Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Η Διοίκηση Παχατουρίδη να σταματήσει να είναι στον “επιχειρηματικό” κόσμο της (έστω για λίγο!)

Π-Πολιτικά

Για την δια περιφοράς αυριανή συνεδρίαση του Δ/Σ: Τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

ΠΡΩΤΟ: Αντί για βιντεάκια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που το μόνο που λένε είναι ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, που αναπαράγουν την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης (βλέπετε η κρατική πήγε περίπατο) καλούμε τη Διοίκηση Παχατουρίδη να διεκδικήσει τώρα από το κεντρικό κράτος μέτρα προστασίας που είναι ζωτικής ανάγκης για την πολυπληθή πόλη του Περιστερίου :

  • Άμεση στελέχωση όλων των δομών δημόσιας υγείας στο Περιστέρι( Κέντρα υγείας, μονάδες του ΕΟΠΥ).
  • Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό. Άμεση προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι υγειονομικοί.
  • Να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό για αυτές τις ανάγκες.
  • Μέτρα στήριξης πρέπει να υπάρξουν για τους εργαζόμενου του Δήμου σε όλες τις υπηρεσίες με ιδιαίτερη μέριμνα στην καθαριότητα και στο πράσινο που εδρεύει στον ήδη επιβαρυμένο χώρο του γκαράζ που λειτουργεί και ο ΣΜΑ.
  • Να διατεθούν τώρα κονδύλια από τον προϋπολογισμό του δήμου για να στηριχτούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των κατοίκων του Δήμο. Που αλλού άραγε θα άξιζε να πάνε τα εκατομμύρια , αν όχι στη υγεία του λαού ;

ΔΕΥΤΕΡΟ: Ούτε η θανατηφόρα εξάπλωση του κορονοϊου σε όλο τον πλανήτη, ούτε η εκρηκτική κατάσταση της δημόσιας υγείας που επικρατεί στη χώρα μας στέκονται ικανά να αλλάξουν προτεραιότητες της διοίκησης Παχατουρίδη που παραμένει στον “επιχειρηματικό” της κόσμο.

Αντί η διοίκηση Παχατουρίδη να διεκδικεί από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας για την πόλη του Περιστερίου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο θέματα που αφορούν τιμές οικοπέδων (!!!) και σχέδια για τα επιχειρηματικά συμφέροντα με όχημα την «πράσινη ανάπτυξη» (!!!). Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε καθαριότητα, πράσινο και στις δομές κοινωνικής στήριξης κάνει τα γνωστά μίζερα μπαλώματα με 8μηνα , 4μηνα και 2μηνα (!!!).

Χρειάστηκε η έντονη διαμαρτυρία της Λαϊκης Συσπείρωσης για να αποσυρθεί θέμα σχετικό με τις αξίες ακινήτων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου ενόψει της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του δήμου κατέθεσε επίσημα τις θέσεις της επισημαίνοντας ότι: “δεν πρέπει να παρθούν αποφάσεις δεσμευτικές όσο αφορά στην προτεραιότητα έργων και στην ένταξη σε χρημοδοτικά προγράμματα καθώς και αποφάσεις για αναπλάσεις πλατειών , αλλαγών χρήσης γης , αγορά οικοπέδων, σύναψη δανείων και έργων όπως η μετατροπή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης σε υπόγειο χώρο στάθμευσης ιδιωτικών συμφερόντων”.

Δηλώνουμε ότι τέτοια και άλλα σοβαρά θέματα μπορεί και πρέπει να περιμένουν ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία των δημοτικών συμβούλων.

Αυτή την χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής. Άλλωστε η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο τις εκτιμήσεις για την εγκατάλειψη των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας. Έχουν βαριές ευθύνες όσοι επιμένουν στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των αναπλάσεων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας την ίδια ώρα που οι γιατροί και οι υγειονομικοί δίνουν άοπλοι τη μάχη της ζωής. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.

Tagged