ΗΠΑ: Η Τουρκία στέλνει εξτρεμιστές τρομοκράτες στη Λιβύη …

Διεθνή γεγονότα

Jerusalem Post: Έκθεση των ΗΠΑ κατηγορεί την Τουρκία ότι στέλνει εξτρεμιστές στη Λιβύη

Στην αποκάλυψη ότι αμερικανική έκθεση κατηγορεί την Τουρκία πως έχει μεταφέρει στη Λιβύη εξτρεμιστές και πλιατσικολόγους προχωρά η Jerusalem Post, με την ισραηλινή εφημερίδα να επισημαίνει ότι η έκθεση των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ό,τι τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφέρουν στην αφρικανική χώρα «μισθοφόρους από τη Συρία».

Σύμφωνα με τη έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή των ΗΠΑ που καλύπτει την Αφρική, η Τουρκία στρατολόγησε μισθοφόρους από τη Συρία και έστειλε 5.000 από αυτούς για να πολεμήσουν στη Λιβύη υπό αμφίβολες συνθήκες που ενδέχεται να παραβιάζουν το εμπάργκο που είχε σχεδιαστεί για τη μείωση του εμφυλίου πολέμου. Οι μισθοφόροι μπορεί να βλάψουν την κατάσταση της ασφάλειας και κατηγορούνται για πλιάτσικο, σεξουαλικές επιθέσεις και συνδέσεις με εξτρεμιστές τρομοκράτες.

Πρόσφατα ευρήματα δείχνουν πώς η Άγκυρα ρίχνει λάδι στη φωτιά του λιβυκού εμφυλίου, στέλνοντας στην αφρικανική χώρας Σύρους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια και έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους στον συριακό εμφύλιο, για να πολεμήσουν και να πεθάνουν.

Η νέα έκθεση των ΗΠΑ καλύπτει την περίοδο Απρίλιο έως Ιούνιο, αλλά κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου. Οι ΗΠΑ υποστηρίσουν ότι η παρουσία των μισθοφόρων στη Λιβύη θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια στη χώρα.

Πηγή: liberal.gr

Tagged