«Κρίσεις» Διευθυντών Σχολείων: Επισπεύδονται παρά τις αντίθετες φήμες που κυκλοφορούν «εντέχνως»

Β.Βάθμια

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρίσεις των διευθυντών στα σχολεία θα επισπευσθούν…

Αθόρυβα αλλά τελικά κάτι κάνουν στο υπουργείο Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως και η Σοφία Ζαχαράκη. Από την πρώτη στιγμή ζήτησαν να μάθουν πως έχει η κατάσταση με τους διευθυντές στα σχολεία και στα λύκεια της χώρας. Και ο έλεγχος έβγαλε λαβράκια.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει στα χέρια της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε ότι αφορά την αξιοκρατία κατά την επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μοναδων. Ενδεικτικά α) ορίσθηκε διευθυντής σχολείου, ο οποίος μοριοδοτήθηκε με ανύπαρκτη προϋπηρεσία προκειμένου να υπερκεράσει ανθυποψηφίους του, β)  άλλος υποψήφιος μοριοδοτήθηκε για μεταπτυχιακό τίτλο που όμως απέκτησε μετά την επιλογή και τον ορισμό του ως διευθυντής, ενώ γ) άλλος υποψήφιος δεν «βαθμολογήθηκε» κατά την συνέντευξη από τον συμμετέχοντα συνδικαλιστικό εκπρόσωπο με αποτέλεσμα ο μέσος όρος της κριτικής αξιολόγησής του να είναι μεγαλύτερος (λόγω μικρότερου παρονομαστή). Αυτές είναι μόνο ενδεικτικές περιπτώσεις, καθώς ο κατάλογος με αντίστοιχες αλχημείες είναι ατελείωτος. Και όλα αυτά βέβαια έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρίσεις των διευθυντών στα σχολεία θα επισπευσθούν… Απλά ελπίζουμε οι διάδοχοι όπου χρειαστεί να γίνει αντικατάσταση να μην έχουν τα χαρακτηριστικά κάποιων… διοικητών νοσοκομείων!

Πηγή: lykavitos.gr

—————–

Οι «Φυλές» της εκπαίδευσης και επερχόμενες κρίσεις Διευθυντών Σχολείων (μέρος 1ο)

Tagged