Οι χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο ταραξίας…

Πολιτικά Πρόσωπα
Μοιραστείτε το:

Ο ταραξίας

«Θα τους ταράξουμε στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο.» Το είπε ο Τσίπρας στην τελευταία Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Το 2019 είχε πει το «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», επαναλαμβάνοντας μια παλιά ρήση του Ηλία Ηλιού. Γενικώς ο Αλέξης το ‘χει το χούι να ταράζει. Του αρέσει η ταραχή, γεννήθηκε για την ταραχή, ό,τι κάνει καταλήγει σε ταραχή, βρέχει φωτιά στη στράτα του τέλος πάντων.

του Δημήτρη Καμπουράκη

Το πρόβλημα του είναι ότι έχει πλέον αλλάξει η ποιότητα της ταραχής που προκαλεί. Κάποτε και μόνο η παρουσία του τάραζε τους εγχώριους αντιπάλους του που έβλεπαν έναν νεαρό να ορμάει ακάθεκτος στο πολιτικό σκηνικό για να το σαρώσει, την ευρωπαϊκή δεξιά που έβλεπε έναν λαμπερό εκπρόσωπο της αριστεράς να απειλεί τις ισορροπίες της γηραιάς ηπείρου, το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που στο πρόσωπο του έβλεπε έναν καινούριο Τσε Γκεβάρα, έτοιμο να γίνει αφίσα για τα εφηβικά δωμάτια του 21ου αιώνα.

Πλην παρήλθαν οι πενταετίες και ψέμα το ψέμα, στροφή την στροφή, κωλοτούμπα την κωλοτούμπα, κατάντησε ο Αλέξης να βγει και να καθίσει στο κλαδί μοναχός, σαν τον κότσυφα του Σαββόπουλου (που τον ‘λεγαν Σταύρο, αν θυμάστε το παραμυθάκι).

Και από ταραξίας της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και τρομοκράτης του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, κατέληξε ο Αλέξης να έχει ως μοναδική φιλοδοξία την ταραχή του Προέδρου της Βουλής Τασούλα, τον οποίον απειλεί να μπουκώνει με ντάνες χαρτιών που περιέχουν ερωτήσεις, επερωτήσεις και προτάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Δεν είναι κακό που γράφει κι ο Μουμτζής, δείχνει ίσως μια κάποια μετατόπιση του άλλοτε διεθνούς ανατροπέα σε πιο ήπιες και μετριοπαθείς πρακτικές. Ευσεβείς πόθοι αρθρογράφων λέω εγώ. Όπως κατά την ρήση του αείμνηστου Ζαμπέτα, «η γυναίκα ανακαλύπτει τον Θεό όταν πάψει να την θέλει Διάολος», έτσι και ο Αλέξης ανακαλύπτει τον ήπιο κοινοβουλευτισμό όταν η ταραχή που προκαλεί είναι πλέον τόσο γιαλαντζί που δεν αποδίδει στους δρόμους και στις πλατείες.

Δεν θέλω να τον πικράνω, αλλά -φευ- κανέναν πια δεν μπορεί να ταράξει στα σοβαρά ο Αλέξης. Εκτός ίσως από το εκλογικό σώμα που στην ιδέα ότι θα τον ξαναδεί πρωθυπουργό νιώθει τις τρίχες του να ορθώνονται και από μερικούς της εσωκομματικής του αριστερής αντιπολίτευσης που παθαίνουν ταχυπαλμία βλέποντας τον να κάνει παρέα με τον Τζουμάκα και την Μαριλίζα.

Όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν ατάραχοι μπροστά και στα λόγια και στις προθέσεις του, καθότι γνωρίζουν πως με αερολογίες και φτηνά ευφυολογήματα δεν ανατρέπονται πολιτικές κυριαρχίες. Κάτι έχουν να πουν επ’ αυτού και οι δημοσκόποι που ανακαλύπτουν τον ταραξία όλο και πιο χαμηλά στις λαϊκές προτιμήσεις.

——————-

Ο Υβριστής…!!!

Ακραίες εκφράσεις από Τσίπρα στη Βουλή – Προσωπική επίθεση σε Μητσοτάκη

Με ακραίες εκφράσεις και προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίσθηκε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να επενδύσει εκ νέου στον διχαστικό λόγο και το σκληρό ροκ αλλά και στην απόφαση να βγάλει εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ στο πεζοδρόμιο προκειμένου να αμβλύνει και τις εντυπώσεις που δημιουργούν τα όσα αποκαλύπτονται μεταξύ άλλων και στην προανακριτική επιτροπή

Χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό ως «θρασύδειλο» αλλά και ως τη «μεγαλύτερη πολιτική απάτη» υπεραμύνθηκε της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση την περίοδο 2015 – 2019 και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι από κοινού με τη Χρυσή Αυγή αντέδρασε στη συμφωνία των Πρεσπών την κύρωση της οποίας τώρα προωθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε διατεθειμένος να δημιουργήσει συνθήκες αντίδρασης στα πανεπιστήμια αλλά και να επενδύσει στο άγχος των μαθητών της τρίτης λυκείου που φέτος δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις τασσόμενος για πολλοστή φορά στην κατάργηση του νόμου ο οποίος προβλέπει τη θεσμοθέτηση βάσεων προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της εισόδου νέων φοιτητών με βαθμούς που σε ορισμένες, και όχι λίγες, περιπτώσεις αγγίζουν τη μία μονάδα…

Η παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τα προσκλητήρια για κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια της Κουμουνδούρου εν όψει και της έναρξης της θερινής περιόδου δείχνουν πως πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει η πρόκληση πλήγματος ακόμη και στον Τουρισμό. Κάτι που άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί και από στελέχη του που έχουν καλέσει τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα η Κ. Νοτοπούλου ή έχουν υποστηρίξει πως δεν πρέπει να έλθουν τουρίστες, όπως ο Π. Κόκκαλης.

Το γεγονός ότι η πανδημία δείχνει να αντιμετωπίζεται και να ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή σελίδας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει εκ νέου ένα ρίσκο αυτό της πρόκλησης αντιδράσεων προκειμένου να καταστεί δύσκολη η προώθηση όλων όσων απαιτούνται για να αναταχθούν οικονομία και κοινωνία.

Οι χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις και η στήριξη της πλειοψηφίας στην κυβέρνηση προκαλούν πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα που βρίσκεται σε αδιέξοδο δύο χρόνια μετά τις εκλογές. Η κινηματική τακτική αποτελεί τη μόνη εφικτή λύση ως πολιτική γραμμή αφού οι πολίτες δεν δείχνουν διατεθειμένη να ακούσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στην παρούσα φάση.

Οι υψηλοί τόνοι άλλωστε εξυπηρετούν και στη προσπάθεια να αποφευχθούν φωνές αντίδρασης την επόμενη περίοδο αλλά και να υποστηριχθεί ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού που βρίσκεται στην προανακριτική επιτροπή αντιμετωπίζοντας αποκαλύψεις αναφορικά με την προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ και της ενημέρωσης.

—————-

ΥΓ. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να προβεί σε αυτές τις κινήσεις και να σηκώσει τους τόνους με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίαζαν το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και τον τουρισμό παρουσία εκπροσώπων της ΕΕ.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged