15 αντικείμενα καθημερινής χρήσης στο σπίτι που μπορούν να εκραγούν

Κοινωνία Νέα Προϊόντα

Κι όμως όλοι έχουμε «βόμβες» σπίτι μας

Μπορεί όλοι να αισθανόμαστε τα σπίτια μας σαν το καταφύγιό μας, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ότι σε αυτό υπάρχουν τουλάχιστον 15 αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα οποία μας… απειλούν, καθώς μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκραγούν. 15 αντικείμενα που κάτω από ιδιαίτερες περιστάσεις έχουν… καταστρέψει σπίτια. Τονίζεται, ωστόσο, ότι τα περιστατικά είναι ακραία και δεν θα πρέπει να βγάλουμε τα αντικείμενα αυτά από τη… ζωή μας.

Ποιες είναι οι δυνητικές «βόμβες» που όλοι έχουμε μέσα στα σπίτια μας:

Θερμοσίφωνας

Τόσο ο θερμοσίφωνας, όσο και το μπόιλερ, υπό προϋποθέσεις, αν δηλαδή η βαλβίδα και ο θερμοστάτης καούν ταυτόχρονα θα μπορούσαν να γίνουν…. διαστημικά λεωφορεία.

 1. Δοχεία αποθήκευσης τροφίμων με χαλασμένα τρόφιμα

Η μούχλα που δημιουργείται στην επιφάνεια των χαλασμένων τροφίμων δημιουργεί και ορισμένα αέρια. Αν το τρόφιμο είναι σε κλειστο δοχείο, τα συγκεκριμένα αέρια θα μπορούσαν να ανατινάξουν το καπάκι του.

 1. Ψητές πατάτες

Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Αν δεν τρυπήσετε τη φλούδα της, όταν τις μαγειρεύετε με αυτή, τότε θα μπορούσαν να…. εκτοξευτούν.

 1. Λάμπα

Οταν σπάει μια λάμπα στην πραγματικότητα εκρήγνυται. Τα πράγματα χειροτερεύουν αν το ζεστό γυαλί έρθει σε επαφή με νερό…. Τότε, το δυσάρεστο ατύχημα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί.

 1. Μπύρα

Ολοι έχουμε βάλει ένα μπουκάλι μπύρα στην κατάψυξη για λίγο, με σκοπό να παγώσει γρήγορα. Ολοι, επίσης, έχει τύχει να την ξεχάσουμε εκεί για ώρες. Δεν γνωρίζουμε όμως, ότι αν το ξεχάσουμε για καιρό, μπορεί μέσα στον καταψύκτη μας να γίνει μια… μικρή έκρηξη. Από τη διαστολή το μπουκάλι είναι πιθανό να σπάσει και να γίνε… χαλασμός.

 1. Γκαζάκια, εντομοκτόνα, αναπτήρες

Ολοι γνωρίζουμε ότι τα γκαζάκια, και συσκευασίες που περιέχουν υγρά υπό υψηλή πίεση, όπως τα εντομοκτόνα και οι λακ δεν πρέπει να εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Το γράφουν πάνω τους άλλωστε και οι συσκευασίες. Αν αυτό συμβεί, τότε…

 1. Ηλεκτρικές συσκευές

Ενα μικρό βραχυκύκλωμα, είναι ικανό να… απογειώσει την οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, μικρή ή μεγάλη έχουμε στο σπίτι μας.

 1. Μπουκάλια αναψυκτικού

Είναι η πιο ανώδυνη έκρηξη που σχεδόν όλοι έχουμε βιώσει. Οταν κουνάμε ένα δοχείο που περιέχει υγρό με ανθρακικό είναι λογικό ότι μόλις το ανοίξουμε θα δούμε έναν… Βεζούβιο να χύνεται μπροστά μας. Ενδεχομένως και επάνω μας.

 1. Ξυλόσομπα

Πολλές φορές τυχαίνε μέσα στις ξυλόσομπες να γίνεται μια μικρή έκρηξη, η οποία, η μόνη συνέπεια που έχει είναι να δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι.

 1. Καπάκι κουζίνας

Το γυάλινο καπάκι που προστατεύει τις εστίες, ειδικά αν ξεχαστεί κάποια από αυτές αναμμένη μπορεί να σπάσει και τα κομμάτια να εκτοξευτούν σε απόσταση, προκαλώντας ακόμη και τον τραυματισμό μας.

 1. Φορητή δεξαμενή προπανίου για το μπάρμπεκιου

Οση ευχαρίστηση μπορούν να μας προσφέρουν οι συγκεκριμένες συσκευές, τόσο και μεγάλα προβλήματα, επίσης, αν δεν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 1. Αλεύρι

Το απλό κλασικό αλεύρι μπορεί στα χέρια των «ειδικών» να μετατραπεί σε μία βόμβα πρώτης …τάξεως. Μάλιστα, μερικές από τις πιο καταστροφικές και θανατηφόρες εκρήξεις σημειώθηκαν σε αλευρόμυλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έκρηξη το 1878 στον μεγαλύτερο αλευρόμυλο των ΗΠΑ, στο Washburn της Μινεάπολης.

 1. Νερό με καυτό λάδι

Το τηγάνισμα είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνο σπορ. Αν σε καυτό λάδι πέσει νερό, τότε αυτό πετάγεται προς διάφορες κατευθύνσεις. Αν μάλιστα πέσει πάνω μας μπορεί να προκαλέσει ακόμη και εγκαύματα.

 1. Εσπρεσιέρα

Η φράση, «Μην αφαιρείτε τη μονάδα του φίλτρου, όταν βρίσκεται υπό πίεση», είναι μία καλή συμβουλή που πρέπει να τηρείτε.

 1. Γυαλί

Αρκετοί γνωρίζουν, ότι εάν βάλουν καυτό υγρό σε ένα παγωμένο ποτήρι (ή το αντίθετο) το γυαλί θα σπάσει, προκαλώντας μία μικρή έκρηξη.

Tagged