Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Η μητέρα του κου Πολάκη αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης»

Πολιτικά
Μοιραστείτε το:

Εάν ο κ. Πολάκης επιθυμεί η οικογένειά του να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών, λυπούμαστε…

Νοσοκομείο Ρεθύμνου:  Η μητέρα του κύριου Πολάκη αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης και ακολουθήθηκε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Εάν ο κ. Πολάκης επιθυμεί η οικογένειά του να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών, λυπούμαστε, αλλά δεν ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές από τα δημόσια νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

——————

Απάντηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου στον Πολάκη: «Η μητέρα του αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης»

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου απάντησε στον Παύλο Πολάκη

Την θέση του αναφορικά με την εξέταση της μητέρας του πρώην υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο Παύλος Πολάκης είχε αναρτήσει δημοσίευση στο Facebook στην οποία έλεγε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή η μητέρα μου 83 χρόνων, δις εμβολιασμένη, με συμπτωματολογία κοβιντ και υποκείμενα νοσήματα ,με αρνητικό ραπιντ, είναι έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομειου Ρεθυμνου και περιμένει μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς να τη δει Γιατρος και να ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ PCR!!!».

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά ανέβασε νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρει: «Η μητέρα μου έκανε τις εξετάσεις που έπρεπε!», ενώ μεταξύ πολλών άλλων, άφησε αιχμές για το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η απάντηση του Νοσοκομείου

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, απάντησε τον πρώην υφυπουργό Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, σε ανακοίνωσή του:

«Αναφορικά με την επίσκεψη της μητέρας του κύριου Πολάκη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου η Διοίκηση του Νοσοκομείου σας ενημερώνει ότι η κυρία Π. Π. προσήλθε στις 11:20 το πρωί στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τα εξεταστήρια ήταν κατειλημμένα από βαριά πάσχοντες ασθενείς, για αρκετή ώρα.

Στις 2 το μεσημέρι κλήθηκε για εξέταση και δεν προσήλθε. Η νοσηλεύτρια των επειγόντων επικοινώνησε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο που έδωσαν, ενημέρωσε ότι μπορεί η ασθενής να προσέλθει για εξετάσεις και ο κύριος που απάντησε εκ μέρους της είπε ότι θα την πάει στο σπίτι επειδή είχε κουραστεί και ότι θα την φέρει ξανά το απόγευμα.

Ενημερώθηκαν από την νοσηλεύτρια ότι από τη στιγμή αποχώρησης από το ΤΕΠ, η σειρά περιστατικού δεν διατηρείται και αργότερα η αναμονή μπορεί να είναι μεγάλη. Δεν υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία με την ασθενή.

Στις 5 το απόγευμα ενημερώνεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου τηλεφωνικά ότι η μητέρα του κύριου Πολάκη βρίσκεται στο χώρο των επειγόντων κατόπιν κλήσης του κου Πολάκη. Ενημερώθηκε ο ιατρός του ΤΕΠ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ασθενής όπως κάθε πολίτης. Η ασθενής αναζητήθηκε από το προσωπικό καθώς ανέμενε σε χώρο εκτός του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης βρέθηκε σε καλή γενική κατάσταση, ενώ η ίδια στη συνέχεια εξήλθε οικειοθελώς από το Νοσοκομείο.

Η μητέρα του κύριου Πολάκη αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης και ακολουθήθηκε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εάν ο κ. Πολάκης επιθυμεί η οικογένειά του να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών, λυπούμαστε, αλλά δεν ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές από τα δημόσια νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι ουδέποτε υπήρξε απαγόρευση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την διεξαγωγή test PCR σε ασθενή του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Διευκρινίζεται δε, ότι η αναφορά στην διενέργεια pcr τεστ αποκλειστικά σε ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας, αφορά στους θετικούς με rapid τεστ ασθενείς όπως συντάχτηκε και υπεγράφη από την Ιατρική Υπηρεσία και την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται όλοι οι συμπτωματικοί ασθενείς που χρήζουν εξέτασης και αντιμετώπισης και η λήψη RAPID, PCR ή RAPID PCR test βρίσκεται στην κρίση του ιατρού ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζει ο ασθενής, ακολουθώντας πιστά τα επιστημονικά πρωτόκολλα.

Τυχόν παραπομπή ασθενούς από μέρους του Νοσοκομείου σε ιδιωτική δομή ουδέποτε έγινε με απόφαση ή έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου».

——————-

Παύλος Πολάκης: Οργισμένη ανάρτηση κατά του Θάνου Πλεύρη με αφορμή την ασθενή μητέρα του

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε φραστικά μέσω ανάρτησής του κατά του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη –  Πρόκειται για μια οργισμένη ανάρτηση με ύβρεις, με αφορμή την ασθενή μητέρα του κρητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, εναντίον του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Αυτή τη φορά, ο κρητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί προσωπικά τον υπουργό Υγείας, καθώς όπως τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook, η 83χρονη μητέρα του περιμένει μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς για να εξεταστεί από γιατρό σε νοσοκομείο και να υποβληθεί σε μοριακό τεστ.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης αποκάλεσε «ελεεινό» τον Θάνο Πλεύρη και ζητά να πάρει πίσω την απόφαση που αναφέρει πως «…μόνο όσοι λάβουν εισιτήριο εισαγωγής, δικαιούνται να κάνουν μοριακό τεστ στα νοσοκομεία». Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ανέφερε χαρακτηριστικά πως η 83χρονη μητέρα του είναι δις εμβολιασμένη, με συμπτώματα κορονοϊού και υποκείμενα νοσήματα, με αρνητικό rapid test και βρίσκεται έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, περιμένοντας μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς να την εξετάσει γιατρός.

Στην συνέχεια αναφέρει πως το νοσοκομείο επικαλείται «…απόφαση με την υπογραφή σου που λέει πως ΜΟΝΟ όσοι είναι για εισαγωγή θα κάνουν μοριακό τεστ στα νοσοκομείο», χρησιμοποιώντας «βαριές» εκφράσεις για τον υπουργό Υγείας.

Αναλυτικά αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«ΑΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΛΕΥΡΗ!!! Αυτή τη στιγμή η μητέρα μου 83 χρόνων,δις εμβολιασμένη, με συμπτωματολογία κοβιντ και υποκείμενα νοσήματα ,με αρνητικό ραπιντ ,είναι έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομειου Ρεθυμνου και περιμένει μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς να τη δει Γιατρος και να ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ PCR!!!

Από το νοσοκομείο της λένε πως εστειλες στις 31/12/2021 μια απόφαση με την υπογραφή σου που λέει πως ΜΟΝΟ όσοι είναι για εισαγωγή θα κάνουν μοριακό τεστ στα νοσοκομείο!! Οι άλλοι πρέπει να πανε να κάνουν στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ .Μόνο που τα ιδιωτικά κέντρα ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!

ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ, ΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ PCR ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΟΒΙΝΤ !!!

Αλλιώς, ΕΛΕΕΙΝΕ ,δεν θα υπάρχει μέρος στην Ελλάδα να σταθείς για οτιδήποτε συμβεί σε αυτούς τους ασθενείς από την καθυστέρηση της διάγνωσης!!!!!

ΥΓ στη φωτογραφία αυτό που δείχνει ο φύλακας του νοσοκομειου Ρεθυμνου στους ασθενείς που αναζητούν βοήθεια ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ!!!

ΕΛΕΕΙΝΕ ΞΑΝΑ!!!»

Πηγή: lawandorder.gr, reader

Μοιραστείτε το:
Tagged