Δικαστικοί: Το «χαβά» τους – Ανέτρεψαν στο ΣτΕ ευνοϊκή απόφαση για τους «κοινούς» συνταξιούχους!!!

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Όχι δεν υπάρχουν διαδηλώσεις από τα σωματεία συνταξιούχων, καθώς και των υποστηρικτικών εργατικών σωματείων. Δεν υπάρχει επίσης καμία σκληρή δήλωση  για το ανάλγητο ΣτΕ και τους δικαστικούς που «φροντίζουν» μόνο τους εαυτούς τους, από τα εργασιακού τύπου πολιτικά αστέρια του Αλέξη, Κατρούγκαλο και Αχτσιόγλου, ναι η πανέμορφη Έφη μας, για το άδικο της υπόθεσης που πλήττει την πολύ συμπαθή τάξη των συνταξιούχων. Και πως να υπάρξουν τέτοιες διαμαρτυρίες και δηλώσεις, αφού η περικοπή συντάξεων ήταν έργο δικό τους, έργο που ο τότε αντιδρών Γίαννης Βούρτσης, εκτίμησε με τον καιρό ότι  επρόκειτο για θεραπευτικό μέτρο που αν μη τι άλλο θέτοντας σε πενία τους συνταξιούχους τους απάλλαξε από τον «δόλο» των καταχρήσεων, καταχρήσεων επιβλαβών για την σωματική και ψυχική τους υγεάι, κάτι ανάλογο με την θρησκευτική νηστεία….

Η είδηση

Το ΣτΕ ανέτρεψε την απόφασή του για αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του με την οποία είχε επιδικάσεις αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους, όπως αναφέρει η ΕΝΥΠΕΚΚ..

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού.. Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), το ΣτΕ επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή..

Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το ΣτΕ στη διάσκεψή του στην Ολομέλεια και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός Εργασίας ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό, η νέα απόφαση του ΣτΕ:

Ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους

Έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση

Επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι πριν από την υποβολή της αίτησης του υπουργού Εργασίας, είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο θέμα και να συμψηφίσει τις απαιτήσεις των συνταξιούχων και των οικογενειών τους με αυτές του κράτους έναντι αυτών.

Σημειώνει ότι ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα απογοητεύσει όλους σχεδόν τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους και καλεί την κυβέρνηση, «έστω την υστάτη στιγμή, να διευθετήσει το ζήτημα δίκαια και να αποκαταστήσει τμήμα των μεγάλων απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι καθ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά κυρίως με τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων του 2012 και την οριστική κατάργηση των τριών Δώρων-Επιδομάτων με τους νόμους 4051/2012 (“νόμος Κουτρουμάνη”) και 4093/2012 (“νόμος Βρούτση”)».

Μοιραστείτε το:
Tagged