ΕΕΒΕ Δήμου Περιστερίου: Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 9:00 στο Δημαρχείο Περιστερίου δίνουμε αγωνιστική απάντηση

Π-Κοινωνία

Καμιά αναμονή!

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι αντοχές της οικονομίας τους, της ελεύθερης αγοράς, δε χωρούν τις δικές μας ανάγκες. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί ο αγώνας για πραγματικά μέτρα ανακούφισης και προστασίας!

Η κυβέρνηση πορεύεται με δύο μέτρα και σταθμά.

Από την μια, με τα «οριζόντια» μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης που θεσμοθέτησε, προσφέρει ζεστό χρήμα και άλλες διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Από την άλλη για εμάς τους «μικρούς» αυτοαπασχολούμενους μεταφέρει το χαράτσωμα για αργότερα. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, από την στιγμή που οι ίδιοι μιλάνε για μεγάλη οικονομική ύφεση για το 2020; Ό,τι μένει σήμερα απλήρωτο θα έρθει να προστεθεί στο φόρο εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ, το επιτήδευμα, κλπ. Δηλαδή σε όσα μας φόρτωσαν  “προσωρινά” με τα μνημόνια.  Επίσης σαν μέτρα στήριξης για τους αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση εξαγγέλλει συνεχώς προγράμματα δανειοδότησης, τα οποία θα αποτελέσουν και πάλι “θηλιά στο λαιμό” για όποιον από μας τολμήσει να τα αξιοποιήσει.

Επιπλέον η Δημοτική αρχή Περιστερίου δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο ελάφρυνσης των αυτοαπασχολούμενων της πόλης. Εδώ και δύο μήνες σκέφτεται πια μέτρα θα πάρει και “προσπαθεί” να τα κοστολογήσει. Ταυτόχρονα κάνει επικλήσεις αξιοποιώντας celebrities και κληρώσεις, για ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Σε ποιους κάνει άραγε αυτή την επίκληση; Οι πελάτες μας κατά βάση είναι άνθρωποι από φτωχές λαϊκές οικογένειες που ζουν με τον φόβο της εκ περιτροπής εργασίας, των αναστολών και των απολύσεων. Για αυτό το λόγο παρόλο που τα μαγαζιά μας ανοίξανε, παραμένουν άδεια, όχι για να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, αλλά γιατί δεν μπαίνει ο κόσμος να ψωνίσει. Η δημοτική αρχή πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ώρα για περισυλλογή. Αλλά ώρα να πάρει τα αναγκαία μέτρα που περνάνε από τα χέρια της και δεν τα κάνει γιατί ταυτίζετε με την Κυβέρνηση.

Αρνούμαστε να ματώσουμε ξανά! Ανοίγουμε καινούργια σελίδα αγώνα!

Δίνουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση που θέλει να επιβάλει σιγή, να στιγματίσει την οργανωμένη πάλη προβάλλοντας τη σαν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι περιορισμοί και ο εγκλεισμός του πληθυσμού, δεν πρόκειται να κρύψουν τις ευθύνες της –όπως και των προηγουμένων κυβερνήσεων- για τη διαλυτική κατάσταση του διαρκώς υποβαθμιζόμενου συστήματος υγείας, που συνεχίζει να αφήνει τις ζωές μας εκτεθειμένες στο ενδεχόμενο νέου κύματος.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο –μαζί με τον υπόλοιπο λαό- απέναντι στα καινούρια αδιέξοδα που συνοδεύουν τη νέα οικονομική κρίση. Ξέρουμε καλά ότι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ θα επιδιώξουν και πάλι να φορτώσουν “τα σπασμένα” στις πλάτες μας γι΄ αυτό και απορρίπτουμε τα “καλοπιάσματά” τους για υπομονή και εθνική ομοψυχία. Οι νέες θύελλες που έρχονται πρέπει να μας βρουν οργανωμένους και αποφασισμένους.

 • Απαιτούμε μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
 • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημοσίων νοσοκομείων, για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.
 • Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα’ ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.
 • Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα των μέτρων περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.
 • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για το διάστημα της καραντίνας.
 • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης –κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
 • Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ. Επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικά πλαίσια χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση τελών.
 • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες.
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας ανυπεράσπιστους.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα της ομοσπονδίας μας ΟΒΣΑ για κινητοποιήσεις στις 3 Ιούνη. Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

 • Στις 9:00 στο Δημαρχείο Περιστερίου.
 • Στις 19:30 στην Αθήνα στην πλατεία Κάνιγγος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΔΣ

ΕΝΩΣΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ   ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Tagged