Αλληλέγγυα Πόλη: Για φωτάκια λεφτά υπάρχουν κ. Πατούλη, κανονικό φωτισμό στο Πάρκο Τρίτση πότε θα δούμε;

Αττική
Μοιραστείτε το:

Αλληλέγγυα Πόλη:  για τη νέα προκλητική απευθείας ανάθεση στο Πάρκο Τρίτση ύψους 24.000 ευρώ για λαμπιόνια

Πριν από λίγους μήνες ο κ. Πατούλης ξόδεψε 52.000 ευρώ – με απευθείας ανάθεση – για να επιδιορθώσει, έλεγε,  την περίφραξη στο Πάρκο Τρίτση. Ως «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» είχαμε μιλήσει τότε για υπέρογκα ποσά για να γίνουν δουλειές στο πόδι. Αν επισκεφθούν σήμερα οι πολίτες τον χώρο του Πάρκου, θα διαπιστώσουν οι ίδιοι σε τι κατάσταση βρίσκεται (πάλι) η περίφραξη, και θα αναλογιστούν ποιος είχε, δυστυχώς, δίκιο.

Τελευταία πληροφορούμαστε, πως αυτές τις μέρες ο κ. Πατούλης, με νέα απευθείας ανάθεση, δαπανά αυτή τη φορά 24.000 ευρώ για να στολίσει με χριστουγεννιάτικα φωτάκια, σημεία του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Φαίνεται, λοιπόν, πως για τον κ. Πατούλη στο Πάρκο Τρίτση «λεφτά υπάρχουν». Και δαπανώνται αφειδώς. Και πάντα, βεβαίως, με απευθείας αναθέσεις.

Καταρχάς θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: και σε εμάς αρέσει το Πάρκο στολισμένο. Έχουμε παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες και θέλουμε να περάσουμε τις ημέρες των εορτών μαζί τους σε ένα περιβάλλον φιλόξενο και όμορφο.

Όμως δεν αντέχουμε να βλέπουμε να ξοδεύονται κάθε φορά δεκάδες χιλιάδες ευρώ και το Πάρκο Τρίτση να παραμένει βυθισμένο στα σκοτάδια και χωρίς φωτισμό στο μεγαλύτερο κομμάτι του περίπατου σε αυτό. «Βουτηγμένο» στην ανασφάλεια και τους κινδύνους, επειδή η σημερινή διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει το παραμικρό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Εμείς, κύριοι, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, βρισκόμαστε καθημερινά στο Πάρκο και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών. Αυτό πρέπει να το σεβαστείτε και να φροντίσετε για αυτό.

Αλήθεια, οι κύριοι Ζενέτος και Τσίρμπας, δήμαρχοι των δύο όμορων δήμων που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν και οι δύο, αυτοπροσώπως μάλιστα, στο Δ.Σ του Φορέα που διαχειρίζεται τις «τύχες» του Πάρκου, δεν γνωρίζουν ότι το Πάρκο, ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα που νυχτώνει και νωρίς, από τις 17.00 και μετά βυθίζεται στα σκοτάδια και γίνεται πρακτικά απροσπέλαστο για τους κατοίκους του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού που το επισκέπτονται καθημερινά;

Δεν γνωρίζουν ότι φωτισμός αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο στον κεντρικό τομέα του Πάρκου – και εκεί σε πολλά σημεία ελλιπής –  και είναι πρακτικά αδύνατο να καταφέρει κάποιο/α να φτάσει εκεί τη νύχτα; Δεν αναρωτιούνται γιατί έχει αφεθεί στην τύχη του και υπολειτουργεί ο σύγχρονος αυτόνομος ηλεκτροφωτισμός που τοποθετήθηκε μόλις πριν λίγα χρόνια; Γιατί δεν συνεχίστηκε η ελπιδοφόρα προσπάθεια που επίσης ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση με την αποκατάσταση σημαντικού τμήματος του παλιού δικτύου φωτισμού του Πάρκου και σήμερα πάλι βλέπουμε να γίνονται μόνο βήματα προς τα πίσω;

Αλήθεια ο κ. Πατούλης θα μας πει κάτι για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΑΣΔΑ, Περιφέρειας και Φορέα, ύψους 250.000 ευρώ, που οι διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής και του Πάρκου άφησαν να χαθεί, καθώς εξέπνευσε η ημερομηνίας λήξης της;

Ο κ. Ζενέτος, θα πει κάτι για αυτές τις εξελίξεις που ζημιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ιλίου και τους στερούν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τους περιπάτους τους με ασφάλεια στο Πάρκο Τρίτση, ειδικά κατά τη σημερινή δύσκολη συγκυρία της πανδημίας;

Θα αναλάβει τις ευθύνες του ως μέλος του Δ.Σ της διοίκησης του Πάρκου που επέτρεψε να χαθεί η σύμβαση που είχε υπογραφεί από την προηγούμενη διοίκηση, για την ενίσχυση των υποδομών ηλεκτροφωτισμού του Πάρκου με την τοποθέτηση νέων σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων; Ή μήπως υπάρχει κάτι που τον κάνει να σιωπά, απέναντι σε αυτές τις τόσο αρνητικές εξελίξεις για τους κατοίκους του Ιλίου που έχουν αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια το Πάρκο Τρίτση;

Τα φωτάκια και τα λαμπιόνια που βάλατε, κύριοι, όμορφα κατά τα άλλα, σε λίγες ημέρες θα σταματήσουν να «λάμπουν», μετά το πέρας των εορτών. Θα αποσυναρμολογηθούν και θα μπούνε πίσω στα κουτιά τους.

Να είστε, όμως βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να σας επιτρέψουμε να συνεχίζετε να ρίχνετε σκοτάδι στις ζωές μας και στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Ίλιον, 9/12/2020

Μοιραστείτε το:
Tagged