Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το Δήμο Περιστερίου για Άδειες Κατάληψης Κοινόχρηστων Χώρων

Π-Ανακοινώσεις & Εκδηλώσεις

Νέες υπηρεσίες στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πιστοποιητικών του Δήμου Περιστερίου προστίθενται σχετικά με τις άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γιώργος Τσίνας επισημαίνει ότι ο Δήμος Περιστερίου, εξελίσσεται καθημερινά και με την προτροπή του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, αποτελεί πλέον οδηγό στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χτίζοντας σταθερά τη νέα έξυπνη και λειτουργική πόλη πρότυπο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι πλέον θα μπορούν να αιτηθούν ηλεκτρονικά από το τμήμα Εσόδων του Δήμου Περιστερίου, άδειες για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στις εξής κατηγορίες:

  • Άδεια για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Ανανέωσης άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για περίπτερο
  • Άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για εμπορεύματα και stand
  • Άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρους για οικοδομικά υλικά

Με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προστίθενται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Περιστερίου, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις της πόλης, χωρίς να χρειάζεται η παρουσία τους στην αντίστοιχη υπηρεσία, να εξασφαλίζουν την απαραίτητα άδεια που χρειάζονται, μέσα από το site του Δήμου Περιστερίου (www.peristeri.gr) και με τη σύνδεση μέσω κωδικών taxis net.

Μέχρι στιγμής, ηλεκτρονικά, μπορεί κάθε πολίτης να παραλάβει περισσότερα από 20 ψηφιακά υπογεγραμμένα πιστοποιητικά, αντίγραφα και άδειες από τις υπηρεσίες του Δημοτολογίου, του Ληξιαρχείου και του Τμήματος Εσόδων του Δήμου Περιστερίου ενώ άμεσα θα προστεθούν και νέες δυνατότητες στο πεδίο των τεχνικών υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών κάθε δημότης μπορεί να δει τις υποχρεώσεις του προς τον Δήμο, να πληρώσει ηλεκτρονικά και να λάβει πλήρη εικόνα της δημοτικής ενημερότητας του.

Σύστημα Ψηφιακής Διακίνησης Εγγράφων στο Δήμο Περιστερίου

2.000.000 λιγότερο εκτυπώσιμο χαρτί μέσα σε ένα χρόνο!

Ο Δήμος Περιστερίου εξελίσσεται και μετασχηματίζεται συνεχώς πετυχαίνοντας, να γίνει ο οδηγός των εξελίξεων στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γιώργος Τσίνας, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινά μια νέα μεγάλη καινοτομία, το Σύστημα Ψηφιακής Διακίνησης Εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου, με στόχο την πιο άμεση επικοινωνία μεταξύ των διευθύνσεων και τη γρηγορότερη ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Περιστερίου, αποτελεί προτεραιότητα του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη και προχωρά με σταθερά βήματα.

Πιο απλά: «το πρωτόκολλο όπως το γνωρίζουμε αλλάζει και πλέον η εσωτερική αλληλογραφία του Δήμου θα διανέμεται αποκλειστικά ψηφιακά!»

Αποτέλεσμα: εξοικονόμηση περισσότερων από 2.000.000 χαρτιού Α4  σε εκτυπώσιμη μορφή, λιγότερη χρήση των εκτυπωτικών μηχανημάτων και των αναλωσίμων τους, σημαντική εξοικονόμηση πόρων και τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Σε πρώτη φάση, η νέα εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί από τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος και συνεχώς θα προστίθενται νέες διευθύνσεις και τμήματα από το Οργανόγραμμα του Δήμου στην διαδικασία.

Σήμερα, έχουμε καταφέρει να εκσυγχρονίσουμε και να ανανεώσουμε το 90% των εσωτερικών μας υπηρεσιών, ενσωματώνοντας νέες ψηφιακές πλατφόρμες με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση που πολίτη και της επιχείρησης της πόλης μας.

Σύντομα έρχονται νέες καινοτομίες που θα αναδείξουν το Δήμο Περιστερίου σε έξυπνη και λειτουργική πόλη!

Tagged