Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Σεπτεμβρίου 2019

Π-Πολιτικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου θα ενημερώνει εφεξής με ενημερωτικό δελτίο τύπου για: τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, τις απαντήσεις που δέχεται από τη Διοίκηση του Δήμου, τα βασικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, τις αποφάσεις που αυτό έλαβε και προφανώς για τις παρεμβάσεις φορέων, συλλογικοτήτων, κινημάτων της πόλης μας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έβαλαν τα εξής θέματα:

  • Για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων σε δευτερογενές επίπεδο (δηλαδή όχι μόνο μια ματιά) και ειδικά για τα σχολεία 7ο και 10ο Λύκειο και 17ο Δημοτικό που ξεκίνησαν μάθημα με σκαλωσιές (https://lsperisteriou.blogspot.com/2019/07/blog-posthtml).

Απάντηση Διοίκησης: υπήρχαν βλάβες σε 35 κτίρια, κίνδυνος να μην ανοίξουν 6 σχολεία. Κατά τα λεγόμενα τους υπάρχει απόλυτη ασφάλεια σε όλα τα σχολεία

  • Για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή και τις δύο περιπτώσεις Νηπιαγωγείων (44ο Νηπ. & 10ο-21o Νηπ.) απαιτούνται δύο (2) επιπλέον αίθουσες για την λειτουργία τους, που δεν έχουν βρεθεί ακόμα (https://lsperisteriou.blogspot.com/2019/07/blog-posthtml).

Απάντηση διοίκησης: ΘΑ το λύσουμε

  • Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των παιδιών που μένουν ΕΞΩ από βρεφονηπιακό σταθμό στο Περιστέρι από αυτά που έκαναν αίτηση.

Απάντηση Διοίκησης: 242

  • Ποια μέτρα θα πάρει ο Δήμος για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α) με την οποία συνεργάζεται και οι εργαζόμενοι έχουν μείνει 10 μήνες απλήρωτοι! (https://lsperisteriou.blogspot.com/2019/09/blog-posthtml).

Απάντηση Διοίκησης: Γνωρίζουν το θέμα, είχαν επικοινωνία με τον εργοδότη ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα πληρώσει εντός 20 ημερών.

  • Ποια η θέση της Διοίκησης για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του Πρύτανη Πανεπιτημίου Δυτικής Αττικής κ.Καλδή σε σχέση την ίδρυση αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος με συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Σαγκάη παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου (https://lsperisteriou.blogspot.com/2019/09/blog-posthtml) .

Απάντηση Διοίκησης: Δεν είχε ζητήσει ποτέ η Διοίκηση αυτό το πρόγραμμα αλλά θα το εξετάσει όταν έρθει με εισήγηση, ΔΕΝ το απορρίπτει.

———————-

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Γιώργου Σιδέρη για την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη δήλωση του μεγαλοπαπά του Περιστερίου κ.Κλήμη ο οποίος διαχωρίζοντας τα παιδιά του Γυμνασίου δήλωσε “να περάσουν πίσω οι άθεοι και οι αλλόθρησκοι” κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου. Η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα όπως καταγγέλθηκαν.

Σημείωση: ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι με βάση το νέο Κλεισθένη η ΑΠΟΧΗ από την ψηφοφορία και το ΛΕΥΚΟ δεν υπολογίζονται πλεόν στην καταμέτρηση των θετικών ή αρνητικών ψήφων. Αυτό σημαίνει πως εάν δείτε μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία χαρακτηρίζεται πως πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ κάποιες από αυτές τις φορές ΔΕΝ είναι έτσι.

Tagged