Άδικη εξαίρεση φυσικοθεραπευτών εταίρων από όλα τα μέτρα στήριξης COVID19

Οικονομία
Μοιραστείτε το:

«Με μεγάλη έκπληξη και απορία διαπιστώνεται», όπως μας καταθέτει η τ. Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κα Μιμή Μαρσέλλου, «ότι από τη χορήγηση επιδόματος κατάρτισης (600 ευρώ) προς έξι επιστημονικούς κλάδους, καθώς και από όλες τις άλλες αποφάσεις στήριξής τους, απουσιάζει ως μη υπάρχουσα η κατηγορία των φυσικοθεραπευτών που είναι παράλληλα και μέλη εταιρειών και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω εταιρικών σχημάτων (ΚΑΔ 869013). Αντιθέτως, οι συνάδελφοί τους οι οποίοι απασχολούνται σε ατομικές επιχειρήσεις έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους. Πώς γίνεται από τη μία να έχουν ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας όλες οι εταιρείες νομικές, λογιστικές, ιατρικές και οδοντιατρικές, αρχιτεκτονικές και άλλες και να είναι αποδέκτες των ευεργετικών διατάξεων ενώ από την άλλη οι αντίστοιχες των φυσικοθεραπευτών αγνοούνται παντελώς και βρίσκονται εκτός των όποιων αποφάσεων;».

Μας επισημαίνει  επίσης ότι αντί άλλης ανταμοιβής εισπράττουν την εξαίρεσή τους από την κατηγορία των επιστημόνων(!) και τον αποκλεισμό τους από κάθε έμπρακτη, υλική ή μη, απόδειξη αναγνώρισης κάτι που εκτός των άλλων είναι και εξαιρετικά υποτιμητικό.

Πράγματι πρόκειται για μεγάλη αδικία και δυσμενή διάκριση προς επαγγελματίες – λειτουργούς καθηκόντων υψίστης σημασίας για το κοινωνικό σύνολο οι οποίοι πέραν της δραστηριότητάς τους επωμίζονται και τα βάρη λειτουργίας σύγχρονων φυσικοθεραπευτηρίων και οι οποίοι έχουν επίσης πληγεί και θα πλήττονται ακόμη ποιος ξέρει για πόσο χρονικό διάστημα από τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας έχοντας να αντιμετωπίσουν παράλληλα ΚΑΙ τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα των θεραπευτηρίων τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επαγγελματικό τους μέλλον και την προσωπική/οικογενειακή τους επιβίωση».

Μας θύμισε δε επί του προκειμένου, ότι τα θεραπευτήριά τους παρέμειναν ανοιχτά στη διάρκεια της καραντίνας, ως κέντρα προσφοράς παραϊατρικών υπηρεσιών, με απόφαση της κυβέρνησης, με τα έξοδα λειτουργίας να τρέχουν, δίχως στην ουσία να συνεχίζεται, λόγω των συνθηκών, και η δραστηριότητά τους αποστερώντας τους ως εκ των πραγμάτων των όποιων εσόδων.

«Εν ολίγοις», συμπληρώνει, «δεν υπαγόμαστε στους δικαιούχους του επιστημονικού επιδόματος. Γιατί; Πού δεν ανήκουμε ακριβώς; Στον κλάδο των φυσικοθεραπευτών ή στους επιστήμονες αναρωτιέται κανείς;

Δεν είναι γνωστό πώς προέκυψε η εξαίρεσή αυτής της κατηγορίας των φυσικοθεραπευτών και ποιος ευθύνεται για την παράλειψη, κάτι που ίσως θα έπρεπε να είναι προς διερεύνηση, αλλά ό,τι και αν έχει συμβεί πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για την αποκατάσταση αυτής της κραυγαλέας αδικίας.

Δικαιούνται και αυτοί οι συνάνθρωποί μας «το χειροκρότημά μας» αλλά κυρίως τη ΣΤΗΡΙΞΗ της Πολιτείας» καταλήγει.

Μοιραστείτε το:
Tagged