Ασυγκράτητη: 36χρονη φιλόλογος, μητέρα ενός παιδιού, η καθηγήτρια που κατηγορείται για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή της

Β.Βάθμια Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Η 36χρονη που κατηγορείται για την αποπλάνηση του 13χρονου

Στοιχεία που προκαλούν σοκ φέρεται να περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 36χρονης καθηγήτριας, η οποία κατηγορείται για την αποπλάνηση ενός 13χρονου, στον οποίο παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.

Η 36χρονη, που φέρεται ότι κατάφερε να πείσει τον 13χρονο για τα… αισθήματά της, απέκτησε επιρροή πάνω του με αποτέλεσμα το ανήλικο παιδί να μην μπορεί να της αντισταθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή καθηγήτρια φέρεται να «έκλεινε» δωμάτια σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής και ερωτοτροπούσε με τον 13χρονο, ενώ φέρεται πως είχε διαχυτικές στιγμές μαζί του τόσο στο αυτοκίνητό της όσο και κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερων μαθημάτων που του παρέδιδε στο σπίτι του.

Η καθηγήτρια, η οποία είναι μητέρα ενός κοριτσιού, φέρεται να είχε πείσει τον 13χρονο ότι μόλις ενηλικιωθεί θα μπορέσουν να ζήσουν μαζί ως κανονικό ζευγάρι. Εκτός από ιδιαίτερα μαθήματα, η νεαρή φιλόλογος, που κρατούσε πάντα χαμηλό προφίλ, είχε απασχοληθεί στο παρελθόν και σε εκπαιδευτικές δράσεις σε δήμο της Αττικής με μικρούς μαθητές.

Η καταγγελία από τη μητέρα του 13χρονου

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη μητέρα του 13χρονου μαθητή, η οποία φέρεται να εντόπισε στον υπολογιστή του παιδιού της φωτογραφίες του μαζί με τη φιλόλογο. Η μητέρα του μαθητή της Β’ Γυμνασίου προχώρησε σε καταγγελία, με τη φιλόλογο ωστόσο να μη συλλαμβάνεται λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και να παίρνει προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

—————–

Η καταγγελία για αποπλάνηση

Προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή πήρε η 36χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται πως αποπλάνησε 13χρονο μαθητή, στον οποίο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα.

Οι φωτογραφίες στον υπολογιστή του 13χρονου «καίνε» την 36χρονη φιλόλογο

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στον 13χρονο από τις αρχές του 2020 και σύντομα άρχισε να τον προσεγγίζει ερωτικά.

Οι φωτογραφίες που αποκάλυψαν την αποπλάνηση -Του υποσχέθηκε να πάνε στο εξωτερικό

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη μητέρα του 13χρονου μαθητή, η οποία εντόπισε στον υπολογιστή του παιδιού της φωτογραφίες του μαζί με τη φιλόλογο. Η μητέρα του μαθητή της β’ Γυμνασίου προχώρησε σε καταγγελία, με τη φιλόλογο ωστόσο να μη συλλαμβάνεται λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και να παίρνει προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, η φιλόλογος που φέρεται ότι κατάφερε να αποπλανήσει τον 13χρονο μαθητή, άρχισε να του υπόσχεται πράγματα, όπως ότι θα ταξίδευαν μαζί στο εξωτερικό, κάτι που φέρεται να είπε ο νεαρός σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με το Mega, η καθηγήτρια φέρεται να προχώρησε σε ολοκληρωμένες πράξεις με τον 13χρονο τόσο στο σπίτι του παιδιού όσο και σε διάφορα ξενοδοχεία της Αττικής. Όπως αναφέρει το κανάλι, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, ευρήματα υπάρχουν και στο κινητό του 13χρονου, όπου είχε κάνει σχετικές εκμυστηρεύσεις για τις συνευρέσεις με την καθηγήτριά του.

Στο σύνολο του Τύπου ο πληρεξούσιος δικηγόρος της έστειλε την ακόλουθη δήλωση:

Το δικηγορικό γραφείο “Απόστολος Γ. Κόντος & Συνεργάτες” έλαβε εντολή να εκπροσωπήσει την κατηγορούμενη ενώπιον της 16ης Ανακρίτριας για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Επιδοκιμάζουμε το υγιές αντανακλαστικό της κοινωνίας μας να ευαισθητοποιείται μπροστά σε τέτοια αδικήματα. Ωστόσο, συνιστά ιερή υποχρέωση όλων η προσέγγιση της υπόθεσης με κύριο μέλημα το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου. Την ίδια στιγμή, αποτελεί καθήκον ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού μας Δικαίου. Με αφορμή μερίδα δημοσιευμάτων που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση επισημαίνεται ότι:

  • Η εντολέας μου από την πρώτη κιόλας στιγμή προσήλθε ενώπιον των Αρχών αιτούμενη και λαμβάνοντας νόμιμη προθεσμία για την απολογία της.
  • Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών της. Δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την συνθήκη που έχει υποβάλλει τον ανήλικο και την οικογένεια του με τη συμπεριφορά της. Εφόσον της ζητηθεί θα κάνει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία του ψυχισμού του.
  • Ο ρόλος της υπερασπιστής είναι να διαφυλάξει τη νομιμότητα της διαδικασίας, να διευκολύνει τις Ανακριτικές Αρχές στο έργο τους, θέτοντας όμως στην κορυφή των ενεργειών της την προστασία του ανηλίκου.
  • Η συμπεριφορά της εντολέως μου φέρει μεγάλη ηθική απαξία και ο κοινωνικός συναγερμός είναι απαραίτητος σε τέτοια περιστατικά. Η ποινική αξιολόγηση της ωστόσο αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της.
  • Σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί η μυστικότητας της ανάκρισης και η προσβολή των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων:

Μετά τιμής,

Απόστολος Κόντος

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged