Συνελήφθη υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που έσκαψε όλη τη.. Β.Ελλάδα ψάχνοντας λίρες και χρυσό!

Γεγονότα

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη πριν από λίγο στη Βόρεια Ελλάδα γιατί  «είχε σκάψει έναν ολόκληρο νομό ψάχνοντας για λίρες και χρυσό».

Ο αστυνομικός – χρυσοθήρας που υπηρετεί σε υψηλή θέση σε νομό της Βορείου Ελλάδας είχε μπει στο στόχαστρο των «Αδιάφθορων» της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες για την περίεργη δράση του. Μαζί του φέρεται να έχουν συλληφθεί άλλα 13 άτομα μεταξύ αυτών και άλλοι δύο συνάδελφοί του αστυνομικοί.

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στη Βόρειο Ελλάδα, επειδή έψαχνε για να βρει λίρες και χρυσό ακόμη και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Ο αστυνομικός διευθυντής, που στις επόμενες κρίσεις είχε βλέψεις για το βαθμό του ταξίαρχου καθώς αποφοίτησε από την αξιωματικών το 1993, δεν κατηγορείται μόνο για το συγκεκριμένης μορφής αδίκημα, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται ακόμη 2 αστυνομικοί, στρατιωτικοί και ιδιώτες.

Φέρεται μαζί με τουλάχιστον άλλους 5 αστυνομικούς, διαφορετικούς από τους εμπλεκόμενους στην ομάδα των χρυσοθήρων, να οργάνωνε την έκδοση πλαστών διαβατηρίων, αλλά και σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Η όλη επιχείρηση των Αδιάφθορων της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τα κεντρικά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αθήνα όπου έχει τον συντονισμό είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν μηχανήματα ανεύρεσης χρυσού και χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση ήταν υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ενώ στη Β. Ελλάδα είναι και ο διοικητής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. , υποστράτηγος Ηλίας Κοσσυβάκης.

Ο συλληφθείς είχε σκάψει «όλο το νομό Κιλκίς» για να βρει ή λίρες, ή χρυσάφι και ως υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στο νομό, κατάφερνε να μην κινεί υποψίες.

Όμως, υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του, που οδήγησαν τους «Αδιάφθορους» της αστυνομίας στο να διεξάγουν έλεγχο.

Αυτό είναι ένα ακόμη χτύπημα στα κυκλώματα επίορκων αστυνομικών καθώς χθες συνελήφθη ένας ακόμη ένστολος στον Πειραιά για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών που έκανε κουμάντο στο «μεγάλο λιμάνι».

Φυσικά, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Εισαγγελίας και των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για το μεγάλο κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και αποκαλύφθηκε μέσα από το πόρισμα της ΕΥΠ.

Πηγή: pronews.gr

Tagged