Α.Παχατουρίδης: Μόνος και ροπαλοφόρος ζητά το κλείσιμο της Κλινικής «Ταξιάρχαι»

Π-Πολιτικά

Ο Δήμαρχος της Πόλης του Περιστερίου, είναι ποιό γρήγορος στις αντιδράσεις του ακόμη και από τον ΤΡΑΜΠ, τουλάχιστον σε ότι αφορά την «φήμη» του και το πολιτικό  του «imatz».

Από χθες, Πέμπτη 23.4.2020, το πρωϊ, όταν και έγινε γνωστή η είδηση  για τα κρούσματα και τους θανάτους από την επιδημία του κορονοϊού, στην γενική κλινική  «Ταξιάρχαι», Θηβών και Πελοπίδα, παρέμενε «εξαφανισμένος»  σε όποιον ενδιαφέρθηκε να ζητήσει τις απόψεις του για το συγκεκριμένο γεγονός που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Χρειάσθηκε η δημοσιογραφική πίεση  του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή, από την πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του στον ΑΛΦΑ για να εμφανισθεί και να «ψελίσσει» σαν άλλος «Ιούδας» ή μάλλον να παραδεχθεί ότι το Επιστημονικό Στέλεχος της συγκεκριμένης Κλινικής  που προς το παρόν παραμένει «εξαφανισμένο» είναι και Αντιδήμαρχός του και μάλιστα «Υγείας», αν και για να απαλύνει τις εντυπώσεις δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο την  ιδιότητα του αντιδημάρχου την είχε μόλις για δύο ημέρες.

Το ορθό και αληθές βέβαια, είναι ότι ο ίδιος με δική του απόφαση (για να την δείτε κάντε κλικ εδώ) τον όρισε ως Αντιδήμαρχο (άμισθο) Υγείας Δήμου Περιστερίου στις 9.4.2020, δηλαδή πριν 15 ημέρες, ενώ πριν απ’ αυτή την απόφαση ήταν πάλι με απόφαση του κου Παχατουρίδη Εντεταλμένος  Σύμβουλος Υγείας. Το σημαντικό δε είναι ότι ο ίδιος ο κος Παχατουρίδης του όρισε πέραν των άλλων και τις εξής αρμοδιότητές:

  • Την οργάνωση δικτύων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Συντονισμός με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και την εγγύς περιοχή. (Αττικό Νοσοκομείο – Νοσοκομείο Λοιμωδών – Μονάδες ΠΕΔΥ – Κ.Υ – Κέντρα Ψυχικής Υγείας – Κλινικές – Διαγνωστικά κέντρα – ιδιώτες γιατροί κ.λ.π.)
  • Τον καταρτισμό και υλοποίηση δράσεων, προληπτικής ιατρικής και την συμμετοχή του Δήμου σε προγράμματα του ΠΟΥ, της Ε.Ε. του Υπουργείου Υγείας και ιδρυμάτων που αφορούν την υγεία των πολιτών.
  • Την δημιουργία δικτύων υγείας για ανήμπορους πολίτες, ανασφάλιστους ανέργους και ηλικιωμένους.

Η εξέλιξη, όμως των πραγμάτων, η δημοσιότητα που πήρε η συγκεκριμένη περίπτωση και η εισαγγελική εντολή  για έρευνα και δίωξη κατά παντός υπευθύνου για κακουργηματικά αδικήματα, φαίνεται ότι ώθησαν τον κο Παχατουρίδη να «εγκαταλείψει» τον πολύ στενό συνεργάτη του και να βγεί με νέα και πολύ σκληρή ανακοίνωση ζητώντας το κλείσιμο της αναφερθείσας τοπικής ιδιωτικού χαρακτήρα δομής υγείας (για να δείτε την απόφαση με τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου υγείας κου Γ. Μπεκιάρη κάντε κλικ εδώ).

Μάλιστα, βασιλικότερος του βασιλέως  «απαιτεί από όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς την άμεση κινητοποίηση τους ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού ξεκινώντας από την άμεση αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης ιδιωτικής δομής υγείας», όπως αναφέρει.

Επίσης ο Δήμαρχος Περιστερίου, ζήτησε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη του. Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε  κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό», ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει και το φιλολαϊκό αποτύπωμα της εικόνας του, -μήπως του στοιχίζει και τίποτα-, ζητώντας ζητά να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής, αν και είναι γνωστό ότι η πολιτεία αυτά ακριβώς είχε εξαγγείλει με τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, από χθες Πρωί της Πέμπτης 23.4.2020.

Σημείωση: Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τις πρώτες στιγμές  της είδησης για όσα συνέβησαν στην συγκεκριμένη Γενική Κλινική, σ’ αυτή υπηρετούν δύο συνταξιούχοι Γιατροί, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρώτος ω ς Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής, έχοντας την ιδιότητα και του αντιδημάρχου Περιστερίου και ο δεύτερος, ως Καρδιολόγος, έχονντας ταυτόχρονα και την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής και στενός συνεργάτης του κου Γιώργου Πατούλη…

—————

Διαβάστε  στην συνέχεια όλη την ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου και κρίντε μόνοι σας… για τη  προσφορά του Δημάρχου της Πόλης…

«Άμεση αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Υγείας ζητά ο Ανδρέας Παχατουρίδης»

Την σφοδρή αντίδραση του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, προκάλεσε η ανεξέλεγκτη έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτική μονάδα υγείας στην πόλη.

Ο κ. Παχατουρίδης, απαιτεί από όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς την άμεση κινητοποίηση τους ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού ξεκινώντας από την άμεση αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης ιδιωτικής δομής υγείας.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, ζήτησε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη του. Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε  κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό.

Ο Δήμαρχος, επιπλέον, ζητά να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής.

Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων ενεργειών του Δήμου για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, μεταξύ των οποίων και το τετράγωνο που είναι εγκατεστημένη η κλινική, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις της περιοχής πλησίον της κλινικής.

Η υγεία των κατοίκων και των συμπολιτών μας αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του Δήμου Περιστερίου, που καθόλη της διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για την προστασία τους.

Νίκος Ι.Παρίκος

Tagged