Περιστέρι: Ντού της ΕΛ.ΑΣ. σε σύλλογο χαρτοπαιξίας που είχε και δίκτυο παρακολούθησης με 15 κάμερες

Π-Κοινωνία

Το κόλπο παλιό και γνωστό. Οι πάλαι ποτέ παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες μετονομάζονται  σε ψυχαγωγικούς συλλόγους  τεχνικών χαρτοπαιγνίων  και επιδίδονται στον σπόρ του τζόγου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει  στον συγκεκριμένο χώρο στο Περιστέρι, που πέραν των άλλων περίεργων  δεν διέθετε διοικητικό συμβούλιο, αλλά ιδιοκτήτη, ενώ αποκαλύφθηκε κατά την έφοδο της ΕΛΑΣ  ότι επιτηρούνταν από δίκτυο βιντεοπαρακολούθησης που διέθετε 9 κάμερες εσωτερικά και 6 κάμερες εξωτερικά, όλες συνδεδεμένες με καταγραφικό, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

—————

Σε τρεις συλλήψεις σε ψυχαγωγικό σύλλογο χαρτοπαιξίας, στο Περιστέρι προχώρησε, χθες η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 21.800 ευρώ, για παράβαση των μέτρων απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων προς αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος και δύο τσιλιαδόροι, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί παιχνιδιών και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του συλλόγου στο Περιστέρι

Η αίθουσα του συλλόγου ψυχαγωγικής χαρτοπαιξίας – Διακρίνονται τα τραπέζια «Black Tzak» (φωτό ΕΛ.ΑΣ.)

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο προσωρινά υπεύθυνος του συλλόγου στο Περιστέρι ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Στους τρεις συλληφθέντες και στον νόμιμο εκπρόσωπο βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000 ευρώ, για παράνομη λειτουργία του ψυχαγωγικού συλλόγου κατά παράβαση των νόμων για την προστασία της δημόσιας υγείας και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας 15 ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέσα στον χώρο βρέθηκαν 26 άτομα, για τα οποία δεν διαπιστώθηκε συμμετοχή σε παιχνίδια και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.800 ευρώ και ειδικότερα από 300 ευρώ πρόστιμο στον καθένα για άσκοπη μετακίνηση.

Επιπλέον βρέθηκαν εγκατεστημένα 11 τραπέζια χαρτοπαιξίας, ενώ ο χώρος επιτηρούνταν από 9 κάμερες εσωτερικά και 6 κάμερες εξωτερικά, όλες συνδεδεμένες με καταγραφικό, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

σ.σ. Να θυμίσουμε ότι δεν είναι  η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. «ανακαλύπτει-ξετρυπώνει»  συλλόγους και αίθουσες χαρτοπαιξίας, αν και ουδέποτε μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί σε κάποια ανακοίνωσή της οι  φερόμενοι ή οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους…

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ψυχαγωγικό σύλλογο διενέργειας χαρτοπαιξίας που λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων διάδοσης του κορωνοϊού

Συνελήφθησαν (3) άτομα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους (21.800) ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, βραδινές ώρες χθες (Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020), έλεγχος σε ψυχαγωγικό σύλλογο διενέργειας χαρτοπαιξίας, σε περιοχή της Αττικής, ο οποίος λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων προς αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος και (2) τσιλιαδόροι, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί παιγνίων και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο νόμιμος εκπρόσωπος του συλλόγου, που απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Στους τρεις συλληφθέντες και στον νόμιμο εκπρόσωπο βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους (14.000) ευρώ, για παράνομη λειτουργία του ψυχαγωγικού συλλόγου κατά παράβαση των νόμων για την προστασία της δημόσιας υγείας και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας (15) ημέρες.

Εντός του χώρου βρέθηκαν (26) άτομα, για τους οποίους δεν διαπιστώθηκε συμμετοχή σε παίγνια και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους (7.800) ευρώ και συγκεκριμένα από (300) ευρώ πρόστιμο στον καθένα για άσκοπη μετακίνηση.

Επιπλέον βρέθηκαν εγκατεστημένα (11) τραπέζια χαρτοπαιξίας, ενώ ο χώρος  επιτηρούνταν από (9) κάμερες εσωτερικά και (6) κάμερες εξωτερικά, όλες συνδεδεμένες με καταγραφικό, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής.

Οι κάμερες και το καταγραφικό κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Tagged