Μ@λ@κ@ Έλληνα, δημοκρατικιά βουλευτίνα ήτανε!!! – «Ο φτωχός δεξιός είναι ηλίθιος – ο πλούσιος αριστερός είναι ευαίσθητος»!!!

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Αφροδίτη Σταμπουλή -Σάλος με σχόλιο της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο δεξιός φτωχός είναι ηλίθιος». Αντιδράσεις προκάλεσε στα κοινωνικά δίκτυα σχόλιο της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή σχετικά με πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί.

Ειδικότερα, η κυρία Σταμπουλή η οποία εκλεγόταν βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Σερρών από το 2012 έως το 2019, σε διαφωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, Άγγελο Βάκαλο στο Facebook, προχώρησε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για εναντίον πολιτών με μόνο επιχείρημα την πολιτική τους ιδεολογία.

«α) Στριμωχτήκαμε τόσο που επιστρατεύουμε και μακεδονομάχες του γλυκού νερού τώρα;

β) Δεν ξέρεις ότι αριστερός/ή πλούσιος/α είναι άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία (και μερικές φορές φιλοσοφικό στοχασμό), ενώ δεξιός/ά φτωχός/ή είναι ηλίθιος/α (και μερικές φορές με προσδοκίες κοινωνικής αναρρίχησης δια του γλειψίματος);

γ) Το ευκολότερο πράγμα του κόσμου το τέλους του διαλόγου μας: Δεν απαντάς!», ήταν το σχόλιο της πρώην βουλευτού όπως φαίνεται σε printscreen που δημοσίευσε στο Facebook o κ. Βάκαλος.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι και το 2014 η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει αντιδράσεις λόγω της τοποθέτησή της από το βήμα της Βουλής σχετικά με την Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Τότε η κυρία Σταμπουλή είχε υπερασπιστεί την παρουσία των γονιών των προφυλακισμένων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αναρωτώμενη αν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ρωτώντας γιατί δεν έχουν δικαίωμα να έρχονται στο ναό της δημοκρατίας την ώρα μάλιστα, που όπως είπε, βρίσκονται στη Βουλή «εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες».

Οι πληροφορίες τότε μάλιστα έλεγαν πως η πρόσκληση για να παρευρεθούν είχε δοθεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια είναι η Αφροδίτη Σταμπουλή

Η Αφροδίτη Σταμπουλή γράφει στο βιογραφικό της: «Η μαιευτήρας-γυναικολόγος Αφροδίτη Σταμπουλή γεννήθηκε το 1959 στις Σέρρες, όπου και κατοικεί. Είναι έγγαμη και έχει δύο ενήλικα παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του ν.815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Το 1985-86 διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Μαιών και Νοσοκόμων ν. Δράμας. Ήταν υποψήφια με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Κομμουνιστών Ριζοσπαστών Οικολόγων στο ν. Σερρών το Νοέμβριο του 1989. Στη δεκαετία του 90 συμμετείχε σε Συλλόγους Γονέων και υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Σερρών. Συμμετείχε στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, στις κινητοποιήσεις στα πλαίσια των αντισυνόδων του 2003 και στα Ευρωπαϊκά Φόρα Αθήνας και Κων/πολης ως μέλος της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών. Υπήρξε μέλος της ΑΚΟΑ μέχρι την αυτοδιάλυσή της τον Ιούλιο του 2013, οπότε και εντάχθηκε στην ΑΝΑΣΑ. Ακόμη είναι μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου και του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτικό μέλος της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών», με συμμετοχή στις τοπικές και εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις στο νομό και στο δήμο Σερρών από το 2002. Επίσης υπήρξε μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Το 2008 εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, του οποίου εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο διετέλεσε την τριετία 2008-2011. Τον Ιούνιο το 2012 εκλέχθηκε βουλεύτρια Σερρών».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged