Δημιουργία Ξανά: Συνάντηση με την «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της επιχείρησης», Νιόβη Παυλίδου

Πολιτικά
Μοιραστείτε το:

Η  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα της υπευθύνου της Ανεξάρτητης Αρχής «Συμπαραστάτης του Πολίτη και της επιχείρησης», Νιόβης Παυλίδου, για να συζητήσουν θέματα, που αφορούν κυρίως την αγροδιατροφική παραγωγή, τον υγειονομικό έλεγχο και τη διοχέτευση των προϊόντων στο εμπόριο. Τα μέλη του Συμβουλίου της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Πανίδης (πρόεδρος) Μερσίνη Παπαδοπούλου (γραμματέας) και Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης (ταμίας), που παρευρέθησαν στη συνάντηση, εξέθεσαν τις στρεβλώσεις της αγοράς, η οποία, ενώ προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική, βάλλεται από έναν μεγάλο αριθμό κρατικών ρυθμίσεων, γραφειοκρατικών απαιτήσεων και παράλογης φορολόγησης, που νοθεύουν τον ανταγωνισμό, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των παραγωγών και συντηρούν την παραοικονομία, η οποία δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο.

Ο Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, ως υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη της παραγωγής, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας και τον εξορθολογισμό της διαδρομής των προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια», παρότι είχε θεσμοθετηθεί από το 2010, λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος, μετά την ανάθεση αυτού του ρόλου στη κ. Παυλίδου. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ στηρίζει αυτόν το θεσμό, πιστεύοντας ότι μπορεί να συμβάλει στην απελευθέρωση της αγοράς από τον κρατικιστικό βρόχο, και τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο της Νιόβης Παυλίδου, την οποία, άλλωστε, είχε στηρίξει ως υποψήφια Περιφερειάρχη, στις εκλογές του 2014.

Η χώρα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες, αλλά μπλοκάρεται σε όλα τα επίπεδα από ένα, σοβιετικής αντίληψης, Δημόσιο, αποκομμένο από τον σύγχρονο κόσμο και εχθρικό προς το επιχειρείν. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε και το διορθώσουμε, τόσο καλύτερα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ / Κεντρικής Μακεδονίας

Μοιραστείτε το:
Tagged