H 1η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου στο Αμαξοστάσιο του Δήμου για τα προβλήματα των εργαζόμενων και τις δράσεις κατά του κορονοϊού

Π-Πολιτικά

Σήμερα Παρασκευή 24-4-20 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την Χαρά Καφαντάρη και Θανάση Παπαχριστόπουλο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Β2 Αθήνας, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ζήση Καπράνα και τη συντονίστρια της 1ης ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου Τζούλη Πετράκη συναντήθηκαν σε σύσκεψη με την Μαίρη Τσιώτα αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου και με την διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου. Τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Δήμου συνολικά και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19 αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές του Δήμου θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως η χώρα μας, όπως και το σύνολο σχεδόν του πλανήτη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δίχως προηγούμενο οδυνηρή πραγματικότητα, λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, όπου απειλούνται η ζωή και η υγεία όλων μας. Οι σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας ανέδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο τη ζωτική σημασία των δημόσιων δομών του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως του  συστήματος υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της αλληλεγγύης. Σήμερα η αντοχή της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας μας δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται όμως και το προσωπικό στις δομές υγείας και των δήμων που δίνει καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για τον περιορισμό της πανδημίας. Εργάζονται με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, με κίνδυνο της υγείας της δικής τους και των οικογενειών τους ώστε όλοι μας να είναι είμαστε  υγιείς ‘’έξω και μέσα στο σπίτι’’ ώστε όταν ‘’βγούμε από την καραντίνα’’ οι απώλειες να είναι οι ελάχιστες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει αισθήματα ευγνωμοσύνης σε όλους εσάς τους εργαζόμενους που με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος μάχεστε  για το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μέσα σε ένα δημόσιο εθνικό σύστημα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών όμως που ήταν και είναι υποβαθμισμένο, θύμα διαχρονικά των πολιτικών των κυβερνήσεων που εμφορούνταν από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνοντας παραλείψεις, ολιγωρίες και προβλήματα στην εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, κατέθεσε 70+1 συγκεκριμένες προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και τον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αφορούν πρόσθετες ενέργειες στη λειτουργία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στην προστασία του προσωπικού και των εργαζομένων, στη στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των θέσεων εργασίας και στην πρόβλεψη άμεσων ενεργειών για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών.

Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε την κοινωνική συνείδηση της κοινοτικής και οικογενειακής φροντίδας, της εξωστρεφούς δράσης των δημόσιων δομών ΠΦΥ, της συνέργειάς τους με τις κοινωνικές δομές του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  • Το έκτακτο δώρο Πάσχα να δοθεί και στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, και να υπάρξει καταβολή έκτακτου επιδόματος, λόγω της επικινδυνότητας του έργου που επιτελούν, εξαιτίας της πανδημίας.
  • Κάλυψη οικογενειακών αναγκών του προσωπικού πρώτης γραμμής [Υγειονομικό, Καθαριότητα, Κοινωνικές Υπηρεσίες, «Βοήθεια στο Σπίτι», Κοινωνικά Παντοπωλεία] και πρόγραμμα στέγασης εκτός οικίας επιμολυσμένων σε κτιριακές δομές, όπως ξενοδοχεία που δεν λειτουργούν.
  • Προγραμματισμός για σαρωτική ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με όλες τις ειδικότητες [οδηγούς, διανομείς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές κ.α.]
  • Τα σχολικά γεύματα που τώρα δεν δίνονται στα σχολεία για τους μαθητές, να δίνονται σε συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθεια σίτισης,
  • Στήριξη των επιχειρήσεων με μη είσπραξη δημοτικών τελών, αναστολή πληρωμής ενοικίων δημοτικών και δημόσιων καταστημάτων, απαλλαγή τελών χρήσης ως το τέλος του χρόνου, με ρύθμιση αυτών των οφειλών σε 24 μήνες, με επέκταση των μισθώσεων που λήγουν και πλήρη κάλυψη των μισθών των εργαζομένων.
  • Οι ΟΤΑ μπορούν και οφείλουν να γίνουν ασπίδα προστασίας των πολιτών απέναντι στην υγειονομική και την οικονομική κρίση

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν πως είναι δίπλα σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη της κοινωνίας και θα φέρουν στην Βουλή των Ελλήνων τα αιτήματα των εργαζομένων και του δήμου Περιστερίου προς λύση από την κυβέρνηση.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης όλων.

Tagged