Κρήτη: Σκάναρε… με ράβδο τους ασθενείς για να βρει ποιο όργανο νοσεί – Σάλος με νέα περίπτωση ψευτογιατρού

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Οι ίδιοι αρνούνται τα πάντα και λένε πως ο… πνευματικός τους τους συμβούλευσε να βοηθήσουν με τις «γνώσεις» τους όσους περισσότερους μπορούν

Σάλος στην Κρήτη με ζευγάρι που συνελήφθη, με την κατηγορία ότι παρίσταναν τους γιατρούς. Οι ίδιοι αρνούνται τα πάντα και λένε πως ο… πνευματικός τους τους συμβούλευσε να βοηθήσουν με τις «γνώσεις» τους όσους περισσότερους μπορούν.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο 62χρονος άνδρας, συστήνεται ως επιστήμονας της υγείας… γενικότερα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι υποσχόταν ίαση για πάσα νόσο, δίνοντας βότανα και φυαλίδια.

Συνολικά βρέθηκαν 210 υποθέσεις ανθρώπων που τους είχαν επισκεφθεί στα διαμερίσματα τα οποία το ζευγάρι νοίκιαζε, τόσο στην Κρήτη, όσο και σε άλλες περιοχές. Οι μαρτυρίες που έρχονται σιγά σιγά στο φως, περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το ζευγάρι.

Σε όλες τις περιπτώσεις, βασικό στοιχείο στις συνεδρίες ήταν ένα μηχάνημα βιοσυντονισμού μέσω του οποίου το ζευγάρι φέρεται να εξέταζε. Κάποιοι δεν πείστηκαν ωστόσο, και πριν καλά- καλά εξεταστούν, είπαν και αντίο. Το ζευγάρι πάντως, ισχυρίζεται ότι ο βιοσυντονισμός είναι μια αποδεχτή ολισθική μέθοδος και ότι ουδέποτε έλαβαν χρήματα για τις υπηρεσίες τους.

Άλλωστε, δεν το έκαναν για βιοποριστικούς λόγους όπως λένε, καθώς ο 62χρονος ισχυρίζεται ότι προέρχεται από οικογένεια γιατρών και έχει χρήματα τα οποία διαθέτει για να… επεκτείνει την μόρφωσή του στην ολιστική ιατρική.

Ο κ. Νίκος Κοπανάκης, Δικηγόρος και θύμα του ψευτογιατρού, μοιράστηκε την εμπειρία του:

«Τον Νοέμβριο του 2019 σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό συνταξιδεύαμε με μια γνωστή της μητέρας μου, που μας μίλησε για τον γιατρό αυτό. Εν τέλει ήρθαμε σε επαφή με τον γιατρό αυτό. Παρουσιάστηκε ως ολιστικός γιατρός και ήρθαμε σε επαφή μαζί του στον χώρο που ενοικίαζε. Δεν δήλωσε κάποια ειδικότητα. Μας πήρε χρήματα, 100 ευρώ την συνεδρία. Δεν μας έδωσε απόδειξη. Δεν του ζήτησα κι εγώ, δεδομένου ότι κι αυτός μας είπε να καταβάλουμε ό,τι μπορούσαμε από το πορτοφόλι» ανέφερε.

«Είχε μια κονσόλα, μια συσκευή βιοσυντονισμού που συνδεόταν με μια ράβδο. Από εκεί και πέρα έκανε την εργασία του. Κρατούσε τι βλάβες μπορεί να είχε το σώμα μας» πρόσθεσε.

Ο 62χρονος που έταζε τη θεραπεία σε βαριά ασθενείς μίλησε στο MEGA

«Δεν έχω πτυχίο ιατρικής. Δεν παρουσιάστηκα ως γιατρός. Έχω πτυχίο doctor of science, βεβαίωση βιοσυντονισμού και διάφορα άλλα. Είσαι επιστήμονας, ειδικευμένος σε θεραπευτικές τέχνες. Αυτό δεν το έχω αναγνωρίσει στην Ελλάδα. Έχω βεβαίωση παρακολούθησης για πιστοποίησει για βιοσυντονισμό. Το 2016 με απόφαση του Υπ. Υγείας έχει αναγνωριστεί ο βιοσυντονισμός ως μη διαγνωστικό εργαλείο, αλλά ως βοήθεια για ενεργειακή υποστήριξη».

«Ο τίτλος αναγνωρισμένος στην Ελλάδα είναι για τον βιοσυντονισμό. Δεν πήγα ποτέ σε υπηρεσία του δημοσίου. Μα δεν είναι επάγγελμά μου. Δεν ζητάω χρήματα. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όσα λέγονται.

Πήγαινα 10 ημέρες για να βοηθήσω έναν άνθρωπο δικό μου. Φταίω εγώ που πήγαινε από στόμα σε στόμα. Κακό δεν έχω κάνει σε ανθρώπους. Ποτέ δεν τους κάνω χειρότερα. Το μηχάνημα που χειρίζομαι, είναι πιστοποιημένο από τον αμερικανικό οργανισμό υγείας. Είναι άκακο, αβλαβές για τον οργανισμό, μόνο όφελος μπορεί να κάνει».

Παρενέβη ο κ. Νουλέζας απαντώντας σε έντονο ύφος εξαπολύοντας επίθεση προς τον κ. Ευαγγελάτο. «Όποιος έχει να καταλογίζει κάτι στον εντολέα μου να έρθει στο ακροατήριο, δίκη τηλεοπτική δεν θα γίνει. Ο κατηγορούμενος θα λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κυρία Βούλα Ορφανουδάκη, πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Χανίων, μίλησε στο MEGA:

«Είναι γνωστό στους ιατρικούς κύκλους ότι το μηχάνημα βιοσυντονισμού δεν είναι θεραπευτική μέθοδος, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις συμπληρωματικά εφόσον είσαι γιατρός ή θεραπευτής. Το χαρτί του δεν του δίνει το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί, το πολύ πολύ στον εαυτό του», ανέφερε από πλευράς της.

«Υπάρχουν πολλές αναφορές, οι καταγγελίες πληθαίνουν. Το θέμα δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

Στο Καστέλι Κισσάμου, βρέθηκαν 210 φάκελοι ασθενών, από τις χρονολογίες προκύπτει ότι η δράση του ξεκινάει από το 2017.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged