Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Το κουδούνι θα ξαναχτυπήσει στις 11 Μαΐου – Και θα μας βρει έτοιμους, εκεί!

ΑΒ-Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Και θα μας βρει έτοιμους, εκεί!

Η εύρυθμη και ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων είναι τώρα το μέλημά μας. Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, ώστε να γίνουν όλα σωστά και με βάση τις πρόσθετες απαιτήσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας.

Σε κάθε σχολείο θα γίνει σχολαστικός καθαρισμός πριν την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ καθαρίστριες θα υπάρχουν  όχι μόνο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και μετά την αποχώρηση των παιδιών, με τη  λήξη του σχολικού ωραρίου, για τον καθαρισμό του κτιρίου και την προετοιμασία του για την επόμενη ημέρα.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη στείλει μερικές ποσότητες αντισηπτικών, ενώ αναμένεται και δεύτερη αποστολή εντός των επομένων ημερών. Για όλα όμως έχει προνοήσει η δημοτική αρχή και τίποτε δεν πρόκειται να λείψει από μέσα προστασίας και είδη υγιεινής και δεν θα σταματήσει η φροντίδα μας  και μέσα αλλά και γύρω από το σχολείο, σε όλο το διάστημα που απομένει.

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

 Η νέα πραγματικότητα επιβάλλει νέους κανόνες υγιεινής και στα σχολεία.

Όπως είναι γνωστό, στις 11 Μαΐου αρχίζει μαθήματα η Γ΄Λυκείου και την επόμενη εβδομάδα οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια.

Ο δήμος μας έχει φροντίσει ώστε τα σχολεία να είναι καθαρά και απολυμασμένα για να υποδεχτούν  τους  μαθητές και τους καθηγητές, οι οποίοι κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο θα συναντήσουν μάσκες για τον καθένα, αντισηπτικά σε κάθε τάξη και όλα τα απαραίτητα είδη υγιεινής. Είναι προφανές ότι ο δήμος θα εξασφαλίσει τον καθαρισμό των χώρων του σχολείου  δύο φορές την ημέρα και συστηματική καθαριότητα παντού και προς τούτο θα διαθέσει διπλάσιο προσωπικό καθαριότητας.

Τηρώντας τους κανόνες όλοι, Είμαστε όλοι Ασφαλείς!!!

Μοιραστείτε το:
Tagged