100 χρόνια κάθειρξη σε έφηβο – σκότωσε τα δύο ανήλικα αδέλφια του

Παράδοξα
Μοιραστείτε το:

ΗΠΑ: Σε 100 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε έφηβος που σκότωσε τα αδέλφια του για να τα «απελευθερώσει από τον σατανά». Ο Κέντροβιτζ καταδικάστηκε σε δύο ποινές φυλάκισης των 50 ετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για τις δολοφονίες των δύο παιδιών που διέπραξε τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2017.

——————- 

Σε κάθειρξη 100 ετών καταδικάστηκε ένας έφηβος από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, ονόματι Νίκαλας Κέντροβιτζ, ο οποίος στα 13 του χρόνια σκότωσε τα μικρότερα αδέρφια του για να «τα απελευθερώσει από τον σατανά». Θύματά του ήταν η ετεροθαλής αδελφή του, 23 μηνών και ο θετός αδελφός του, 11 μηνών.

Ο Κέντροβιτζ καταδικάστηκε σε δύο ποινές φυλάκισης των 50 ετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για τις δολοφονίες των δύο παιδιών που διέπραξε τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2017, ενώ ο ίδιος πρόσεχε τα αδέλφια του στο σπίτι της οικογένειας. Μετά τους φόνους, ο Κέντροβιτζ είπε στους γονείς του ότι τα παιδιά δεν ανέπνεαν σωστά ή ότι είχαν σταματήσει να κινούνται. Στην πραγματικότητα, έπνιξε και τα δύο παιδιά.

Η Κριστίνα Μακ Κάρντεϊ, μητέρα της ετεροθαλούς αδελφής του Κέντροβιτζ, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην κόρη της με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, όμως τελικά το μωρό πέθανε στο νοσοκομείο τον Μάιο του 2017.

Αργότερα την ίδια χρονιά, ο Κέντροβιτς έπνιξε τον θετό αδελφό του. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι και ήταν έτοιμη να θεωρήσει παθολογικά τα αίτια θανάτου του. Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία, ο 13χρονος είχε ακρωτηριάσει ένα γατάκι. Αφού το εντόπισαν, οι αστυνομικοί άρχισαν να διερευνούν περαιτέρω την υπόθεση.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο θάνατος των παιδιών δεν προήλθε από φυσικά αίτια. Ο 13χρονος τελικά ομολόγησε τις πράξεις του και υποστήριξε ότι ήθελε να τα απελευθερώσει από τον σατανά.

Παρά την ηλικία του, ένας δικαστής διέταξε να διεξαχθεί η δίκη του Κέντροβιτζ σε δικαστήριο ενηλίκων. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του εφήβου επέμειναν ότι ο πελάτης τους είχε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης, τρεις από τους πέντε γιατρούς που κατέθεσαν είπαν ότι ο Κέντροβιτζ δεν ήταν διανοητικά ικανός να δικαστεί. Οι άλλοι δύο όμως είπαν το αντίθετο και ο δικαστής τελικά τάχθηκε στο πλευρό αυτών των γιατρών.

Πηγές: The Independent, ΕΡΤ, kathimerini.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged