Νέα Δημοσκόπηση: Στο 16,9% διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ναι στη μάσκα των μαθητών και τη διαχείριση της πανδημίας

Πολιτικά
Μοιραστείτε το:

Με 16,9 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCΟ για το OPEN.

Παράλληλα, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ σχεδόν 6 στους 10 δηλώνουν ότι είναι αναγκαία η χρήση μάσκας στα σχολεία.

Η δημοσκόπηση της Alco

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 34,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,6%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,8% και η Ελληνική Λύση με 4,1%.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 16,9%, καθώς η ΝΔ λαμβάνει 39,1%, έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αξιοσημείωτη είναι η άνοδος του ΚΙΝΑΛ με 6,9%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 είναι στο 3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός πάντα ο Μητσοτάκης

Οι ερωτηθέντες έκριναν ως «καταλληλότερο πρωθυπουργό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 44%. Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 22 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (22%), ο οποίος καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μετά τον «κανένα», που λαμβάνει 27%.

Αναγκαία η χρήση μάσκας στα σχολεία, λένε 6 στους 10

Το 59% των πολιτών θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% χαρακτηρίζει το μέτρο «υπερβολικό».

Ικανοποιημένοι 6 στους 10 από τη διαχείριση της πανδημίας

Παράλληλα, το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον Μάιο. Το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ ένα 23% κάνει λόγο για «λαθεμένο χειρισμό».

Το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με το 25% να θεωρεί ότι αυτά τα ποσά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες.

Διπλωματική αντιμετώπιση επιλέγει το 49% και στρατιωτική το 37% σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τελικώς γεώτρηση εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν τα γνωρίζει ή δεν απαντά στην ερώτηση.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged