«Γιάννη μου, το μαντήλι σου»: Συγκλονιστικό βίντεο από 8χρονο παιδί θαύμα της μουσικής

Τέχνες

Ο 8χρονος βιρτουόζος Στέλιος Κερασίδης κυκλοφόρησε τη διασκευή του παραδοσιακού ηπειρώτικου «Γιάννη μου, το μαντήλι σου» τιμή για την Ήπειρο

Από τη μέρα που τον γνωρίσαμε ως διαγωνιζόμενος το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», ο μικρός σε ηλικία αλλά ήδη σπουδαίος πιανίστας Στέλιος Κερασίδης έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία.

Έχει ήδη εμφανιστεί σε θρυλικές μουσικές αίθουσες του κόσμου, όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Royal Albert Hall του Λονδίνου. Ο ίδιος γεννήθηκε το 2012 στην Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει πιάνο 2,5 ετών, εμπνευσμένος από τον πατέρα του, ο οποίος είναι καθηγητής και σολίστ του πιάνου. Στη διδασκαλία του συμβάλλει και η παγκοσμίου φήμης σολίστ Αγαθή Λεμονή.

Έχει δύο αδερφές, τη Βερόνικα και την Αναστασία, για τις οποίες έχει γράψει και από ένα τραγούδι, ενώ την άνοιξη είχε κυκλοφορήσει το «Βαλς της Απομόνωσης» εμπνευσμένος από την πρώτη καραντίνα στην Ελλάδα.

«Γιάννη μου, το μαντήλι σου» από τον Στέλιο Κερασίδη

Ένα παιδί-θαύμα, με την αληθινή έννοια της λέξης, ο οποίος φαίνεται να αναζητά διαρκώς νέους τρόπους για να εξωτερικεύσει το τεράστιο ταλέντο του, παρά τα οχτώ του χρόνια. Κάθε νότα σε ταξιδεύει, χωρίς να χρειάζεσαι ούτε έναν στίχο. Αληθινή μαγεία, απολαύστε το!

Αυτή τη φορά, ο 8χρονος πιανίστας -το όνομα του οποίου έχει ξεπεράσει ήδη τα ελληνικά σύνορα- αποφάσισε να τιμήσει την παράδοση και κυκλοφόρησε τη διασκευή του ηπειρώτικου άσματος «Γιάννη μου, το μαντήλι σου». Μέσα από τα μαγικά δάχτυλα του Στέλιου Κερασίδη και το κλαρίνο της Ιωάννας Χαραλάμπους, η ελληνική παράδοση ξεχύνεται στις νότες και τις εκπληκτικές εικόνες του βίντεο.

Στα μαγικά πλάνα, η ομορφιά, η φύση και ιστορία της Ηπείρου, όπως φυσικά και η μουσική των καλλιτεχνών, συνθέτουν ένα αριστουργηματικό αποτέλεσμα που φωνάζει «Ελλάδα».

Πηγή: bovary.gr

Tagged