Ο πολύς κος Γαβρόγλου, το Εθνικό απολυτήριο, οι Πανελλήνιες και οι νέες προσλήψεις

Εκπαίδευση
Μοιραστείτε το:

Ολα στον αέρα – Θα ισχύσουν (υποτίθεται) όταν ο κος Γαβρόγλου δεν θα είναι υπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση.

Ο πολύς κος Γαβρόγλου, το Εθνικό απολυτήριο, οι Πανελλήνιες και οι νέες προσλήψεις

Χωρίς περίσκεψιν και κυρίως χωρίς αιδώ, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κοροϊδεύει παιδιά και οικογένειες, εξαγγέλλοντας… την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, τις οποίες όμως διατηρεί στο ακέραιο!

Έτσι, ο κ. Γαβρόγλου («ο άνθρωπος που υποστηρίζει με πάθος τα πάντα και… τα εντελώς αντίθετά τους!», όπως σημείωναν περιπαικτικά στελέχη της αντιπολίτευσης…) πυροδότησε γι’ άλλη μια φορά την μήνι εκπαιδευτικών αλλά και πολιτικών κύκλων, ευθυγραμμιζόμενος απολύτως με την προεκλογική πολιτική της υποσχεσιολογίας και «παροχολογίας» της κυβέρνησης προανήγγειλε «δεσμευτικά» για το… 2020 την «μεγάλη τομή» στην Παιδεία, που θα προβλέπει την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων και την είσοδο των υποψηφίων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με βάση το Εθνικό Απολυτήριο Λυκείου. Με άλλα λόγια, ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε αλλαγή στο σύστημα για την εποχή που δεν θα είναι υπουργός και δεν θα έχει πλέον την ευθύνη!

Αυτός ήταν ο τίτλος, το… περιτύλιγμα της προεκλογικής υπόσχεσης που εκστόμισε. Αλλά το… κείμενο, άλλα κελεύει: το «περάστε κόσμε!», θ’ αφορά μόνο τις σχολές… χαμηλής ζήτησης (αυτές δηλαδή για τις οποίες δηλώνουν προτίμηση ελάχιστοι ή κανείς, και εκ των πραγμάτων υπολειτουργούν με φοιτητές που «πέρασαν» ακόμη και με βαθμό…4!) ενώ για τις σχολές «υψηλής ζήτησης», μ’ άλλα λόγια όλες τις άλλες, το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων θα ζει και θα βασιλεύει!

Με το «επαναστατικό» φιλολαϊκό και πέρα για πέρα ψεύτικο «νέο σύστημα», οι πανεπιστημιακές σχολές χωρίζονται σε «πράσινες» (περνάς χωρίς εξετάσεις, ΑΝ έχεις το κατάλληλο απολυτήριο Λυκείου) και «κόκκινες», αυτές δηλαδή με το ουσιαστικό περιεχόμενο, πρόγραμμα σπουδών και προσφοράς επαγγελματικών προοπτικών, για τις οποίες δεν αλλάζει τίποτε, και την κάθε μία θέση, θα την διεκδικούν περί τους 1000 υποψηφίους! Το «δούλεμα», μάλιστα του ανεκδιήγητου Γαβρόγλου, γίνεται ακόμη πιο «χοντρό», αφού όπως διευκρινίσθηκε, το ποιες θα είναι οι «πράσινες» και ποιες οι «κόκκινες» σχολές θα αποφασίζεται κάθε χρόνο, με βάση την ζήτηση της προηγούμενης χρονιάς!

Ο κινδυνεύων, πλέον, να χαρακτηρισθεί γραφικός κ. Γαβρόγλου, υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει εξαγγείλει την «εδώ και τώρα» κατάργηση των πανελλαδικών, για να την πάρει πίσω λίγα 24ωρα μετά προκειμένου να την… επεξεργασθεί και να την επανεξαγγείλει. Μ’ αποτέλεσμα, οι μαθητές της δευτέρας και τρίτης Λυκείου να μην ξέρουν αν και με ποιο σύστημα θα δώσουν εξετάσεις, σε πόσα μαθήματα θα (αν…) εξετασθούν- την μια σε 4 την άλλη σε 6 -, και να προκαλείται θολούρα και ασάφεια σε δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενες οικογένειες.

Ο κ. Γαβρόγλου, «παίζει» με την αγωνία της ελληνικής οικογένειας, που θέλει «το παιδί να περάσει κάπου, να πάρει ένα χαρτί…». Και την εκμεταλλεύεται γι’ άλλη μια φορά, και μάλιστα με ψέμματα, για να εξασφαλίσει η κυβέρνηση ψήφους- «ψηφίστε εμάς, ώστε από το 2020…»!

Το αλαλούμ με τα λατινικά και τις προσλήψεις 

Ο κ. Γαβρόγλου έχει «καταργήσει» τα λατινικά από γυμνάσιο και Λύκειο (αλλά τα παιδιά δεν ξέρουν ακόμη αν θα διαγωνισθούν και στα λατινικά στις πανελλαδικές!), έχει προαναγγείλει και μάλιστα «δεσμευτικά» την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών για την πλήρωση των μεγάλων κενών σε οργανικές θέσεις (που συνεχίζουν να καλύπτονται με «αναπληρωματικούς» και «έκτακτους ωρομίσθιους»- ευάλωτη ψηφοθηρικά «πελατεία»!), δεν έχει προσλάβει ούτε έναν ο ίδιος και οι προκάτοχοι του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και υποσχέθηκε, μαζί με την «κατάργηση» των πανελλαδικών, και την… πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών, σταδιακά και από το 2020 και μετά!

Δηλαδή, με ένα ευτελές και μικροπολιτικάντικο «μπιχλιμπίδι», λέει στο πλήθος των ανέργων και αδιόριστων εκπαιδευτικών, «ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, και ΘΑ βολευτείτε»! Το ακόμη… «πελατειακότερο» του σχεδίου για τις προσλήψεις, όπως αποφασίσθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, είναι ότι αυτές οι 15.000 που ΘΑ γίνουν, δεν θα ακολουθήσουν την διαδικασία του ΑΣΕΠ (αυτό, απλώς θα «εποπτεύει», οτιδήποτε κι’ αν σημαίνει αυτό…) αλλά θα εξαρτώνται από συγκεκριμένα «κριτήρια».

Στο μεταξύ, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και ζητούν συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *