ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Ενημερώθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ 25 για τα προβλήματα του ΧΥΤΑ Φυλής

Δ-Περιβάλλον
Μοιραστείτε το:

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 23/1/2020 οι συναντήσεις  της Γραμματείας του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με τους βουλευτές του δυτικού τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡα 25 .

Τα μέλη της Γραμματείας του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ συναντήθηκαν αρχικά με αντιπροσωπεία του ΜεΡΑ 25 αποτελούμενη από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Γιάνη Βαρουφάκη, τον βουλευτή δυτικού τομέα Αθηνών κ. Κρίτωνα Αρσένη, την βουλευτή Ανατολικής Αττικής κ. Μαρία Απατζίδη και λίγο αργότερα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δυτικού τομέα Αθηνών κ. Δημήτρη Βίτσα, κ. Γιάννη Δραγασάκη και την κ. Χαρά Καφαντάρη.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενημέρωσε τους βουλευτές για το αίτημα του κλεισίματος της ΟΕΔΑ Φυλής, καθώς και για το ζήτημα της ακύρωσης των δυο διαγωνισμών για τη νέα χωματερή στην Φυλή και την λεγόμενη μετατροπή του ΕΜΑΚ Φυλής σε “πράσινο εργοστάσιο” που θα επεξεργάζεται το σύνολο σχεδόν των βιοαποβλήτων της Αττικής.

Ενημερώθηκαν οι βουλευτές πως η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ “τρέχουν” τους διαγωνισμούς χωρίς να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό συμβούλιο και το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ , με τον κ. Πατούλη να δηλώνει σε όλους τους τόνους πως δεν αναζητά νέους χώρους τελικής διάθεσης και πως θα κρατήσει τον ΧΥΤΑ Φυλής ανοιχτό στο διηνεκές ως μοναδικό χώρο υγειονομικής ταφής στην Αττική.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν επίσης για το περιβαλλοντικό σκάνδαλο της απόκρυψης των μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής από τον δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ζήτησε την στήριξη των βουλευτών στον αγώνα των κατοίκων της δυτικής Αθήνας για την ακύρωση των διαγωνισμών για τη νέα χωματερή στην Φυλή και το ΕΜΑΚ καθώς και την ενεργοποίησή τους προκειμένου να δημοσιευτούν οι μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής .

Οι βουλευτές και των δυο κομμάτων αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την ακύρωση των δυο διαγωνισμών, καθώς με την υλοποίηση αυτών των διαγωνισμών θα διαιωνιστεί το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο με βάση την εγκατάσταση της Φυλής και αποδέχτηκαν πως η εγκατάσταση της Φυλής πρέπει να κλείσει, γιατί η πολύχρονη παραμονή της στην δυτική Αθήνα – Αττική έχει καθοριστική συμβολή στην περιβαλλοντική και κοινωνική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα ενεργήσουν και οι ίδιοι προκειμένου να δημοσιοποιηθούν οι μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία  του ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου να αξιολογηθούν υπεύθυνα και να ενημερωθεί ο πληθυσμός της περιοχής.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει ζητήσει συναντήσεις και με αντιπροσωπείες  της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του ΚΙΝΑΛ.

η Γραμματεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Αθήνα 23/1/2020

Μοιραστείτε το:
Tagged