Ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών «τέλος» λόγω εμμονών του ΣΥΡΙΖΑ

Περίεργα

Δεν θα γίνει τελικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Δίχως αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το ντιμπέιτ, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν βρήκαν κοινό τόπο προκειμένου να προχωρήσει η τηλεμαχία. Μάλιστα, ο Νάσος Ηλιόπουλος «εκμεταλλεύθηκε» το γεγονός ότι δεν υπήρξε συναίνεση και επανέφερε την πρόταση για τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. «Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες και προτείνουμε στη ΝΔ έστω και στην ύστατη στιγμή τις ημερομηνίες που αυτή θέλει. Να συμφωνήσουμε για να γίνει ντιμπέιτ τουλάχιστον μεταξύ των δύο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος. 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας εξήγησε ότι «εμείς προσήλθαμε με δύο εναλλακτικές ημερομηνίες αλλά δεν υπήρξε συμφωνία από τα υπόλοιπα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την 1η Ιουλίου και συμφωνήσαμε και σε αυτό αλλά και πάλι δεν μπορούσαν τα άλλα κόμματα. Το ντιμπέιτ δεν θα γίνει και όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Λίγο αργότερα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Μανώλης Όθωνας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πλέον «αποδείχθηκε ότι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αναβολή ντιμπέιτ ήταν προσχηματικός. «Αποδείχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ποτέ ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», προσέθεσε. Να σημειωθεί ότι την τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς απέρριψε η Νέα Δημοκρατία, με τον κ. Ηλιόπουλο να τονίζει: «Ο κόσμος μπορεί πλέον να βγάλει τα συμπεράσματά του». Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του είχε προαναγγείλει την αρνητική στάση της ΝΔ τονίζοντας ότι «ντιμπέιτ γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Σε κάθε περίπτωση στη σημερινή συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επανέφερε στο τραπέζι πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου και μάλιστα αργά το βράδυ (22:00). Η νέα πρόταση του κ. Ηλιόπουλου ωστόσο απορρίφθηκε εκ νέου από το ΚΚΕ το οποίο είχε ήδη αλλάξει δύο φορές κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και δεν επιθυμούσε να προχωρήσει τρίτη αλλαγή. Με δεδομένη τη στάση του Περισσού κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον να συνεχιστεί η συζήτηση και μάλιστα ενδεικτικό της απροθυμίας όλων ήταν ότι αποχώρησαν χωρίς να ανανεώσουν το ραντεβού τους.

Κ. Ζούλας: Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

Προφανή ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζούλας για το «ναυάγιο» του προεκλογικού ντιμπέιτ και τονίζει ότι τα όσα ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου» δήλωσε ο κ. Ζούλας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή. Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ».

«Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται» διευκρίνισε ο κ. Ζούλας, προσθέτοντας πως «όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις».

Πηγή: liberal.gr

Tagged