Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου

Π-Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Σε δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγωνία μας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την πανδημία οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι οικογένειές τους.

Προειδοποιήσαμε έγκαιρα ως ΚΚΕ, το ίδιο έκαναν και οι εργαζόμενοι στα Ιδρύματα Πρόνοιας, αλλά και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, για την ανάγκη να στηριχθούν οι ανάπηροι που ζουν μόνοι τους, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν. Το ίδιο και για αυτούς που ζουν στα ιδρύματα, δημόσια, ιδιωτικά, αλλά και για τους ηλικιωμένους.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο, γιατί στην πραγματικότητα άφησε ανυπεράσπιστους τους περιθαλπόμενους και τους εργαζόμενους στα Ιδρύματα Πρόνοιας και στους οίκους ευγηρίας.

Έστω και τώρα οφείλει να πάρει κατεπείγοντα μέτρα για τη θωράκιση αυτού του κόσμου.

  • Άνοιγμα νέων δομών, γιατί όλες οι δομές είναι υπεράριθμες.
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού ΤΩΡΑ.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.

Να πάρει τώρα όλα τα μέτρα ώστε να στηριχθούν από το δημόσιο σύστημα Υγείας οι χρόνια πάσχοντες, που έχουν εξοβελιστεί κυριολεκτικά από αυτό, με τεράστιους κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή, με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία αποκλειστικά κορονοϊού.

Για όλα αυτά σήμερα πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες, όμως αυτό που χρειάζεται είναι ακόμη περισσότεροι να μπουν στον μεγάλο αγώνα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που θεωρεί τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία “κόστος”».

Για το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου σας θυμίζουμε τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, πριν ακριβώς ένα χρόνο. Τίποτα δεν άλλαξε.

“Είναι γνωστές οι θέσεις μας για το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς.

Στην αρχή καταθέσαμε πρόταση για το χώρο στο κτήμα Μπόθου στο οποίο, όπως μας διαβεβαίωσαν αρχές και Διοίκηση δεν μπορεί να στεγαστεί λόγω γειτνίασης με το νεκροταφείο.

Στη συνέχεια προτείναμε τη δημιουργία του ΕΕΕΕΚ στο 3ο Δημοτικό σχολείο που παραμένει ένα κουφάρι εδώ και κοντά μία δεκαετία. Πάλι απόρριψη με το πρόσχημα της καταλληλότητας του χώρου.

Στη συνέχεια προτείναμε το 18ο Γυμνάσιο μετά και από σχετική εισήγηση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας που και αυτή την απορρίπτεται με το πρόσχημα της καταλληλότητας.

Όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά αυτά, στοιβάζονται τρεις τάξεις σε μία αίθουσα στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω. Και μετά από όλα αυτά τα χρόνια μας λέει η Διοίκηση πως η θέση της είναι το ΕΕΕΕΚ να πάει στο 13ο Γυμνάσιο στο οποίο έχουν μεταφερθεί τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας. Πρέπει να βρεθεί λύσει, η Διοίκηση να σταματήσει να κωλυσιεργεί με διάφορα προσχήματα, το θέμα δεν είναι για παιχνίδια και εντυπώσεις.

Τις ευθύνες τις έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις που με την πολιτική τους σε Πρόνοια και Ειδική Αγωγή έχουν μετατρέψει αυτές τις υπηρεσίες στη χαρά των ΜΚΟ”

Μοιραστείτε το:
Tagged