Covid free μπουζούκια – Οι αντιδράσεις από επώνυμους και μη – Δημιουργείται κίνημα…;

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Πάνος Κιάμος: Μετά το covid free Ποσειδώνιο κι άλλα νυχτερινά κέντρα ανοίγουν μόνο για εμβολιασμένους

Διχασμένος είναι ο κόσμος των νυχτερινών κέντρων μετά από τα πρόσφατα νέα μέτρα της κυβέρνησης – Τι λέει το Ποσειδώνιο για την απόφαση του να δέχεται αποκλειστικά εμβολιασμένους και τι απαντά το περιβάλλον του τραγουδιστή Πάνου Κιάμου για το βίντεο που ανέβασε στο facebook.

—————-

Στα μπουζούκια, με εμβόλιο ή rapid test – Στις συγκοινωνίες «ελευθέρας» στους αντιεμβολιαστές;

Η αναγγελία των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η υιοθέτηση διαφορετικών ταχυτήτων για τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους αφήνει ένα μεγάλο κενό.

Ασχολήθηκε λεπτομερώς με το  τι θα συμβαίνει στα πλοία, στα εστιατόρια, στα θέατρα, στα μπουζούκια και παρέλειψε να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στο πιο βασικό. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αποτελούν τον μεγαλύτερο  κίνδυνο. Εκεί δεν τηρούνται κανόνες για τήρηση των αποστάσεων, είναι χώρος κλειστός τον οποίο ο απλός πολίτης δεν μπορεί να αποφύγει, είτε για να πάει στη δουλειά του, είτε για να μετακινηθεί για άλλες δραστηριότητες.

Κι όμως στα μπουζούκια, που είναι  η επιλογή για διασκέδαση και όπου τηρούνται  οι αποστάσεις θα απαιτείται τεστ εάν δεν είσαι εμβολιασμένος. Στο Μετρό, στα λεωφορεία, στον Ηλεκτρικό θα μπορούμε να συνωστιζόμαστε ελεύθερα εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι  και θα διαδίδουμε τον κορονοϊό με όλη μας την άνεση.

Είναι αναγκαίο και αποτελεί στοιχειώδη σεβασμό για τους πολίτες που εμβολιασμένοι μετακινούνται με ΜΜΜ να μπει σαφής  όρος για τη χρήση τους: είτε εμβολιασμένοι, είτε με rapid test. Όχι με self test τα οποία ελάχιστοι έκαναν  και απλώς συμπλήρωναν χειρόγραφα στο χαρτί «Αρνητικό», θεωρώντας ότι έτσι θα ξεγελάσουν και τον κορονοϊό.

Η Πολιτεία δεν μπορεί προς το παρόν να υποχρεώσει τους πολίτες να εμβολιασθούν. Όμως έχει χρέος να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και τους πολίτες οι οποίοι συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια  σπεύδοντας να εμβολιασθούν. Όποιος δεν θέλει να  εμβολιασθεί αναλαμβάνει το κόστος του να νοσήσει (κανονικά θα έπρεπε να  επωμίζεται και μέρος του κόστους της νοσηλείας του), αλλά δεν έχει δικαίωμα να  συνεχίσει να διαδίδει τον κορονοϊό, ούτε να αποτελεί εστία μόλυνσης για τους άλλους πολίτες. Ούτε φυσικά θα είναι  αυτός που θα πληρώσει για τα μαγαζιά που θα κλείσουν με ένα νέο lockdown. Συνεπώς, όπως και στα μπουζούκια, πολύ περισσότερο  θα πρέπει και στα ΜΜΜ  να εμφανίζει ο ανεμβολίαστος  rapid test το οποίο θα πιστοποιεί ότι είναι  «Αρνητικός».

Και ειδικά στα ΜΜΜ είναι  βασικό να εφαρμοσθεί, καθώς εκεί κινούνται  και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι  Έλληνες και ξένοι που ζουν ι  στον χώρο της μαύρης εργασίας και επομένως δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν στον χώρο εργασία στους.

Μια μικρή σημείωση για την αντιπολίτευση: κατά περιόδους και ανά εβδομάδα, η αντιπολίτευση και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με κάθε επιλογή της κυβέρνησης: χαλαρώνουν τα μέτρα φωνάζει για ανευθυνότητα και για κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Σκληραίνουν τα μέτρα διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί στραγγαλίζεται η οικονομία και οι επαγγελματίες. Καθυστερεί ο εμβολιασμός, φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί  δεν δίνονται κίνητρα ώστε να πεισθούν οι απρόθυμοι. Δίνονται  κίνητρα, υιοθετούνται αντικίνητρα  για τους αντιεμβολιαστές, διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για ανήθικη εξαγορά και για διχασμό.

Θα ήταν προτιμότερο να μας δώσει έναν κατάλογο με ένα, δύο, τρία… μέτρα το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Πανδημία… Εκτός εάν ελπίζει ότι όπως το 2015 καβάλησε στο κύμα των αγανακτισμένων», θα έχει την ίδια τύχη ψαρεύοντας στο κίνημα των «αντιεμβολιαστών» και των λοιπών αδέσποτων πολιτικά ψεκασμένων. Σύντομα θα αντιληφθεί ότι η ψαριά αυτή είναι  πολύ μικρή. Και συγχρόνως τοξική.

———————

Σε μοντέλο Πάνου Κιάμου

Σε μοντέλο Πάνου Κιάμου με μπουζούκια μόνο για εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού ετοιμάζονται να μπουν στη νύχτα οι επιχειρηματίες. Μπορεί η ανακοίνωση του γνωστού τραγουδιστή, Πάνου Κιάμου, ότι το Posidonio, όπου θα τραγουδά, θα είναι το πρώτο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αποκλειστικά για εμβολιασμένους, να προκάλεσε «έκρηξη» σχολίων στα σόσιαλ μίντια και στη νυχτερινή Αθήνα, όμως, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader.gr και άλλα νυχτερινά κέντρα θα πάρουν την ίδια απόφαση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων είναι σε επαφή με την κυβέρνηση για τον τρόπο που πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα μπουζούκια στη χώρα μας. Μπορεί κάποιοι επιχειρηματίες να εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα (τα μπουζούκια, δηλαδή, μόνο για εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού) να μην καρποφορήσει, όμως το ζητούμενο είναι να εμβολιαστούν οι νέοι.

Και ο τρόπος διασκέδασής τους είναι ένα θέμα που απασχολεί τη νεολαία, όπως την απασχολεί και το δώρο της κυβέρνησης με την κάρτα ελευθερίας ή freedom pass. Από την κυβέρνηση επιμένουν ότι τα μέτρα δεν διχάζουν και πρέπει να παρθούν για να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας και από την άλλη οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων εξετάζουν όλα τα δεδομένα: Και ήδη κάποιοι επιχειρηματίες το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουν αυτό που ανακοίνωσε πρώτος ο Πάνος Κιάμος και το Posidonio. 

Μέσα στο Σωματείο Ιδιοκτητών Νυχτερινών Κέντρων φαίνεται να είναι διχασμένοι αφού το σχέδιο της κυβέρνησης δεν ικανοποιεί καμία παράταξη. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στο Reader.gr, άνθρωποι μέσα από το Σωματείο, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και ο κλάδος βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση. Είναι, όμως, σε συνεχή διαβούλευση με την κυβέρνηση και «προσπαθούν να βγάλουν μια άκρη με γνώμονα πάντα την ευθύνη που έχουν απέναντι σε προσωπικό και καλλιτέχνες». Αυτό, πάντως, στο οποίο καταλήγουν είναι ότι μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις συνομιλίες θα υπάρξουν νεότερα, τα οποία θα ανακοινωθούν.

Το Posidonio έκανε την αρχή στη νύχτα με μπουζούκια μόνο για εμβολιασμένους

Το Posidonio είναι και επίσημα το πρώτο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, το οποίο θα είναι COVID-free. Θα λειτουργεί, δηλαδή, αποκλειστικά για άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Αυτό ανακοίνωσε με βίντεο – ανακοίνωσή του στα social – media ο γνωστός τραγουδιστής Πάνος Κιάμος, ο οποίος ενημέρωσε τους θαυμαστές του ότι επιστρέφει στις πίστες στις 16 Ιουλίου στο Posidonio και εκεί θα μπορούν να εισέρχονται οι εμβολιασμένοι ώστε να μπορούν όλοι να διασκεδάσουν με ασφάλεια.

Πάνος Κιάμος: Δεν θέλω να παίζω με τη δημόσια υγεία

Ο Πάνος Κιάμος ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Ξέρετε που βρίσκομαι. Βρίσκομαι στην καρδιά της διασκέδασης, στο Posidonio. Ξέρετε ότι αγαπώ να παίζω μουσική. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλω να παίζω με τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση από 16 Ιουλίου το Posidonio να αποτελέσει το πρώτο αμιγώς COVID-free κέντρο διασκέδασης στην Ελλάδα. Εγώ και οι συνεργάτες μου σας περιμένουμε για βραδιές χωρίς ημίμετρα. Από 16 Ιουλίου στο Posidonio οι μάσκες πέφτουν».

Πάνος Κιάμος: Αντιδράσεις για τα Covid free μπουζούκια

Αυτή η δήλωση του Πάνου Κιάμου άναψε «φωτιές» στα σόσιαλ μίντια, καθώς δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που βιαστικά εξαπέλυσαν τα «πυρά» τους κατά του τραγουδιστή, κατηγορώντας τον ότι προωθεί τον διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών κάτι που, όμως, ουδέποτε ήταν στις προθέσεις του.

Η στήλη επικοινώνησε με ανθρώπους από το περιβάλλον του τραγουδιστή, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε την πρόθεση να διχάσει και όσα ανέφερε στο βίντεο δεν τα είπε για να προκαλέσει αντιδράσεις. «Ήθελε να περάσει το μήνυμα στον κόσμο να βγει να διασκεδάσει χωρίς να φοβάται και να αισθάνεται ασφαλής» λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι από το περιβάλλον του τραγουδιστή και προσθέτουν ότι η ασφάλεια όλων των ανθρώπων που θα πάνε να τον ακούσουν είναι και αυτό που σκέφτεται ο Πάνος Κιάμος περισσότερο.

Τι απαντά το Posidonio για την Covid free πίστα

Εκπρόσωποι από το γνωστό κέντρο διασκέδασης, μιλώντας στο Reader.gr, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι αντιδράσεις είναι φυσιολογικό να υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστές ή υπάρχει κάποιο λάθος στην απόφασή μας. Δεν θα υπάρξει κανένας διχασμός και ό,τι κάνουμε, το κάνουμε βάζοντας προτεραιότητα την ασφάλεια του προσωπικού μας και των πελατών μας. Όσοι μας επιλέξουν, θα μπορέσουν να διασκεδάσουν όπως παλιά, καθώς δεν θα υπάρχουν μάσκες και θα μπορούν να χορεύουν».

Πάνος Κιάμος: Εξαλλος ο Γρηγόρης Πετράκος μαζί του

Την ανακοίνωση που έκανε ο Πάνος Κιάμος, πάντως, για το Covid free Posidonio σχολίασε και ο αρνητής των εμβολίων κατά του κορονοϊού, Γρηγόρης Πετράκος. Ο Γρηγόρης Πετράκος, βλέποντας την ανακοίνωση του Πάνου Κιάμου, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτό τον διαχωρισμό και γράφοντας ένα μακροσκελές κείμενο, ζήτησε από τον τραγουδιστή να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Γρηγόρης Πετράκος μέσω ανάρτησης – επιστολής του προς τον Πάνο Κιάμο, του τονίζει ότι με αυτή την απόφαση έπεσαν αυτός και ο επιχειρηματίας σε ένα μεγάλο ατόπημα, κάνει λόγο για συνθήκες Απαρτχάιντ στο μαγαζί που επέλεξε να γίνει το πρώτο Covid – Free και υπογραμμίζει πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο τραγουδιστής διαφορετικά όπως σημειώνει «δεν υπάρχει γυρισμός».

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου:

Επιστολή προς κ. Πάνο Κιάμο

Αγαπητέ Πάνο Κιάμο,

Είμαι ένας συνάδελφός σου, μικρότερης εμπορικής εμβέλειας, παρόλα αυτά με την ίδια αγάπη για τη μουσική και τον κόσμο της, όπως κι εσύ.

Δεν σε γνωρίζω προσωπικά, όμως έχω ακούσει από συναδέλφους και από απλό κόσμο ότι είσαι ένα πολύ καλό παιδί, που τα δίνει όλα στη σκηνή για να διασκεδάσει τον κόσμο. Φαίνεσαι συνεπής σε αυτό που κάνεις τόσα χρόνια και το κάνεις θεωρώ αξιοπρεπώς και χωρίς να έχεις ποτέ απασχολήσει την κοινή γνώμη με άλλους τρόπους ,πλην της δουλειάς σου. Έχεις κάνει πολλές επιτυχίες και προφανώς έχεις δουλέψει σκληρά γι αυτό και το αξίζεις.

Και φτάνουμε στο σήμερα…

Είδα αυτό το βίντεο που ανέβασες σχετικά με τις επικείμενες εμφανίσεις σου στο Ποσειδώνιο. Εναν επίσης εμβληματικό χώρο στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, απ τον οποίο έχουν φάει ψωμάκι πολλοί καλλιτέχνες δεκαετίες τώρα, ανάμεσα τους και εγώ. Για το χώρο και τους ιδιοκτήτες του τρέφω μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όσα μου προσέφεραν κατά τη συνεργασία μας.

Πράγμα που με φέρνει στο λόγο που σου γράφω. Δεν πίστευα στα μάτια και τα αυτιά μου όταν είδα το βίντεο που φτιάξατε για την έναρξη των εμφανίσεων σου εκεί.

Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουμε να δουλέψουμε πολλούς μήνες. Από επιχειρηματίες και καλλιτέχνες μέχρι σερβιτόρους και παρκαδόρους.

ΟΜΩΣ!!!!!!

Πιστεύω πως πέσατε σε ένα τεράστιο ατόπημα, χωρίς να είναι αυτή η πρόθεσή σας. Μίλησες για το πρώτο “Covid free” μαγαζί και είπες ότι δεν παίζεις με τη δημόσια υγεία.

Καταλαβαίνεις αγαπητέ φίλε τι σημαίνει το τάχα μου covid free μαγαζί που σας πούλησε η αγαπημένη μας κυβέρνηση;;;;

Σημαίνει ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ των ανθρώπων βάσει ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων! Σημαίνει apartheid!

Ξέχασες όμως ότι “εμεῖς δεν τραγουδᾶμε για να ξεχωρίσουμε ἀδελφέ μου ἀπ᾿ τον κόσμο. Ἐμεῖς τραγουδᾶμε για να σμίξουμε τον κόσμο.” Αυτά μας είπε ο Ρίτσος με τη φωνή του Ξυλούρη και είναι η Ελληνική μας καλλιτεχνική κληρονομιά!

Όχι αδελφέ μου!!! Σε παρακαλώ με ειλικρίνεια και ταπεινότητα. Συζητήστε ξανά με την επιχείρηση και αναθεωρήστε τη στάση σας. Ήταν βιαστική και λίγο επιπόλαιη…

Ξέρεις γιατί;;;

Γιατί μπορεί να μην παίζεις με τη δημόσια υγεία αλλά παίζεις με κάτι πολύ υψηλότερο…

Παίζεις με την ελευθερία! Παίζεις με την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παίζεις με τις ανθρώπινες διακρίσεις.

Παίζεις, άθελά σου, το παιχνίδι αυτών που μας κυβερνούν, οι οποίοι θέλουν να μας χωρίσουν σε “καθαρούς” και “μολυσμένους”.

Αυτός που δεν έχει κάνει το μπόλι συμπαθέστατε Πάνο, δεν είναι “μολυσμένος”. Δεν είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Δεν είναι κίνδυνος για σένα ή κανέναν άλλον. Είναι ένας ΥΓΙΗΣ άνθρωπος που απλά δεν θέλει να πάρει το ρίσκο ενός πειραματικού σκευάσματος απ τη στιγμή που κρίνει ότι ο ίδιος δεν κινδυνεύει από μια ίωση με θνητότητα 0.2%, και στις μικρότερες ηλικίες 100 φορές μικρότερη και από αυτό..

Και μη μου πεις ότι πρέπει να το κάνει “για να προστατεύσει τους άλλους”… Προστατεύει ΜΌΝΟ τον εαυτό του (ή τουλάχιστον έτσι του είπαν)

Θέλεις να ζήσεις σε έναν κόσμο που σου ζητάει να σκανάρεις το QR code σου, λες και είσαι προϊόν σε σούπερ μάρκετ, για να κάτσεις να φας σε ένα ταβερνάκι;;;

Σ έναν κόσμο που θα πρέπει να αποδεικνύεις 20 φορές τη μέρα το αυτονόητο, ότι είσαι δηλαδή υγιής;;;;

Ξέρω ότι απλά θέλεις να δουλέψεις!

Σε καταλαβαίνουμε όλοι!

Εμεις να δεις…. Οι λιγότερο οικονομικά επιτυχημένοι. Χρειαζόμαστε ΠΟΛΥ να δουλέψουμε! Όχι όμως έτσι!!!

Όχι με αυτό το τίμημα!

Οι μουσικοί που δουλεύουν μαζί σου θα αναγκαστούν να κάνουν το μπόλι προκειμένου να πάρουν μεροκάματο;;;

Αν κάποιος από αυτούς τους νέους σε ηλικία μουσικούς πάθει κάτι, πώς θα αισθανθείς που θα τον έχεις εσύ υποχρεώσει να κάνει κάτι που δεν ήθελε;;

Οι παρέες των νέων που θα θέλουν να σε ακούσουν;;; θα πρέπει να το κάνουν κι αυτοί προκειμένου να τους αφήσουν στην πόρτα να περάσουν;;;

Αν σε μια παρέα το έχουν κάνει οι δύο και οι άλλοι δύο όχι, θα αφήσεις τους μισούς απ έξω;;

Αν το έχει κάνει ο άντρας αλλά η γυναίκα του όχι, να την αφήσει σπίτι;;; Να βρει μια πιο “καθαρή”;;; Μια “αμιγή”;;;;;

Αγαπημένε συνάδελφε και συνάνθρωπε!

Μην πέσεις σε αυτό το ολίσθημα.

Είμαι σίγουρος ότι σε έπεισαν πως αυτό που είπες είναι για το καλό του συνόλου.

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ!

Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που έχω ζήσει στη ζωή μου!

Είναι μια στροφή που αν την πάρουμε θα βρεθούμε στο μεγαλύτερο γκρεμό της γενιάς μας!

Είμαι σίγουρος πως δεν θες να σε θυμούνται ως εκείνον που ξεκίνησε το διαχωρισμό σε πολίτες Α και Β κατηγορίας!

Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν όταν κάποιοι φόρεσαν ένα “αστέρι” στο μπράτσο κάποιων άλλων για να ξεχωρίζουν το “καθαρό” απ το “βρώμικο” αίμα…

Ήταν η αρχή μιας γενοκτονίας.

Η αρχή ενός παγκόσμιου πολέμου.

Αυτό ζούμε και τώρα…

Μη γίνεις το δεκανίκι τους….

Εκείνοι δεν μπορούν να υποχρεώσουν (ακόμα) τον κόσμο να κάνει μια ιατρική πράξη με το ζόρι… Γι αυτό βάζουν εσένα!

Εσένα που ο κόσμος σε αγαπάει!

Ζήτα μία συγγνώμη και πες ότι το ξανασκέφτηκες…

Όλοι θα σε συγχωρήσουν.

Μην προχωρήσεις όμως σε αυτή την άνευ προηγούμενου κίνηση φασιστικού διαχωρισμού των ανθρώπων σε κατηγορίες βάσει αυστηρά προσωπικών τους επιλογών.

Αν το κάνεις, δεν θα έχει γυρισμό.

Θα μείνει στη ιστορία.

Σκεψου αν μετά από τόση δουλειά που έχεις κάνει, αν θέλεις να σε θυμούνται οι επόμενες γενιές γι αυτή σου την επιλογή.

Θυμήσου την αγάπη που έχεις για τον κόσμο. Για ΌΛΟ τον κόσμο.

Σου ζητώ σαν χάρη να μη θυμώσεις με αυτά που σου έγραψα. Είναι μόνο από ανησυχία και αγάπη από έναν συνάνθρωπο, συνάδελφο και πατέρα παιδιών.

Παιδιών που τρέμω να μη μεγαλώσουν σ έναν κόσμο που θα τους ζητάει ψηφιακά πιστοποιητικά υποταγής για να φάνε, να διασκεδάσουν ή να μετακινηθούν.

με εκτίμηση Γρηγόρης Πετράκος.

Πηγή: reader.gr, liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged