Γ.Καπλάνης: Ο Covid-19 “βολεύει” και Κρύβει τη “γύμνια” στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

ΑΒ-Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Μερικές φορές ο Covid-19 “βολεύει”. Κρύβει τη “γύμνια”. Αυτό συμβαίνει και στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου μας. Τα αθλητικά προγράμματα έκλεισαν με αφορμή τα νέα υγειονομικά μέτρα, κάποια, όμως, δεν θα ξαναλειτουργήσουν, όπως το τραμπολίνο και η εναέρια ακροβατική γυμναστική.

Ο covid 19 έδωσε την τέλεια κάλυψη στην αδυναμία και στην άρρωστη νοοτροπία της δημοτικής αρχής. Στις αυταρχικές και εκβιαστικές τακτικές των συνεργατών της. Το μαρτυρά και το ίδιο το προπαγανδιστικό τους όργανο, η γνωστή φυλλάδα, με σχετικό της δημοσίευμα. Η αυταρχική συμπεριφορά, η έλλειψη σχεδίου για τον αθλητισμό της πόλης και η προχειρότητα έδιωξαν τα πρώτα προγράμματα και ήδη ετοιμάζονται παρόμοιες κινήσεις από άλλους. Οι λιγότεροι από 100 αθλούμενοι ήταν η αιτία και ο covid 19 υπήρξε η αφορμή, ώστε οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής να πάνε σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου με ποικίλα καθήκοντα, φυλάκων, θυρωρών κτλ.

Κύριοι διοικούντες, από τα 11 αθλητικά προγράμματα που με περηφάνια ανακοινώσατε, τα 3 δεν ξεκίνησαν ποτέ μέχρι το Νοέμβριο, τα 5 γίνονται από άλλα σωματεία και μόνο 3 προγράμματα γίνονταν από τους καθηγητές μας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την διατήρηση όλων των προγραμμάτων που λειτουργούσαν επί της θητείας μου. Επιπλέον, αναμένονται τα όργανα γυμναστικής του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ που “έτρεξαν” οι συνεργάτες μου και ακόμη δεν έχετε καταφέρει να αξιοποιήσετε.

Καταλήγοντας, θα κάνω μια μικρή αναφορά στο μεγάλο σας καημό. Από την πρώτη μέρα θελήσατε να “διαλύσετε” παραδοσιακά αθλητικά σωματεία της πόλης, αφαιρώντας ώρες προπονήσεών τους για να τις διαθέσετε στους συνδημότες μας.

Ωστόσο, το σχέδιό σας αποκαλύφθηκε άμεσα. Συγκεκριμένα, καμία προπονητική ώρα δεν δόθηκε στο κοινό και ξαφνικά 2 τουλάχιστον νέα σωματεία “ημετέρων” μπήκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες γειτονικών δήμων ή φορέων. Βέβαια, και αυτή η προσπάθειά σας ήταν μάταιη, καθώς ελάχιστοι αθλούμενοι συμμετέχουν σε αυτά. Απλά, η εξυπηρέτηση έγινε!

Όμως, είπαμε, ο covid 19 σας προσφέρει την απόλυτη κάλυψη στην τεράστια αποτυχία σας. Εξάλλου, ποτέ δεν συμπαθήσατε τον αθλητισμό και κάποιοι υπάλληλοί σας και μετέπειτα συνεργάτες μου σας έβγαζαν ασπροπρόσωπο στον τομέα αυτό. Γιατί να συμβεί τώρα αυτό;;

Εκατοντάδες παιδιά έχουν βρει αθλητικό “καταφύγιο” στους γειτονικούς δήμους και οι γονείς ” βράζουν”. Εκατοντάδες αθλούμενοι πηγαίνουν για τρέξιμο στα γειτονικά στάδια, γιατί τα Ριμινίτικα αποτελούν άβατο. Αλλά ξέχασα, η Milko έφτιαξε το γήπεδο της γειτονιάς σας. Γιατί άραγε αυτό και όχι το Αθλητικό Κέντρο της Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Γιώργος Καπλάνης

Επικεφαλής παράταξης «Η δική μας πόλη»

Μοιραστείτε το:
Tagged