Ελένη Ιατροπούλου Βορύλλα, ένα φρέσκο πρόσωπο στα Δημοτικά του Περιστερίου

Π-Πολιτικά
Μοιραστείτε το:

Τα δημοτικά δρώμενα στο Περιστέρι, την πόλη-ηγέτη στη Δυτική Αθήνα, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, καλά κρατούν ή όπως λέει και ο «ποιητής» ας κρατήσουν οι χοροί…». Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, νέα πρόσωπα αναδύονται και βγαίνουν στην δημοσιότητα, ως υποψήφιοι για τη θέση του δημοτικού συμβούλου, στις παρατάξεις που έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στις τοπικές εκλογές.

Ανάμεσα σ’ αυτά ξεχωρίζει η Ελένη Ιατροπούλου Βορύλλα, πρόσωπο που μέχρι τώρα δεν είχε αναμειχθεί στα κοινά του Δήμου, όχι, όμως, και στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Πόλης, στο οποίο η δράση της είναι μακρά, αν και για ηθελημένους από την ίδια λόγους «αφανής». Όπως λέει και η ίδια, όταν θέλεις να προσφέρεις στην κοινωνία πρέπει να ακολουθείς το λαϊκό ρητό «κάνε το καλό και ρίχτω στον γιαλό», αφού σκοπός δεν είναι η προβολή του εγώ σου, αλλά η προσφορά και μόνο χωρίς επιζήτηση «αμοιβής»…

Την συγκεκριμένη περίοδο, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα,  πολύ μεγάλο, όπως η ίδια αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά» του διαχρονικού δημάρχου της πόλης κου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Η ίδια δηλώνει ότι η απόφασή της αυτή, έχει άμεση σχέση με το κάλεσμα που της απεύθυνε ο κος Παχατουρίδης και το όραμά του για το πέρασμα του Περιστερίου σε μία νέα εποχή. Θεωρεί ότι μπορεί με τις μικρές δικές της δυνάμεις να συμβάλει σ’ αυτό, έχοντας πίσω της την επιτυχημένη πορεία της ως επαγγελματίας, αλλά και οικογενειάρχης. Βασικό της πιστεύω είναι ότι ποτέ μία γυναίκα στα κοινά δεν «περισσεύει», ενώ όπως έχει δείξει μέχρι τώρα στην πολύχρονη διαδρομή του στη διοίκηση του Δήμου, ο Ανδρέας Παχατουρίδης, έχει βρει τον τρόπο να αξιοποιεί  τις γυναίκες του συνδυασμού του, γεγονός που αν μη τι άλλο πιστοποιεί και τις ικανότητές τους.

Ποια είναι όμως η Ελένη Ιατροπούλου Βορύλλα;

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι Αττικής. Κατάγεται είναι από την πλευρά του πατέρα της, από τον Ασωπό Μολάων Λακωνίας και από την πλευρά της μητέρας της από το Σκλήθρο Λαρίσης.

Μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο συνέχισε τις σπουδές της σε ανώτερο επίπεδο στην δημοσιογραφία και την πληροφορική.

Είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Βορύλλα κι έχει δύο γιους, τον Δημήτρη 16 χρόνων μαθητή Λυκείου και αθλητή πυγμαχίας και τον Παναγιώτη 14 χρονών, μαθητή Γυμνασίου και παίκτη στην ακαδημία ποδοσφαίρου Ατρομήτου στην U14.

Επαγγελματικά, ασχολείται δεκαεπτά χρόνια, μαζί με τον σύζυγό της, στις οικογενειακές επιχειρήσεις «Δεληολάνης κρέπα καφέ» και «Καλαμάκι Ζυμαράκι» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Περιστέρι.

Η ενασχόλησή της στα κοινά, ξεκινά από τα Λυκειακά της χρόνια (μέλος δεκαπενταμελούς) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα στους συλλόγους Γονέων, τοπικές επιτροπές κατοίκων και επιτροπές στήριξης κοινωνικών αιτημάτων.

Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται στην Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό των νέων, τα Κοινωνικά Θέματα και το Περιβάλλον.

Μοιραστείτε το:
Tagged