Επενδυτές εξ Αφγανιστάν: Τους έπιασαν στα «πράσα» με εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Δυο βαλίτσες με πλαστά διαβατήρια, άδειες διαμονής και δελτία αιτούντων ασύλου εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς που όπως όλα δείχνουν είναι μέλη κυκλωμάτων πλαστογράφων.

Οι Αρχές εντόπισαν ποσότητα μαμούθ σε πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα 707 διαβατήρια,358 δελτία ταυτότητας, 57 άδειες διαμονής, 36 άδειες οδήγησης και 15 δελτία αιτούντων ασύλου.

—————-

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 1-7-2021 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί (αφγανοί), ηλικίας 19 και 26 ετών, για κατοχή πλαστών εγγράφων και πρώτων υλών για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται πεζή στην οδό Αχαρνών και να κρατούν από μία ταξιδιωτική τσάντα. Στη θέα των αστυνομικών άφησαν τις βαλίτσες και προσπάθησαν να απομακρυνθούν. Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν ότι οι δύο βαλίτσες περιείχαν πλήθος ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων καθώς και υλικά για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Αναλυτικά στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -707- διαβατήρια διαφόρων χωρών αμφιβόλου γνησιότητας
  • -340- δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών αμφιβόλου γνησιότητας
  • -18- Ελληνικά δελτία ταυτότητας, για -6- εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή
  • -57- άδειες διαμονής διαφόρων χωρών αμφιβόλου γνησιότητας
  • -36- άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών αμφιβόλου γνησιότητας
  • -15- δελτία αιτούντος διεθνή προστασία,
  • -7- τραπεζικές κάρτες
  • πρώτες ύλες για την κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Η έρευνα των αστυνομικών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς οι εκτιμήσεις τους αναφέρουν ότι σίγουρα κάπου υπάρχει ο χώρος που χρησιμοποιούσαν ως παράνομο εργαστήριο και κρησφύγετο τους. Επίσης αναζητούν τους συνεργούς τους και το κύκλωμα που εξυπηρετούσαν το πιθανότερο στην Ευρώπη.

Μοιραστείτε το:
Tagged