Περιφέρεια Αττικής: Θα τα χρηματοδοτεί Κέντρα Κοινότητας για τρία χρόνια ακόμα

Αττική
Μοιραστείτε το:
Περιφέρεια Αττικής: Θα τα χρηματοδοτεί Κέντρα Κοινότητας για τρία χρόνια ακόμα

Ρένα Δούρου: Έχοντας ένα ισοζύγιο με θετικό πρόσημο η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε ότι τα Κέντρα Κοινότητας θα τα χρηματοδοτεί και για τρία χρόνια ακόμα

Προτεραιότητα για την περιφέρεια είναι τα Κέντρα Κοινότητας καθώς και η συνέχιση για τρία επιπλέον χρόνια χρηματοδότησης τους όπως ανακοίνωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δουρου η οποία εγκαινίασε το κέντρο κοινότητας του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για τον ένα χρόνο λειτουργίας του με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλο

Αργότερα, στην ενημερωτική ημερίδα για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας που διεξήχθη στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι «από μέρους της Περιφέρειας έχει δοθεί το ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να έχουμε ως αυτή την ώρα 55 Κέντρα Κοινότητας». «Να σας ανακοινώσω ότι έχοντας ένα ισοζύγιο με θετικό πρόσημο, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε ότι τα Κέντρα Κοινότητας θα τα χρηματοδοτεί και για τρία χρόνια ακόμα».

Τα Κέντρα Κοινότητας έγιναν για την Περιφέρεια προτεραιότητα

«Τόσο η αρμόδια Υπουργός όσο και εγώ θεωρούμε ότι είναι πιο πολύτιμη η εκδήλωση σήμερα που έχει μετρήσει έναν χρόνο λειτουργίας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι ερχόμαστε ως κεντρική κυβέρνηση και α’ με β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης να μετρήσουμε τι έχει γίνει σε αυτόν τον χρόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό της. «Τα Κέντρα Κοινότητας έγιναν για την Περιφέρεια προτεραιότητα», υπογράμμισε η ίδια, ενώ απευθυνόμενη προς τους πολίτες τόνισε: «Το Κέντρο Κοινότητας να είναι δικό σας για να λογοδοτεί ο Δήμαρχος, η Περιφερειάρχης και η Υπουργός».

Συνολικά στην Αττική, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτούνται 55 Κέντρα Κοινότητας συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ καλύπτοντας 3 έτη λειτουργίας. Με την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας κατά 3 ακόμα έτη, ο συνολικός προϋπολογισμός από το ΠΕΠ Αττικής θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Μοιραστείτε το:
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *