ΣΕΠΒΕ: Έκτακτα μέτρα για τις επιχειρήσεις τεχνολογιών πληροφορικής λόγο κορονοϊού

Οικονομία
Μοιραστείτε το:

«Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 για τις επιχειρήσεις τεχνολογιών πληροφορικής ζητά ο ΣΕΠΒΕ»

Ο ΣΕΠΒΕ με επιστολή που έστειλε στους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ζήτησε μέτρα από την Πολιτεία, ώστε και οι επιχειρήσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής να ενταχθούν στους πληττόμενους από την πανδημία του CONVID-19, καθώς, αν και οι ίδιες δεν έκλεισαν, έχουν όμως υποστεί σημαντική μείωση του τζίρου, βλέποντας τους πελάτες τους να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας ή σε περιστολή των επενδυτικών τους σχεδίων.

Ο ΣΕΠΒΕ, πρότεινε στην Πολιτεία τρεις πρακτικές προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις πληροφορικής και τεχνολογίας:

 Α. Την προσθήκη των ΚΑΔ της πληροφορικής και τεχνολογίας στους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Επισυνάπτουμε παράρτημα με προτεινόμενους κωδικούς ΚΑΔ και με την πρόταση κριτήριο να αποτελεί ο τζίρος που εγγράφεται στον ΚΑΔ και όχι η δήλωση του ως κύριου.

Β. Την θέσπιση χρηματοδοτικού εργαλείου εγγυοδοσίας και προνομιακού μακρόχρονου δανεισμού αντίστοιχου του ΤΕΠΙΧ Ι. Με προσωρινή παρέκκλιση των κανόνων κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ όπως de minimis και ανώτατα ποσοστά ενισχύσεων ΜΜΕ να αυξηθούν τα ποσοστά χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων ΜΜΕ από το ΕΣΠΑ.

Γ. Την άμεση εκταμίευση των προκαταβολών και ενδιάμεσων πληρωμών του προγράμματος ΕΣΠΑ «Ερευνώ Καινοτομώ Δημιουργώ» χωρίς την μεσολάβηση τραπεζικών εγγυήσεων που όπως είναι γνωστό δυσλειτουργούν  για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Μαζί με την επιστολή ο ΣΕΠΒΕ έστειλε στα συναρμόδια Υπουργεία λίστα με τους ΚΑΔ δραστηριοτήτων που αφορούν τις επιχειρήσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου κ. Κωστής Καγγελίδης δήλωσε: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληροφορικής έχουν ευθύνη να συνεχίσουν την πορεία τους και να είναι ο καταλύτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό μετά την παρέλευση της πανδημίας» και  κατέληξε « είναι απαραίτητη η παρέμβαση των υπουργείων για την στήριξη των ΜΜΕ πληροφορικής».

Μοιραστείτε το:
Tagged