Δυτικό μέτωπο: Ολοταχώς … προς τα πίσω: ξαναζωντανεύουν το ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων

Δ-Περιβάλλον
Μοιραστείτε το:

Ήρθε στη δημοσιότητα η μελέτη για το νέο χώρο ταφής στη Φυλή, την οποία αρνούνταν να παραδώσει η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ. Το περιεχόμενό της είναι σοκαριστικό και σκανδαλώδες, ταυτόχρονα!

Η μελέτη κάνει απολύτως σαφές ότι ο νέος χώρος ταφής δεν είναι μια ακόμη εσωτερική επέκταση  του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά ένα νέο κύτταρο έκτασης 62,5 στρεμμάτων στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, ο οποίος έχει σταματήσει να δέχεται απορρίμματα από το 2005-2006!!! Αυτό που κάνει ακόμη χειρότερη τη συγκεκριμένη επιλογή είναι ότι επιχειρούν να τη νομιμοποιήσουν περιβαλλοντικά,

μέσω τροποποίησης της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του ΧΥΤΑ Φυλής, δηλαδή μιας άλλης αυτόνομης και ανεξάρτητης εγκατάστασης, η οποία προσδιορίζεται με συγκεκριμένες συντεταγμένες, ώστε να μην υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

Θυμίζουμε ότι ο ΧΥΤΑ  Άνω Λιοσίων έκλεισε, αφού γέμισε, παραχωρώντας τη θέση του στο ΧΥΤΑ Φυλής, που κι αυτός γέμισε με τη σειρά του. Αντί, λοιπόν, για μια γενναία απόφαση για το ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ, ο κ. Πατούλης και η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ συμπλέουν με τους εργολάβους και προσπαθούν να γυρίσουν τα ρολόγια δεκαπέντε χρόνια πίσω.

Συνεπώς, δεν έχουμε να κάνουμε, απλά, με οσμή σκανδάλου, αλλά με καραμπινάτο σκάνδαλο παραπλάνησης και υφαρπαγής παράνομης απόφασης από τη ΔΙΠΑ του ΥΠΕΝ, η οποία θα φέρει τεράστιες ευθύνες αν αποδεχθεί και συναινέσει σε αυτό το τέχνασμα.

“Δυτικό μέτωπο”

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας

Μοιραστείτε το:
Tagged