Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στο Αιγάλεω

Α-Κοινωνία

Μέριμνα για την αισθητική και την υγιεινή της πόλης λαμβάνει η δημοτική αρχή του Αιγάλεω με την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τον δημόσιο χώρο. Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα καταλαμβάνουν ζωτικές θέσεις στάθμευσης στην πόλη, ενώ αν παραμείνουν για καιρό μπορεί να μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης. Η ορθή πρακτική για όποιον δεν επιθυμεί πλέον να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του είναι να το παραδώσει στα ειδικά διαθέσιμα κέντρα.

Η διαδικασία κινείται έπειτα από σχετικές αναφορές πολιτών προς τον δήμο Αιγάλεω, (τηλέφωνο 1515,  210 3427066) είτε και αυτοβούλως, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας, Χρήστο Αρβανίτη.

Η περισυλλογή ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου και τα οχήματα που αποσύρονται παραδίδονται σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής οχημάτων είτε στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως ορίζεται.

«Πραγματοποιείται μία συστηματική προσπάθεια να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τη στάθμευση των οχημάτων στην πόλη μας, με την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων στον δημόσιο χώρο,» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας. «Να εγκαταλείπουμε το όχημα μας δεν είναι σωστό. Βοηθάμε την υγιεινή της πόλης και αναδεικνύεται η ομορφιά της.»

Tagged