Αυτοί, τον χαβά τους!

Απόψεις

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Συνεχίζει η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα, επειδή κλείνει ο χρόνος και ο επερχόμενος μπορεί, αν όλοι δεν προσέξουμε, καθένας από το μετερίζι του, να είναι λιγάκι ντυμένος χακί, έστω κι αν εσείς έχετε στείρο αντιτουρκικό χαβά! Αρχαιόθεν γνωστοί οι υπόγειοι θησαυροί της Μεσογείου ιδίως της ανατολικής! Απλώς παίχθηκε μέρος του παιγνίου στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α’ Παγκόσμιο, στην Μικρασιατική Καταστροφή, στις σφαγές και εθνοκαθάρσεις. Μετά, λόγω Σοσιαλισμού, ήττας του Καπιταλισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Ψυχρού Πολέμου και αναγνωριστικών πειρατειών μετά την διάλυση Συμφώνου Βαρσοβίας και Μεγάλης Πτώσης, υπήρχε έως χθες συμφωνία Υπερδυνάμεων, αργότερα εταίρων του Ιμπεριαλισμού, μη θίξουμε τίποτα στην Μεσόγειο γιατί είναι οι δρόμοι, που περνάμε και κάνουμε τις δουλειές μας. Τώρα, που εκλείπει ο λόγος και πάμε από τον Βόρειο Πόλο, πιο οικονομικά και σύντομα; Δεν στήνουμε παιχνιδάκια στην περιοχή, να δούμε το θαλάσσιο υπέδαφος, να γίνει πόλεμος και να εκτονωθεί η συσσωρευμένη ενέργεια, να πουλήσουμε όπλα, να ληστέψουμε, ν’ αυγατίσουμε τα κέρδη-σχεδιάζουν Ιμπεριαλισμός και Κεφάλαιο! Έχουν φυσικά και την κομπανία των προθύμων, με πρώτη την Γκραικυλία!

Κάπου εδώ είναι η μπίλια στου κόσμου την γεωπολιτική ρουλέτα και διάρα δεν δίνουν τα ξένα αφεντικά για τον χαρτοπόλεμο Γκραικυλίας και Τουρκίας, όσο κι αν εσείς, υποτελείς πολιτικάντηδες, καμαρώνετε ως γύφτικα σκεπάρνια για… συμμάχους, που είναι με το μέρος σας και δεν θ’ αφήσουν ατιμώρητη την Τουρκία! Κάντε μια έρευνα στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Τί λέει, ποια η «δεσπόζουσα» τάση σε αυτήν, όχι μόνο για τον τωρινό χαρτοπόλεμο αλλά και για τα τραγικά γεγονότα της Μεγάλης Καταστροφής; Αφήνω την πλευρά της Τουρκίας, που έχει μεγάλα συμφέροντα και προωθεί γεωπολιτικά τετελεσμένα, προφανέστατα μη ανεχόμενη μια μικρή αποικία να «της στερεί την έξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος και στην ευρύτερη περιοχή». Είσαστε στα καλά σας; Θα μοιράσετε πετρέλαιο, αέριο και ό,τι άλλο έχει η θάλασσα, ερήμην της Τουρκίας, της, ισχυρής περιφερειακής δύναμης; Θα γίνει με πλάτες ξένων αφεντάδων; «Για να σας πιάσουν πόρτα για τον χειμώνα»;-για να μνημονεύσω την θυμόσοφη γιαγιά μου… Με τίποτα δεν πιστεύει η Κασσάνδρα ότι οι ξένοι θα βγάλουν έξω την Άγκυρα! Παίζονται και άλλα παιχνίδια. Δεν τα ξέρει όλα! Θα δείξει ο γκαστρωμένος καιρός και τις καινούριες ετερογονίες!

Απορία αντεθνικώς καχύποπτου: Γιατί, κύμβαλα αλαλάζοντα του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, να σας παίξουν πιότερο από τους Τούρκους οι καλοί σας σύμμαχοι; Φαντάζομαι ότι θα το κάνουν ανιδιοτελώς και με αυταπάρνηση όπως ακριβώς το 1922 και το 1944-1946, από αγάπη προς το έθνος, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και μένει θεοσκότεινο έξι αιώνες! Γιατί να σας υπολογίζουν περισσότερο; Σας έχουν στο τσεπάκι, κάνετε με προθυμία θελήματά τους. Το ξαναλέω, θα σας χρησιμοποιήσουν, όπως πάντα, και αφού σας δώσουν ανέξοδα παρηγορητικά λόγια, θα σας πετάξουν στον τενεκέ της ιστορίας και της εξαθλίωσης! Ακόμα και ως εχθρό, εν δυνάμει ανταγωνιστή, τα ξένα αφεντικά υπολογίζουν πιο πολύ την Τουρκία. Από την μια αποικία άθλιο πειραματόζωο. Από την άλλη ανεξάρτητο, ισχυρό κράτος, ας πούμε επηρεαζόμενο αναλόγως συγκυριών και συνθηκών, μόνο στην βάση του γενικότερου καπιταλιστικού και ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού, στο οποίο με τον τρόπο του και το ίδιο συμμετέχει. Να θυμίσω άλλη θυμοσοφία: Όταν στον βάλτο παλεύουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια;

Αν σας κάνουν πολιορκητικό κριό, συγκυριακά κατά Τουρκίας, γοργά θα πάνε με τον φυσικό τους εταίρο, την Άγκυρα! Λες και είμαστε πρωτάρηδες! Πονά η σχετική αλήθεια; Δεν με νοιάζει, υπάρχει τραγική ιστορική εμπειρία! Ακούγεται… αντεθνική; Αδιάφορον! Παιδιόθεν είμαι κοσμοπολίτης, πολίτης του κόσμου με Ελληνόφωνο Πολιτισμό, δεν μασώ κουτόχορτο! Δεκαετίες πολιτικός-στρατιωτικός δημοσιογράφος με 25 έτη θητεία στο Υπουργείο Άμυνας ασχολούμαι πρωτοποριακά με τα ζητήματα, αλλά στα βοθροκάναλά σας καλείται κάτι καραγκιόζηδες «πολεμολόγους» («όμοιος ομοίω αεί πελάζει»-το έλεγαν οι αρχαίοι, όχι η γιαγιά μου!) να πουλάνε εθνικιστική μαστούρα στον όχλο! Τους βλέπω, ακούω και μονολογώ (επειδή γνωρίζω μερικούς): Δεν μπορεί, ρε μάγκα μου, να είναι τόσο ηλίθιοι, παιχνίδια παίζουν, ως πράκτορες λειτουργούν! Να καλέσετε την συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα να χαλάσει την σούπα πατριδοκαπηλίας και ραγιαδισμού, που σερβίρετε με… πατριωτική ψευτομαγκιά;

Θέλετε να μάθετε, τέλος πάντων, πώς οι μεγάλες δυνάμεις αλλά και η κοινή γνώμη καθεμιάς διαχρονικά «σκέπτονται», να αποκομίσετε καθυστερημένα πείρα ιστορική, γεωπολιτική; Ξαναδιαβάζω και σας προτείνω, μέρες κρίσιμες που είναι, ένα αγαπημένο σας βιβλίο. Εδώ και 40 χρόνια, θυμάμαι, το επικαλείσθε, όπως σας συμφέρει, μόνο να … πιστοποιήσετε το αυτονόητο, τις σφαγές, τις λεηλασίες, της «Σμύρνης το γιαγκίνι», που επιδόθηκαν οι Τούρκοι με τις ευλογίες των ξένων σας αφεντικών. Όχι για να δείτε πίσω από τις γραμμές πώς παίχτηκε το τραγικό παίγνιο, πώς ρίχνουν ζάρια σε βάρος λαών οι κυρίαρχοι του κόσμου: Έντουαρντ Χέιλ Μπίρσταντ «Η Μεγάλη Προδοσία. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων στην Μικρασιατική Καταστροφή και στην Συνθήκη της Λωζάνης» (Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη). Δείτε εκεί γεγονότα και ρεπορτάζ από την Σμύρνη! Προσεχώς σας έχω μεγάλη έκπληξη για το πόσο ηθελημένα ηλίθιο, πόσο πρακτορικό είναι ανέκαθεν το σύστημα Γκραικυλίας! Λίγη υπομονή, να ολοκληρώσω την έρευνα!

Πόσοι από τον εγχώριο πληθυσμό παρακολουθούν την εθνικιστική, πατριδοκάπηλη φτηνή ρητορική; Ελάχιστοι! Μόνο εθνικά μαστούρηδες, που ονειρεύονται ξανά να… καταλάβουν την Πόλη! Η συντριπτική πλειοψηφία του όχλου της Γκραικυλίας, ρωτά, ανησυχεί-δικαιολογημένα-απεύχεται να γίνει πόλεμος! Εύλογα φοβάται κιόλας με τους πολιτικούς, που ψηφίζει, τον πιάνουν σύνδρομα συνενοχής! Η Κασσάνδρα έχει πει το αυτονόητο, έστω σε περιβάλλον ανόητο: Μακριά από ελληνοτουρκικό πόλεμο! Σταματήστε τα κοράκια του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλίας, πολεμοχαρείς, εκ του ασφαλούς. Οι ματσωμένοι πάνε… στας Ευρώπας! Ο όχλος θα χύσει το αίμα με αμφίβολη κατάληξη, αν θα γίνει λαός να απελευθερώσει την Γκραικυλία από δυνάστες, Δυτικούς ή Τούρκους! Δεν μπορεί σήμερα να έχει επιτυχή κατάληξη πόλεμος με την Τουρκία! Μόνο μεγάλες συμφορές φέρνει! Μετρημένα οπλικά κουκιά! Δεν λέω άλλα, μη δημιουργηθεί εντύπωση διασποράς φόβου! Μόνο: Πλην πολλαπλάσιου τακτικού στρατού η Άγκυρα έχει 130.000 στρατοχωροφύλακες εξοπλισμένους σαν αστακούς, που δεκαετίες εκπαιδεύονται σε συνθήκες σκληρού πεδίου μάχης με τους Κούρδους! Για αυτό, κάντε διεθνή διπλωματική πολιτική, όχι εσωτερική αντιτουρκική υστερία. Πολλά ζητάω από ραγιάδες πολιτικούς, αλλά πάντα υπάρχει μια αρχή, τουλάχιστον προσπαθείστε να μην ρίξετε την αποικία σε καινούριο πιο βαθύ γκρεμό!

Έρχομαι στο κρίσιμο,… άκρως αντεθνικό, πλην εύλογο για μας, τους δυστυχώς στην Γκραικυλία ελάχιστους κοσμοπολίτες. Επανειλημμένα γράφω: Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία Ελλάδα ως ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Ο Ελληνισμός είναι πολύτροπη, πολυσυλλεκτική, ταλαντούχα, διαχρονική οντότητα, παγκόσμιας αξίας πολιτισμού με την ευρύτατη έννοια. Όχι μοναδικού! Κι άλλοι λαοί κράτησαν για χρόνια, με ανάλογες αξιώσεις και επιτεύγματα την πολιτιστική σκυτάλη στην ιστορική σκυταλοδρομία του ανθρώπου και των αιώνων. Ο Ελληνικός Πολιτισμός επιβιώνει, δημιουργεί, λάμπει, αλέθει λαούς, ρεύματα, ήθη, έθιμα, τα πάντα. Αναγεννάται χωρίς κράτος, ζώντας αιώνες σκλάβος. Αυτό κι αν είναι καπρίτσιο της ιστορίας! Για να μην αφήσω καμιά αμφιβολία για την αντεθνική μου υπόσταση και για να μη μακρηγορήσω, αντιγράφω από τα «Βραδυνά Πάρεργα» (εκδόσεις Μετρονόμος):

«Μοναδική πατρίδα μου η γλώσσα, που μιλάω

και το τραγούδι του σεβντά, που την φθορά γλεντάω»!

Επιστρέφω στα… πεζά: Μπορείτε να μου πείτε, ξενόδουλοι πολιτικάντηδες, στην απευκταία περίπτωση μικρής ή πιο μεγάλης ελληνοτουρκικής σύγκρουσης ποιοι θα πολεμήσουν, γιατί και για ποιον; Τα πιθηκάκια, που νυχθημερόν αυνανίζονται με το να χαϊδεύουν τηλέφωνο και να χαζεύουν στην οθόνη; Στο πρώτο ΜΠΑΜ-προφητεύει η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα-θα πάθουν την πλάκα τους, θα πέσουν σε θανατερή… ψηφιακή παράκρουση και κατάθλιψη, που θα χάσουν την σύνδεση με το φασιστικό (face) βιβλίο και άλλα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social Media)! Αυτό δεν τους δίνει από την κούνια το ξενόδουλο σύστημα; Δεν τους βομβαρδίζουν με τα σκατά της «εικονικής πραγματικότητας» (διάβαζε ψηφιακής απάτης) τα βοθροκάναλα για να γίνουν ηλίθια ενεργούμενα του άθλιου καπιταλιστικού συστήματος, να έχουν κιόλας την αυταπάτη και ψευτομαγκιά ότι είναι προοδευτικοί, … τούρμπο-να χρησιμοποιήσω κάτι από την νεοβάρβαρη γλώσσα τους; Πολίτες χωρίς ιδανικά, που να μασούν τσίχλες δηλητηριώδεις, «χασικλήδες» ηλεκτρονικής μαστούρας, να βρίσκονται σε λήθαργο ή σε κώμα να μην ενοχλούν το ξενόδουλο πολιτικό σύστημα!

Κοινωνικά αδρανή, ηλίθια, καταναλωτική, απαίδευτη, ταξικά μαστουρωμένη νεολαία, ψηφιακά πιόνια, αντί ενεργούς, ταξικούς, σκληρούς αγωνιστές της προκοπής, της απελευθέρωσης της αποικίας Γκραικυλίας από τα ξένα αφεντικά και τον άθλιο καπιταλισμό! Δεν κατασκευάζετε αντί για λαό, όχλο; Θα τον λουστείτε και σε πόλεμο στην Μεσόγειο, που Ιμπεριαλισμός και Κεφάλαιο φαίνεται ότι ετοιμάζουν! Ήταν και οι πρόγονοί μας σκλάβοι αλλά πολεμούσαν, με μέγιστες, είναι αλήθεια, αποτυχίες γιατί δεν είχαν χαρισματικό ηγέτη. Θα τα βρείτε σε πρότερες αναρτήσεις, μην πλατειάζουμε! Εμείς, γενιές πενηντάρηδων κι εξηντάρηδων, παλαίψαμε όπως μπορέσαμε και με την σειρά μας ηττηθήκαμε, βολευτήκαμε. Όχι όλοι, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο! Όλοι, όμως, ανεξαιρέτως οι κάτοικοι της Αποικίας είμαστε συνένοχοι στο κατάντημά μας! Οι σημερινοί τρέχουν με αμερικανική ταχύτητα στον πίθηκο. Ελέω τεχνολογίας απολίτικα, αταξικά ζωντόβολα! Αφού, ξένοι αφέντες και ντόπια τσιράκια, πετύχατε πανηγυρικά τους στόχους, πάρτε να ’χετε! Άλλωστε κάθε μεγάλος πόλεμος είναι και Μήτρα της Επανάστασης! Το ξέρετε, είμαι σίγουρος ότι δεν σας αφήνουν τα πρότερα χουνέρια, που πάθατε, να το ξεχνάτε!

29 Δεκεμβρίου 2020

Πηγή: mousapolytropos.gr

Tagged