Μάθανε ότι «πηδι@μαστε» και πλακώσανε και οι Jipsi – Ιρακινός, Αλβανός και οι άλλες “δημοκρατικές δυνάμεις”…

Πολιτικά

Ιρακινός, Αλβανός και λοιπές σούπερ “δημοκρατικές δυνάμεις”… στην υπηρεσία ποιων;

Στον “υπαρκτό” δεν υπήρχαν υπερβάσεις των αστυνομικών οργάνων, δεν σάπιζαν στο ξύλο τους αντιφρονούντες, δεν τους βασάνιζαν, δεν τους έβαζαν να ομολογούν σε δίκες παρωδίες… Όοοοχι! Ήταν όλα αγγελικά πλασμένα και δυστυχώς δεν κέρδισαν τον εμφύλιο για να έχουμε και εδώ μια ιδέα του τι έπαιζε στο «Παραπέτασμα». Εκεί προφανώς είχαν απεμπολήσει το αποκλειστικό δικαίωμα άσκησης νομιμοποιημένης βίας του σύγχρονου κράτους.

——————

Οι αποκαλύψεις είναι πραγματικά καταπληκτικές. Σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών Ιρακινός ο ένας, Αλβανός, ο άλλος κάτι άλλα παλικάρια από το Αφγανιστάν, πιθανώς και άλλοι πονεμένοι πάλαι ποτέ ηλιοθεραπευόμενοι, που είχε πει και η σύντροφος του υπερασπιστή της 17Ν Θοδωρή, βρέθηκαν… τυχαία φυσικά, να πεθάνουμε αν εννοούμε κάτι άλλο… στη Νέα Σμύρνη, στην αυθόρμητη -τι άλλο;- συγκέντρωση,  να διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και τον “πονάω” που κάτι κακές γλώσσες λένε ότι συμπαθεί κάπως τον Κουφοντίνα.

Χιλιάδες φιλήσυχους δημοκρατικούς πολίτες είδε στην συγκέντρωση η αντιπολίτευση. Το αποτέλεσμα δεν την δικαιώνει. Παρά την προσπάθεια κατ’ αρχήν μαζική την συγκέντρωση δεν τι λες, παρότι και οι λοιπές “δημοκρατικές δυνάμεις” μολοτοφόρων, φαίνεται πως συμπορεύθηκαν, τουλάχιστον λεκτικά.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η εμπρηστική ρητορική του ΚΚΕ, του σοβαρότερου -όσο σοβαρό μπορεί να είναι ένας πολιτικός φορέας που ευαγγελίζεται όσα έθαψε η Ιστορία- εκπροσώπου της αριστερής πτέρυγας του πολιτικού φάσματος. Μέχρι τώρα το ΚΚΕ δεν μας είχε συνηθίσει σε επαναστατικές γυμναστικές. Τώρα τι άλλαξε; Μπας και παίζει παρασκήνιο;

Οι κακές γλώσσες και οι συνήθεις συνωμοσιολόγοι ξεσάλωσαν. Άκου να δεις αγαπητέ μου αναγνώστη -που θα έλεγε και η συγχωρεμένη η Μαλβίνα- κάτι πράγματα. Αμέτι μωχαμέτι να βγάλουν τον “καταδρομέα” που βούτηξε τον τρισκατάρατο μπάτσο προβοκάτορα! Και να συνδέσουν τη μεθοδολογία με τα “Δεκεμβριανά” που έριξαν τον Κωστάκη της Ραφήνας το 200!

“Από το πουθενά βρίσκεται εκεί, ξαφνικά κινείται και όταν τον πιάνουν σπεύδει να τον υπερασπίσει κορυφαίο δικηγορικό γραφείο γνωστό από υποθέσεις που εμπλέκονταν Αμερικανοί και FBI. Παράλληλα γέμισε ο τόπος συλληφθέντες αλλοδαπούς, εκ των οποίων κανείς σχεδόν δεν είναι Νεοσμυρνιώτης, αλλά πήγαν εκεί για αν τη στήσουν με την ευκαιρία της ειρηνικής διαμαρτυρίας των δημοτών της περιοχής”.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, θυμούνται άξαφνα και αυτόν τον υπουργό Άμυνας της γείτονος και συμμάχου Βουλγαρίας, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή, άξαφνα και αυτός, θυμήθηκε ότι είχε στην τσέπη του έναν χάρτη με τις “ιστορικές περιοχές βουλγαρικού ενδιαφέροντος”. Κάπου εκεί αρχίζεις και μυξοκλαίς για το μέλλον των αδελφών Σλαβομακεδόνων που δεν απέχουν πολύ από το να καταστούν μειοψηφία στο τσαντίρι τους… αντί να ασχοληθείς με το τι σημαίνει αυτό για τη Μεκεδονία σου.

Όπως λέει και ο Ταΐπ εφέντη για μια περιοχή από τις… πύλες της Βιέννης μέχρι τα χώματα που πάτησε ο Μεγαλέξανδρος (αυτός με το καταραμένο φίδι) σε Αφγανιστάν-Πακιστάν. Μάθανε… και πλακώσανε. Τι μάθανε; Αυτό που ξέρουμε όλοι. Ότι η περιοχή δεν θα ηρεμήσει αν δεν έχουμε μια “νέα Γιάλτα” ανάμεσα στους μεγάλους. Και βλέποντας ότι όλα παίζονται, ξεφύτρωσαν οι πάντες και παίρνουν θέση.

Γιατί όμως να θέλει ο ξένος παράγων να αποσταθεροποιήσει ξανά την πατρίδα καλέ που δεν δημιουργεί προβλήματα; Ίσως διότι όσο πιο αδύναμη είναι η όποια κυβέρνηση, τόσο ευκολότερα “πείθεται”. Διότι σε πολλά μέτωπα οι διαπραγματεύσεις είναι επί θύραις και η “ευελιξία” απαραίτητη. Και εδώ που τους νοιάζει μόνο το πολιτικό νταραβέρι και η κουτάλα της εξουσίας…

…Μας πληροφορούν με πηχυαίους τίτλους διάφοροι, ότι “κλείνει η ΕΥΠ χτυπημένη από τον κορονοϊό”. Πώς έβαζε ο Βέγγος στη σειρά της αδερφές του και τους έδινε ένα δήθεν χαστούκι συνεχόμενο; Ούτε αυτό φαίνεται θα έβαζε μυαλό σε οποιονδήποτε. Διότι εδώ είναι Ελλάδα μάτια μου, αγαπημένε αναγνώστη μου…

Εκκένωση η αστυνομία με τη σύμφωνη γνώμη Δικαιοσύνης και Πρύτανη στο Αριστοτέλειο, όπου 33 λεβέντες και λεβέντισσες αποφάσισαν ότι με το έτσι γουστάρω να το καταλάβουν. Η αστυνομία επενέβη, τους έβγαλε. Κατευθείαν ανακοίνωση το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ρε παιδιά… Κάθε βράδυ μολότοφ, κάθε βράδυ επιθέσεις κατά αστυνομικών, με τα παλαβά τους και αυτοί. Έλληνες είναι, πως να ξεφύγουν από τον κανόνα.

Σιγή της ελληνικής αγωνιστικής Αριστεράς. Μόλις τηρείται ο νόμος, φωνές από την “δημοκρατική πτέρυγα”, υπονοώντας σαφέστατα ότι οι υπόλοιποι δεν είναι δημοκράτες. Διότι τον τίτλο τον δικαιούται μόνο ο ηττημένος του εμφυλίου, παρότι μπήκαμε στην όγδοη δεκαετία από τότε…  Μήπως τελικά μας ετοιμάζετε κανέναν νέο Δεκέμβρη, όχι του 2008, αλλά του 1944; Τι γίνεται στη χώρα της πορτοκαλέας της φαιδράς;

Κατά τα άλλα, για όλα μας φταίει η αστυνομική καταστολή. Διότι προφανώς όταν λείπει, τη σκάμε τη χώρα στη νομιμότητα. Δηλαδή στην Σοβιετία κ. Γενικέ Γραμματέα επιτρέπονταν διαδηλώσεις και καταλήψεις εκτός αν είχαν μείνει χωρίς πελάτες τα Γκουλάγκ; Μπορούσε κανείς να βήξει χωρίς άδεια; Μπορούσε να πει ανέκδοτα κατά των κρατούντων χωρίς να μετοικήσει προς απώτερο Βοριά μεριά στη μαγευτική Σιβηρία;

Κατά τα άλλα, μιλάμε εδώ περί ελλείμματος δημοκρατίας και περί χούντας στην Ελλάδα του 2021. Γιατί να μην τολμά. Ποιος έχασε τη ντροπή να πέσει μπροστά μας μπας και τη σηκώσουμε! Μήπως ζήτησε ποτέ συγνώμη κανείς για οτιδήποτε. Πως να το πει; Πως να τολμήσει, αφού έχουμε χόμπι να μαζεύουμε οπαδούς – πελάτες με ένα τεράστιο μύθο; Κατά τα άλλα το Κρυφό Σχολειό μας μάρανε.

Κατά συνέπεια, ο “μπάτσος” αν δεν είναι τίποτα στέλεχος της Τσέκα, της NKVD ή της KGB, είναι ταξικός εχθρός και δεν τρέχει τίποτα κι αν τα τινάξει τα πέταλα. Καταδίκασαν βέβαια την επίθεση στον αστυνομικό, αλλά με τόσους αστερίσκους που η καταδίκη καταλήγει αστειότητα, ρίχνοντας εν τέλει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και στην αστυνομία.

Όπως γινόταν πάντα, ασχέτως του κόμματος που βρισκόταν στην εξουσία! Μήπως τα ΜΑΤ δεν έπαιρναν διαταγές και έκλειναν την Ηρώδου του Αττικού μην και πλησιάσει κανείς στο επίκεντρο της δημοκρατίας μας, όπου στα υπόγεια η γνωστή πυθία μύριζε τις δικές της… δάφνες για να εκπονήσει εμπνευσμένα στρατηγικά σχέδια;

Όπως είπαμε, στον “υπαρκτό” δεν υπήρχαν υπερβάσεις των αστυνομικών οργάνων, δεν σάπιζαν στο ξύλο τους αντιφρονούντες, δεν τους βασάνιζαν, δεν τους έβαζαν να ομολογούν σε δίκες παρωδίες… Όοοοχι! Ήταν όλα αγγελικά πλασμένα και δυστυχώς δεν κέρδισαν τον εμφύλιο για να έχουμε και εδώ μια ιδέα του τι έπαιζε στο «Παραπέτασμα». Εκεί προφανώς είχαν απεμπολήσει το αποκλειστικό δικαίωμα άσκησης νομιμοποιημένης βίας του σύγχρονου κράτους.

Έχει δίκιο όχι η αριστερά, ο κάθε πολίτης της χώρας αυτής να διαμαρτύρεται για τυχόν υπερβάσεις των επιφορτισμένων να τηρούν τον νόμο. Όμως αυτό είναι άλλο από το να καθίσταται κανείς ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας ενός απλού καθημερινού παιδιού που βρέθηκε να δουλεύει στην Αστυνομία για τον άρτον τον επιούσιον.

Έναν ακόμα απλό εργαζόμενο που απλώς στάλθηκε, διατάχθηκε να μεταβεί στο σημείο, για να κάνει τη δουλειά του και να προστατεύσει τους πραγματικούς οικογενειάρχες της Νέας Σμύρνης που δεν ήθελαν να δουν καμένο το σπίτι ή το αυτοκίνητό τους. Ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και το έκαναν. Τα υπόλοιπα τα χρεώνονται λεβεντόπαιδα από τους “στρατούς” των ομάδων, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν “νταραβέρια” με πολλές περιοχές της υφηλίου. με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει.

Και είναι αυτός ο απίθανος πολιτικός μας κόσμος και ο “στρατός του πεζοδρομίου”, όπως επιμένει ο Παναγούλης ότι είναι χειραγωγούμενοι και κατευθυνόμενοι, έστω ανέχονται  να έχουν δίπλα τους κάθε καρυδιάς σάπιο καρύδι που ζει στη πατρίδα μας για τους δικούς του λόγους (δουλειά είναι και αυτό που υπονοείται εδώ, είτε την κάνεις συνειδητά είτε ο μαέστρος είναι άλλος με διαφορετική ατζέντα από αυτή που “πουλάει” στο “στράτευμα”…) και πάει να σκοτώσει τον οποιονδήποτε.

Διότι το αίμα φέρνει χάος. Υπέροχη κατάσταση που θα έλεγε και ένα Κινέζος ιστορικός ηγέτης. Διότι αυτό το χάος είναι αξιοποιήσιμο πολλαπλώς. ΑΠΟΛΥΤΩΣ, που θα έλεγε με στεντόρεια φωνή οργισμένος και ξαναμμένος γνωστός ρήτορας και πάλαι ποτέ ηγήτορας της πολιτικής μας στάνης.

Τον σκοτώσαμε ρε… Προφυλακίσεις για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη…

Προφυλακιστέος ο “Ινδιάνος” – Τα άλλοθι δεν έπεισαν την ανακρίτρια. Προφυλακιστέος κρίθηκε τελικά ο Ελληνοϊρακινός για την βίαιη επίθεση εις βάρος του αστυνομικού στην Νέα Σμύρνη, ο επονομαζόμενος “Ινδιάνος”, παρά το θρίλερ που προηγήθηκε με την νέα κατάθεση του βασικού μάρτυρα, που ανασκεύασε όσο αρχικά είχε καταθέσει, ενώ τα άλλοθι που ο κατηγορούμενος προσκόμισε δεν έπεισαν τελικώς την ανακρίτρια. Ήδη είχε κριθεί προφυλακιστέος ένας από τους κατηγορούμενους.

Σημειώνεται  ότι ο εν λόγω μάρτυρας, σε νεότερη κατάθεση του ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, είχε αναφέρει ότι ο Ελληνοϊρακινός δεν είναι αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το δίκυκλο, όπως είχε υποδείξει αρχικά, καθώς έτρεξε εκ των υστέρων στο σημείο. Ο ίδιος φέρεται να είχε συμπληρώσει ότι δεν αναγνώρισε τον συγγενή του από τα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, όπως είπε αρχικά, αλλά μετά από υπόδειξη βίντεο από την ΕΛΑΣ.

Οικογενειακές διαφορές στη Νέα Σμύρνη;

Σημειώνεται ότι σχεδόν από την πρώτη στιγμή ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του, ότι δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη, την ώρα των επεισοδίων, αλλά στη Μαγούλα, όπου διαμένει και στη συνέχεια στην Ελευσίνα. Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος του, δικηγόρος Αθηνών Παύλος Σαράκης, είχε δηλώσει τότε ότι αυτό θα αποδειχθεί από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και το GPS. Σε υπόμνημά του, άλλωστε, ο κ. Σαράκης παρουσιάζει σειρά άλλοθι που επικαλείται ο 30χρονος, ο οποίος επιμένει ότι δεν ήταν στη Νέα Σμύρνη την επίμαχη ώρα.

«Είδα τον κουνιάδο μου να τρέχει στο μπούγιο, αλλά δεν τον είδα να χτυπάει τον αστυνομικό» είχε καταθέσει στην 13η ανακρίτρια, ο μάρτυρας που κατονόμασε τον 30χρονο κατηγορούμενο ως βασικό πρωταγωνιστή της επίθεσης εναντίον του 27χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Η εξέταση του μάρτυρα από την ανακρίτρια έγινε την Παρασκευή, μόλις λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η απολογία του κατηγορούμενου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο μάρτυρας είχε επιμείνει ότι συνάντησε τον κατηγορούμενο στη Νέα Σμύρνη, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια, και είχε επιβεβαιώσει τον γνωστό διάλογο που είχαν:  «Του είπα “μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς” και μου απαντάει “γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους;” και εγώ του απάντησα “ναι” και αμέσως έφυγα για να  μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς».

Σωρεία αντιφάσεων

Ο μάρτυρας φέρεται να κατάθεσε ότι άκουσε ξαφνικά κάποιον να φωνάζει “έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια” και ότι είδε κάποιον να τρέχει προς τους αστυνομικούς , ακολουθούμενος από πλήθος. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην ανακρίτρια ότι πήγε την επομένη των επεισοδίων στη ΓΑΔΑ και ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο κουνιάδος του και ένας φίλος του (αυτός με το ψευδώνυμο ο “Πόντιος”) ήταν στα επεισόδια.

 «Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην Αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση» αναφέρει στην κατάθεσή του που αποκάλυψε το in.gr.

Φέρεται τέλος να είπε ότι πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον 30χρονο γιατί σέβεται «τον νόμο και την τάξη», προσθέτοντας ότι «εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα» και εξέφρασε την επιθυμία να εξεταστεί από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους.

Η απολογία του “Ινδιάνου”

Ο τριαντάχρονος κατηγορούμενος, ο οποίος απολογείται στην ανακρίτρια για τη συμμετοχή του στην επίθεση κατά του αστυνομικού, αρνούνταν πλήρως την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που του αποδίδεται και επικαλείται συγκεκριμένο άλλοθι. Ζητούσε επίσης την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως είχε πει από την αρχή ο συνήγορός του και προτείνε την εξέταση μαρτύρων που επιβεβαιώνουν το άλλοθι του.

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι την ημέρα των επεισοδίων, από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, βρισκόταν στο χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο και ότι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ελευσίνα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της εταιρίας. Στην Ελευσίνα είχε παραμείνει σε ένα πάρκο μαζί με τρία φιλικά του πρόσωπα, μέχρι και την ώρα που σημειωνόταν η επίθεση εναντίον του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Εκείνη την ώρα, ο 30χρονος υποστήριξε ότι επιβιβάστηκε στο λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι του στη Μαγούλα.

Αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση στον σύζυγο της αδελφής του, τον οποίο χαρακτηρίζει «ψυχικά ασταθή» και υποστηρίζει ότι ο κουνιάδος του, ο οποίος είναι και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, τον είχε απειλήσει πριν λίγες ημέρες, λέγοντας του: «Θα δεις τι θα πάθεις από εμένα…», «Θα σε φτιάξω….». Αποδίδει τέλος αυτήν την έχθρα εναντίον του και εναντίον της οικογένειας του στο ότι τα παιδιά του μάρτυρα και ανίψια του δεν θέλουν να έχουν επαφή με τον πατέρα τους.

Ο κατηγορούμενος είχε προσκομίσει  και έγγραφες βεβαιώσεις του εργοδότη του στην ανακρίτρια που αναφέρουν ότι την επίμαχη μέρα των επεισοδίων στην Νέα Σμύρνη βρισκόταν στον χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα. Αυτό προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων της επιχείρησης, που προσκόμισε στη δικαστική λειτουργό. Παρόλα αυτά και την ανασκευή της κατάθεσης του βασικού μάρτυρα, κρίθηκε τελικώς προφυλακιστέος.

Aπό 179καταγγελίες για ξυλοδαρμό από αστυνομικό, μόνον για 10 προτάθηκαν κυρώσεις

Η πρώτη προφυλάκιση

Νωρίτερα ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν συνολικά έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια επίθεση εναντίον τού αστυνομικού.

Ένας από αυτούς, ο 23χρόνος κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος. Μαζί του απολογήθηκε και ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του, με τον οποίο είχαν συλληφθεί, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, καθώς, ενώ αρχικά είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην ανάκριση κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που περιλαμβάνει η δικογραφία σε βάρος του και αφορούν την κατοχή εκρηκτικών. Η αλλαγή αυτή έγινε, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Στον 22χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, η συνήγορος, Άννυ Παπαρούσου, δήλωσε ότι τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Η ίδια πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες αυτές μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στην δικογραφία.. 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 13η Τακτική Ανακρίτρια ο 30χρονος ελληνοϊρακινός που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Μετά από πολύωρη διαδικασία ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας που αρνείται την κατηγορία, παίρνει τον δρόμο για την φυλακή με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι για επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν, κατά περίπτωση, περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

«Ακούς, μάλλον πρέπει να φύγουμε ρε, πρέπει τον έναν να τον σκοτώσαμε». Αυτό φέρεται να είπε στο τηλέφωνο, ο ένας από τους συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για 23χρονο ελληνοϊρανό, οργανωμένο οπαδό ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, χθες στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα τέσσερα κακουργήματα.

Αντίθετα, ο 22χρονος συνομιλητής του, που οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή με τις ίδιες κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1.000 ευρώ και την υποχρέωση να δίνει τρεις φορές το μήνα το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Οι δύο νεαροί φέρονται να είχαν πάει μαζί στη Νέα Σμύρνη προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία. Ο 22χρονος φέρεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να ανήκει σε αναρχική ομάδα και στα μέσα Φεβρουαρίου είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για τον βανδαλισμό του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως προκύπτει από τα γεγονότα, η Αντιτρομοκρατική συνέχισε να παρακολουθεί το κινητό του τηλέφωνο επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας. Έτσι, την περασμένη Τρίτη και ενώ τα επεισόδια βρίσκονταν σε εξέλιξη, η αστυνομία κατέγραψε την τηλεφωνική συνομιλία του με τον 23χρονο φίλο του.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι για επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν, κατά περίπτωση, περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Μαζί του απολογήθηκε και ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του με τον οποίο είχαν συλληφθεί την Τετάρτη το βράδυ ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Αν και σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελικώς στην ανάκριση κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που περιλαμβάνει η δικογραφία σε βάρος του και αφορούν σε εκρηκτικά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Σε βάρος του 22χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε η συνήγορος του, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας, όπως είπε και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Σύμφωνα με τη συνήγορο, οι συνομιλίες αυτές μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στην δικογραφία.

Αρνείται κάθε σχέση του με όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης ο 39χρονος κατηγορούμενος ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον της 13ης ανακρίτριας για “απόπειρα ανθρωποκτονίας” καθώς φέρεται να ήταν εκείνος που έριξε από το μηχανάκι τον 27χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, η εμπλοκή του στην υπόθεση προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από την «καταφανώς ψευδή» κατάθεση του κουνιάδου του, ο οποίος κατά τον κατηγορούμενο «είναι ψυχικά ασταθής».

Παράλληλα ο κατηγορούμενος προσκομίζει έγγραφες βεβαιώσεις του εργοδότη του στην ανακρίτρια από τις οποίες προκύπτει ότι την επίμαχη μέρα των επεισοδίων στην Ν. Σμύρνη βρισκόταν στον χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα.

Αυτό προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων της επιχείρησης που προσκομίζει στην δικαστική λειτουργό. Μάλιστα φέρεται να αποβιβάστηκε από το όχημα που μεταφέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας από και προς τον Ασπρόπυργο στις 18:20, επί της Ιεράς Οδού στην Ελευσίνα, κάτι που επιβεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία του αλλά και ο οδηγός του οχήματος.

«Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), ότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα» σημειώνει ο κατηγορούμενος ενώ όπως αναφέρει στις 19:40 αποβιβάστηκε από το λεωφορείο και πήγε στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησε συγγενικό του πρόσωπο και δύο φίλους του.

Σημειώνεται ότι χθες βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας συνολικά έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια επίθεση εναντίον τού αστυνομικού, ενώ αύριο Κυριακή αναμένεται να απολογηθεί και ο τέταρτος φερόμενος ως δράστης στο ίδιο περιστατικό κατά του 27χρονου ενστόλου.

Κατεπείγουσα έρευνα για όλες τις υποθέσεις και καταγγελίες για αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, υπό την εποπτεία Εισαγγελέα, ανατέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση όλων των καταγγελιών αλλά και όλων των υποθέσεων που προκύπτουν από διάφορα βίντεο και αφορούν σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η εντολή για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την καθεμία καταγγελία με την ολοκλήρωση των ερευνών.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είναι ήδη σε εξέλιξη για τις παρακάτω υποθέσεις:

  • καταγγελίες για αστυνομικό που φέρεται να προέβαλε όπλο και να απείλησε διαδηλωτές,
  • καταγγελίες για έφοδο της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» σε κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια παρέσυραν με το δίκυκλό τους διαδηλωτή,
  • την υπόθεση σύλληψης λάθος υπόπτου – για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» στη Νέα Σμύρνη- στο Μενίδι και της διαρροής των προσωπικών του στοιχείων,
  • καταγγελία ότι αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» εισέβαλαν στην είσοδο πολυκατοικίας και προσήγαγαν πολίτη,
  • υπόθεση των καταγγελιών 18χρονης που υποστηρίζει ότι την παρενόχλησαν σεξουαλικά αστυνομικοί των ΜΑΤ, την ξυλοκόπησαν και δεν της επέτρεψαν να την εξετάσει ιατρός και
  • καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Επιπλέον, η Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων ανέλαβε τη διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων για:

  • βίντεο όπου απεικονίζεται αστυνομικός να χαστουκίζει γυναίκα που διαμαρτύρεται,
  • καταγγελίες που αναφέρουν ότι αστυνομικοί πετούν μολότοφ σε διαδηλωτές,
  • καταγγελία από 5 φοιτητές που προσήχθησαν, εκ των οποίων ένας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην οδό Πανεπιστημίου και
  • καταγγελίες για περιστατικά ξυλοδαρμού εκπροσώπων του Τύπου.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση στον 28χρονο αστυνομικό, μέσω ενός κινητού

Τους διαλόγους από τη στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης κατέγραψε η αστυνομία, μέσω ενός κινητού που ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση στον 28χρονο αστυνομικό. Είχαν εισαγγελική διάταξη να παρακολουθούν το κινητό του 22χρονου, που είχε κατηγορηθεί και για την παρέμβαση αναρχικής ομάδας στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η συνομιλία μεταξύ δραστών…

Ο 22χρονος και ο 23χρονος την ώρα της επίθεσης μιλούσαν στο τηλέφωνο, το οποίο άφησαν ανοιχτό στην τσέπη τους. Οι αστυνομικοί άκουσαν φράσεις από το πλήθος όπως «σκοτώστε τον», «πάρτε τα όλα», «βγάλτε του το παντελόνι».

Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο 23χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε, επικοινώνησε με τον 22χρονο και του είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ, γιατί μάλλον τον σκοτώσαμε.»

Ο 22χρονος του απάντησε «όντως;» με τον 23χρονο να επιμένει «μάλλον τον σκοτώσαμε, σου λέω.»

Τότε ο 22χρονος του είπε: «Πάρε το μηχανάκι και φύγε.»

Οι συνομιλίες και το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων τους τοποθετούν στο σημείο της επίθεσης, τον 23χρονο όμως πιο ενεργά.

Σχετικά με τον 30χρονο αυτό-αποκαλούμενο «Ινδιάνο», πέρα από τη μαρτυρία και την κατάθεση του πρώην κουνιάδου του, η αξιοπιστία της οποίας θα αξιολογηθεί από τις δικαστικές αρχές, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους το κάτω μέρος μιας φόρμας, την οποία φαίνεται να φορά ο δράστης της επίθεσης.

Το σημαντικότερο είναι η άρση του απορρήτου του κινητού του, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη δουλειά του.

Με την εντολή του κατεπείγοντος διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διερευνώνται υπό την εποπτεία εισαγγελέα, όλες οι καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: defence-point.gr /hellasjournal.com /slpress.gr

 

Tagged