Σύζυγος Ράϊκου κατά Τουλουπάκη: Με εξέθεσε για αντιπερισπασμό

Γεγονότα

Σύζυγος Ράϊκου κατά Τουλουπάκη: Βρίσκεται σε συνεργασία με τον Παπαγγελόπουλο- Με εξέθεσε για αντιπερισπασμό. Όλη η μήνυση

Τη μηνυτήρια αναφορά-φωτιά του συζύγου της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, Λάζαρου Καρνέση, σε βάρος της νυν εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη αποκαλύπτει το eReportaz.

Με αυτή ο κ. Καρνέσης ζητεί την ποινική δίωξη της κας Τουλουπάκη (έχει καταθέσει και πειθαρχική αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα) για τα αδικήματα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης αλλά και της παραβίασης δικαστικού απορρήτου, εγκαλώντας την ότι η κίνησή της να στείλει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής μια άσχετη υπόθεση οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκεται σε «αγαστή συνεργασία» με το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο!

Στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά του κ. Καρνέση η οποία εστάλη στην αρμόδια Επιτροπή δια του συνηγόρου του, Αλέξανδρου Στρίμπερη, επισημαίνεται το προφανές. Ότι την δεύτερη ημέρα εξέτασης του κ. Παπαγγελόπουλου η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ω του θαύματος, διαβίβασε ένα άσχετο πόρισμα το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει τα αποτελέσματα του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από έναν επιθεωρητή (του κ. Κωνσταντίνου Ζαχαρόπουλου) σχετικά με συνταγογραφήσεις του κ. Καρνέση.

«Το έκανε για λόγους αντιπερισπασμού»

«Είναι λοιπόν πρόδηλον ότι η ως άνω έκθεση που με αφορά διαβιβάστηκε επί σκοπώ να διαρρεύσει, προκειμένου αφενός να με πλήξει λόγω της αντιδικίας της με εμένα και τη σύζυγό μου και αφετέρου για να δημιουργηθεί «αντιπερισπασμός» για τον συμμέτοχο στις πράξεις της τέως υπουργό, με τον οποίον προδήλως εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεννόηση και αγαστή συνεργασία, όπως ακριβώς της αποδίδεται στις πράξεις για τις οποίες ερευνάται από τους υμέτερους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου», αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά ο σύζυγος της Ελένης Ράϊκου και συνεχίζει: «Τούτο προκύπτει από το γεγονός, ότι, όπως διέρρευσε στον ηλεκτρονικό τύπο, αυθημερόν ο ύποπτος τέως υπουργός εξαπέλυσε κατά τις προφορικές εξηγήσεις του αήθη επίθεση εναντίον της συζύγου και των τέκνων μας»!

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε αναφερθεί ακόμη και στις σπουδές των παιδιών της κας Ράικου με την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς να του «υπενθυμίζει» τον τρόπο που ο γιος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης διορίσθηκε σε πολύ γνωστή συστημική τράπεζα (!!!) την περίοδο που εκείνη ελεγχόταν από τη Δικαιοσύνη και αργότερα στα ΕΛΠΕ. Παράλληλα η κα Ράικου έθεσε ερωτήματα για τον τρόπο που η κόρη του κ. Παπαγγελόπουλου διορίσθηκε στη Βουλή.

Στη συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς Καρνέση αναφέρεται ότι την ίδια κιόλας ημέρα το διαβόητο πόρισμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα documentonews.gr το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως «γνωστό φερέφωνο» της κας Τουλουπάκη «αφού διερευνάται ποινικώς για διαρροή περιεχομένου καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων προς τα συγκεκριμένα μέσα πριν αυτές λάβουν χώρα».

Ο σύζυγος της κας Ράικου ισχυρίζεται ότι η διαβίβαση του άσχετου πορίσματος από την κα Τουλουπάκη στην Προανακριτική έγινε μεθοδευμένα προκειμένου, όπως λέει, «να καταστρατηγηθεί το δικαστικό απόρρητο και να δημιουργηθεί επίφαση για τη διαρροή και τη δημοσιοποίησή του εγγράφου, προκειμένου να διαπομπευθώ εγώ και να απαξιωθεί η κατάθεση της συζύγου μου ενώπιον της ως άνω Επιτροπής ως μάρτυρος κατηγορίας».

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η συγκεκριμένη έκθεση ελέγχου, για την οποία διεξάγεται έρευνα από την κα Τουλουπάκη την οποία έχει μηνύσει ο κ. Καρνέσης και στο παρελθόν (!):

Α) είναι άσχετη με την εξεταζόμενη υπόθεση από την Επιτροπή,

Β) δεν ανταποκρίνεται προδήλως σε ερώτημα αίτημα της Επιτροπής και δεν άπτεται του αντικειμένου της,

Γ) διαβιβάσθηκε αποκλειστικά και μόνο για να τον διαπομπεύσει και να δημιουργήσει «αντιπερισπασμό» για τον τέως υπουργό κατά την ημέρα της απολογίας-εξηγήσεων του ενώπιον της Επιτροπής.

«Συνεπώς η αποστολή αυτού του άσχετου εγγράφου στην Επιτροπή αποσκοπούσε ακριβώς στη δημοσιοποίηση του εγγράφου και εντεύθεν της ανακριτικής πράξης του σχηματισμού δικογραφίας εις βάρος μου κατά καταστρατήγηση του δικαστικού απορρήτου. Το κίνητρό της είναι επίσης σαφές αφού η ως άνω εισαγγελική λειτουργός έχει μηνυθεί, εναχθεί επί κακοδικία και αναφερθεί για τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων (και μάλιστα της αυτής φύσεως) εις βαρος εμού και της συζύγου μου, αντεισαγγελέως Εφετών Αθηνών, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον της ως άνω Επιτροπής ως μάρτυς κατηγορίας κατά του ερευνωμένου υπουργού (που διερευνάται μεταξύ άλλων και για πράξεις στις οποίες συμμετείχε η ως άνω εισαγγελέας εγκλημάτων Διαφθοράς_.

“Δεν με κάλεσαν για εξηγήσεις”

Παράλληλα ο κ. Καρνέσης στρέφεται και κατά του επιθεωρητή κ. Ζαχαρόπουλου καθώς όπως λέει ουδέποτε κλήθηκε προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις ή δεν του κοινοποιήθηκε καμία διοικητική πράξη που να υιοθετεί τις διαποστώσεις και τις εισηγήσεις της έκθεσης. Όπως μάλιστα επισημαίνει στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται ότι συνταγογράφησε σκευάσματα ειδικής διατροφής διαφόρων εταιριών και όχι φάρμακα. «Να σημειωθεί εδώ ότι στις τελευταίες δεν συμπεριλαμβάνεται η εταιρία Νοvartis η οποία εμμέσως μόνο σχετίζεται με το αντικείμενο της Επιτροπής…», καταλήγει.

Πέτρος Κουσουλός

Πηγή: ereportaz.gr

Tagged