Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Ολοκληρώθηκε η δράση δωρεάν μαστογραφιών

ΑΒ-Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η δράση δωρεάν μαστογραφιών στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα,  26/6/2020, ο προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από την κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας η οποία στάθμευσε στον Προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, για τρεις ημέρες, 24, 25 και 26 Ιουνίου 2020. Το πρόγραμμα ήταν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ο Δήμος μας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην υλοποίηση δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας που συμβάλουν αποτελεσματικά στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος του μαστού που εμφανίζεται συχνά και πλήττει μεγάλο αριθμό γυναικών. Με τη βοήθεια των προληπτικών μαστογραφιών ανιχνεύεται πρώιμα η ασθένεια και μειώνεται η θνησιμότητα.

Το πρόγραμμα αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία για όλες τις γυναίκες του δήμου μας, ιδιαίτερα όμως για εκείνες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και είναι άνεργες και ανασφάλιστες.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος επισκέφθηκε την πρώτη μέρα τον χώρο όπου υλοποιήθηκε η δράση ώστε να  καλωσορίσει τα στελέχη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να διαπιστώσει τις συνθήκες διεξαγωγής της. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε : «Πάνω από εκατό μαστογραφίες θα γίνουν το τριήμερο, με πολλές παραπανίσιες αιτήσεις και για αυτό θα επαναληφθεί. Η κοινωνική υπηρεσία και το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας εμμένει στην πρώτη γραμμή της πρόληψης και προαγωγής της υγείας των συνδημοτών μας».

Tagged