Λίλιαν Μπουρίτη: Η αγανάκτηση από την κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναζητάει διέξοδο προς τ’ αριστερά

Π-Κοινωνία

Στις δημοτικές εκλογές της 26 Μάη στέλνουμε μήνυμα ότι η αγανάκτηση από την κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναζητάει διέξοδο προς τ’ αριστερά. Μαυρίζουμε τους υποψήφιους του Μητσοτάκη, όπως τον Παχατουρίδη, που παριστάνουν τους “υπερκομματικούς” φράζουμε το δρόμο -και στην κάλπη- στους φασίστες που προσπαθούν να ξαναβγουν από τις τρύπες τους. Δυναμώνουμε την Αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής!

Μπορεί ο Τσίπρας τον Ιούλη του 2015 να αντέστρεψε το ηρωϊκό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σε ένα χυδαίο ΝΑΙ υπέρ της συνέχισης των μνημονίων αλλά ο κόσμος της δουλειάς, η νεολαία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, η φτωχολογιά της πόλης μας αλλά και όλης της χώρας, συνέχισαν να δίνουν μάχες ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία, το ρατσισμό, το φασισμό, την καταστροφή του περιβάλλοντος, χτίζοντας έτσι την δικιά τους προοπτική.

Για εμάς η λύση είναι η διαγραφή του χρέους, η διεθνιστική ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο. Έτσι μπορούν να γυρίσουν πίσω τα δισεκατομμύρια που έχει περικόψει το κράτος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνουν γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, να ανοίξουν παιδικοί σταθμοί, κέντρα υγείας, να διαμορφωθούν ελεύθεροι χώροι για τους κατοίκους και όχι για την κερδοσκοπική “αξιοποίησή” τους από κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς πανελλαδικά και της Αριστερής Κίνησης στο Περιστέρι είναι συνέχεια των αγώνων που έχουμε δώσει μαζί, και δύναμη για την συνέχεια.

Για τις απεργίες που διεκδικούν προσλήψεις ενάντια στην ανακύκλωση της ανεργίας όπως αυτές των εργαζόμενων στα νοσοκομεία με πρωταγωνιστή το Συντονιστικό των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία, των εκπαιδευτικών και τον εργαζόμενων στους δήμους.

Για να κλιμακώσουμε την πάλη σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά μετά την επιτυχία της απεργιακής 8 Μάρτη ενάντια στις περικοπές που φορτώνουν τα βάρη της οικογένειας στις πλάτες των εργαζόμενων γυναικών, για να κερδίσουμε αυξήσεις, παιδικούς σταθμούς, να κόψουμε την όρεξη κάθε αφεντικού που παρενοχλεί σεξουαλικά τις εργαζόμενες.

Είναι δύναμη για το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη δύναμή του στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο με τις διαδηλώσεις της 16 Μάρτη που έγιναν με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ. Η δίκη των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική της ευθεία. Το αντιφασιστικό κίνημα τους κάθισε στο σκαμνί και θα εξασφαλίσει την καταδίκη τους, όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να τους ρίξει στα μαλακά με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όπως κάνει και με τους βιαστές. Θέλουμε δήμους και γειτονιές ανοιχτές σε πρόσφυγες και μετανάστες, και “καθαρές” απο φασίστες.

Η παρουσία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου στο δημοτικό συμβούλιο έδωσε φωνή και στήριξη στα κινήματα, στους αγώνες και τα αιτήματα του κόσμου απέναντι στην διαχείριση της Δημοτικής Αρχής και την κυβέρνηση. Να δυναμώσουμε αυτή τη φωνή στις εκλογές στις 26 Μάη για να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί να τα πάρουμε όλα πίσω, με τους αγώνες μας μπροστά.

Λίλιαν Μπουρίτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Tagged