Με μεγάλη συγκίνηση και πλήθος κόσμου και επισήμων η εξόδιος ακολουθία και ταφή του πρώην Μητροπολίτη Περιστερίου κυρό Χρυσόστομου (φωτό)

Θεολογικά Π-Κοινωνία

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και πλήθος κόσμου και επισήμων τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτου πρ. Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Περιστερίου.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από μεγάλο αριθμό Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η σεπτή σορός και οι ιεράρχες / φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com

Πριν την εξόδιο ακολουθία τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Να σημειωθεί ότι το σεπτό σκήνωμα του κυρού Χρυσοστόμου, είχε τεθεί από το βράδυ της Παρασκευής σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας με πλήθος πιστών να συρρέει για να τον αποχαιρετήσει και να αποτίσει φόρο τιμής στον πρώην Ποιμενάρχη του.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χρυσόστομος / φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com

Επικήδειους λόγους ανέγνωσαν οι:  α) ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, β) ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. π. Σεραπίων Μιχελάκης, γ) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης και δ) ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ο Μητροπολίτης Περιστεριού κ. Κλήμης ομίλησε για την ζωή και το έργο του προκατόχου του, ευχαριστώντας τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Εξόδιο Ακολουθία του προκατόχου του.

Ο κ. Πατούλης και οι άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης / φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com

Μετά τον τελευταίο ασπασμό η σορός του μακαριστού πρώην Μητροπολίτου Περιστεριού εξήλθε του Μητροπολιτικού Ναού για να σχηματιστεί η πομπή μέχρι το Κοιμητήριο Περιστεριού, όπου και ετάφη δίπλα στον πρώτο Μητροπολίτη Περιστερίου μακαριστό Αλέξανδρο.

Αποχαιρετισμός με σεβασμό/ φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com
Συγκίνηση πριν την ταφή / φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε παραιτηθεί πριν από μερικούς μήνες για λόγους υγείας, ενώ εδώ και μερικές μέρες νοσηλευόταν στην εντατική του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου.

Η πομπή προς το κοιμητήριο Περιστερίου / φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com
Η πομπή προς το κοιμητήριο Περιστερίου / φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com
Η πομπή προς το κοιμητήριο Περιστερίου / φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com
Τιμώντας τον αποβιώσαντα / φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com
Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χρυσόστομος – Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης / φωτό Νίκος Κεμάλης / Dytika.com

Φωτό: Νίκος Κεμάλης / Dytika.com

Vukentra Media Group

Tagged