Τουρκία & Ερντογάν: Ετοιμάζουν συμμορίες Σύρων και Ουιγούρων μισθοφόρων να πολεμήσουν στο Κασμίρ και εντός της Τουρκίας!!!

Εξοπλισμοί
Μοιραστείτε το:

H Τουρκία ετοιμάζει συμμορίες της για το Κασμίρ

Η Τουρκία άρχισε να ετοιμάζει τις συμμορίες της στην Συρία, ώστε μετά από το Καραμπάχ, να τις στείλει στο Κασμίρ, για να πολεμήσουν υπέρ του Πακιστάν και ενάντια στην Ινδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από τοπικές πηγές το ANF, ο αρχισυμμορίτης Αμπού Εμσά που είναι επικεφαλής της ταξιαρχίας Σουλεϊμάν Σαχ -συμμορίας που εντάχθηκε στον Συριακό Εθνικό Στρατό (SMO), πριν από 5 μέρες είπε στα μέλη του που βρίσκονται στο Αφρίν πως το τουρκικό κράτος επιθυμεί να ενισχύσει το Κασμίρ.

Ο αρχισυμμορίτης Αμπού Εμσά ανέφερε πως οι Τούρκοι αξιωματικοί θα ζητούσαν και από τους διοικητές άλλων συμμοριών του SMO, να δηλώσουν τα ονόματα εκείνων που θα ήθελαν να πάνε στο Κασμίρ.

Ο Αμπού Εμσά ανέφερε ότι όσοι φύγουν από τη συμμορία του θα εγγραφούν στη λίστα και θα λάβουν χρηματοδότηση 2.000 δολαρίων. Στα μέλη της συμμορίας του που συνάντησε στο Σχίγε, τους είπε πως το Κασμίρ είναι μία ορεινή περιοχή όπως και το Καραμπάχ.

Τοπικές πηγές ανέφεραν προς το τουρκικό κράτος εδώ και μικρό διάστημα διεξάγει αυτή τη δραστηριότητα σε Εζάζ, Τζεράμπλους, Μπαπ, Άφριν και Ιντλίμπ, επιλέγοντας έτσι τα ονόματα των συμμοριτών που θα μεταφερθούν κρυφά.

Στο ζήτημα του Κασμίρ πού υπάρχει μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, το τουρκικό κράτος υποστηρίζει το Πακιστάν. Το Πακιστάν όπως και το Κατάρ υποστηρίζει τις επιθέσεις του τουρκικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του τουρκικού Κράτους στο πρακτορείο Αnadolu, αναφέρει ότι το πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών στο Κασμίρ είναι ίσης αξίας με το πρόβλημά του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η προσπάθεια του τουρκικού Κράτους να στείλει συμμορίες στο Kασμίρ γίνεται σε μία περίοδο που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας. Στις 13 Νοεμβρίου και οι δύο δυνάμεις αντάλλαξαν πυκνές βολές πυροβολικού ανάμεσά τους, στην περιοχή του Κασμίρ. Στις αμοιβές αυτές επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άτομα και δεκάδες αλλά τραυματίστηκαν. Οι συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος της 740m γραμμής ελέγχου που χωρίζει το Αζάντ Κασμίρ (Πακιστάν) από το Τζαμού Κασμίρ (Ινδία). Επίσης πριν από πέντε μέρες τρεις Ινδοί στρατιώτες και τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην ίδια γραμμή.

Η Τουρκία ενεργοποιείται στο Πακιστάν

Πακιστάν και Τουρκία στα τελευταία χρόνια ανέπτυξαν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους. Πακιστάν, Τουρκία και Κατάρ σύστησαν κοινό μέτωπο ενάντια στη Γαλλία που είχε γίνει στόχος επιθέσεων από τζιχαντιστές. Επίσης το Σεπτέμβριο του 2019, Πακιστάν ,Τουρκία και Μαλαισία συμφώνησαν σε έναν παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην ισλαμοφοβία και αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα κοινό τηλεοπτικό κανάλι. Ο Φαχρεττίν Αλτούν-Πρόεδρος της Διεύθυνσης Eπικοινωνίας της Προεδρίας, σε δήλωση που έκανε τον Φεβρουάριο, ανέφερε πως στόχος είναι ως το 2023 η εμπορική συνεργασία μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας να φτάσει τα 5 δις δολάρια και η οικονομική τους συνεργασία να ενδυναμωθεί. Ο Αλτούν πρόσθεσε πως οι δύο χώρες συνεργάζονται σε πολλά πεδία στην άμυνα και στην ενέργεια.

Το τουρκικό κράτος κινητοποιήθηκε επίσης σε Πακιστάν και Μπαγκλαντές, για να αναγνωριστεί το κομμάτι της Βόρειας Κύπρου που έχει καταλάβει. Το Νοέμβριο ΜΜΕ φιλικά προς το καθεστώς του Ερντογάν, είχαν υποστηρίξει πως μετά από την επιτυχία στο Καραμπάχ η KKTC, “θα αναγνωριστεί από φίλες χώρες”. Στο πλαίσιο αυτό ο Ερσίν Τατάρ-νέος ΠτΔ του υπό τουρκική κατοχή κομματιού της Κύπρου, στο σύντομο μέλλον αναμένεται να επισκεφτεί το Πακιστάν τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν με σκοπό την “αναγνώριση”.

Ο Ερντογάν σχεδιάζει να επιτεθεί με Τουρκομογγόλους (TIP) στο κουρδικό PKK

Η αραβική εφημερίδα «Al-Bayan» γράφει την Παρασκευή ότι, η Τουρκία σχεδιάζει να μεταφέρει τζιχαντιστές από τη Συρία στα περίχωρα του Ντιγιάρμπακιρ, της μεγαλύτερης πόλης του τουρκικού Κουρδιστάν και να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

 «Δύο πηγές, κοντά σε οπλαρχηγούς ενόπλων ομάδων στη βορειοδυτική Συρία που σχετίζονται με την Τουρκία, αποκάλυψαν την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ ηγετών των ενόπλων ομάδων του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, γνωστών ως φιλότουρκων Ουιγούρων και της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT στις 20 Νοεμβρίου, στην οποία η τουρκική κυβέρνηση πρόσφερε συμφωνία».

Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταφορά των Τουρκομογγόλων τζιχαντιστών στα περίχωρα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία και συμμετοχή τους στις μάχες ενάντια στους Κούρδους.

Ωστόσο, τη συμφωνία φαίνεται να εμποδίζει -μέχρι στιγμής- ο ηγέτης της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), Άμπου Μοχάμεντ αλ Γκολάνι, που ελέγχει την πόλη της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ο οποίος αρνείται τη μεταφορά των Τουρκομογγόλων με όλο των οπλισμό τους στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν είναι επίσης παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Οπότε λαμβάνει εντολές από τον Γκολάνι. Τα μέλη του προέρχονται από τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της δυτικής Κίνας (Ουιγούροι), δηλαδή Τουρκομογγόλοι, καθαρόαιμοι Τούρκοι, με σκιστά μάτια και μογγολικά χαρακτηριστικά.

Αυτοί οι ξένοι, που μεταφέρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Συρία για να πολεμήσουν ενάντια στον Μπάσαρ αλ Άσαντ, εγκαταστάθηκαν στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, μετά από εθνοκάθαρση του ντόπιου πληθυσμού. Οι περισσότεροι είναι Κινέζοι υπήκοοι.

Οι Ουιγούροι τζιχαντιστές φέρουν στις στολές τους την τουρκική σημαία (φωτογραφία). Διαφέρουν από τους υπόλοιπους νεο-οθωμανούς ισλαμιστές, διότι αυτοί έρχονται από την κοιτίδα της τουρκικής ορδής, την ευρύτερη Μογγολία (επαρχία Σιντζιάνγκ). Είναι καθαρόαιμοι Τούρκοι, δεν είναι μιγάδες ή εξισλαμισμένοι Έλληνες και Αρμένιοι, όπως οι Τούρκοι της περιοχής μας.

Επειδή φαίνεται ότι η επαρχία Ιντλίμπ μάλλον θα ανακαταληφθεί από τον Άσαντ, αυτή λέγεται ότι είναι η συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας με αντάλλαγμα να δοθεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν θέλει να μεταφέρει τη μογγολική ορδή (μην πάει χαμένη) στο τουρκικό Κουρδιστάν και να τους χρησιμοποιήσει για να σφαγιάσουν τους Κούρδους.

Η «Al-Bayan» γράφει ότι το τουρκικό καθεστώς κινητοποιεί νέες δυνάμεις ενάντια στο κουρδικό PKK. Η κουρδική πόλη Ντιγιάρμπακιρ είναι η βάση του τουρκικού στρατού και των νέων μισθοφόρων του ενάντια στους Κούρδους αντάρτες.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, σημειώνει η αραβική εφημερίδα, έπεισε την αμερικανική πλευρά να αφαιρέσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν από τις λίστες τρομοκρατικών οργανώσεων και πράγματι, ο υπουργός Εξωτερικών Πομπέο ανακοίνωσε την αφαίρεση του από τη λίστα τρομοκρατίας στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή: tourkikanea.gr / tribune.gr / Πρακτορείο ειδήσεων ΑΝF  

Μοιραστείτε το:
Tagged