Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Η επαναλειτουργία της δημοτικής τράπεζας αίματος «Χρήστος Παπαδόπουλος» είναι γεγονός

ΑΒ-Κοινωνία

Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας, η επαναλειτουργία της δημοτικής τράπεζας αίματος «Χρήστος Παπαδόπουλος» είναι γεγονός.

Ο δήμος μας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες, στα σωματεία και στους συλλόγους της πόλης μας και η απάντηση ήρθε με τον πιο θερμό τρόπο. Η συμμετοχή στην αιμοδοσία της 11ης Απριλίου 2020 ήταν συγκινητική. Παρ’ όλο τον εγκλεισμό που βιώνουν αναγκαστικά οι πολίτες με σκοπό την προστασία τους, προσήλθαν αθρόα να προσφέρουν απλόχερα αγάπη και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

Προκειμένου να προστατευτούν οι εθελοντές αιμοδότες, η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε κατόπιν ραντεβού και η αιμοληψία έγινε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με άψογες συνθήκες συνεργασίας. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στην πολύτιμη συμβολή του Πατέρα Βασίλειου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Ελεούσας, όπου φιλοξενήθηκε η δράση.

Οι ανάγκες για προσφορά αίματος είναι μεγάλες, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική περίοδο που η πανδημία μαστίζει τον κόσμο.

Ο δήμος μας πρόκειται άμεσα να επαναλάβει τη δράση, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους πολίτες να προσφέρουν, όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού.

Tagged