Ένωση Γονέων Περιστερίου: Να κατέβουν άμεσα οι Κάμερες από τα σχολεία του Περιστερίου

Π-Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου καταγγέλλει τις πρακτικές της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου τοποθέτησης καμερών σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα σχολεία μας  πρέπει να είναι χώροι που μεταδίδουν τη γνώση. Να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι να αφομοιώνουν πρακτικές παρακολούθησης και χαφιεδισμού με πρόσχημα την «εξωσχολική παραβατικότητα»

Τα σχολεία μας δεν είναι χώροι αυξημένου κινδύνου που χρήζουν κάμερες παρακολούθησης. Δεν ανεχόμαστε, τα σχολεία και οι μαθητές μας να είναι αντικείμενα παρακολούθησης τόσο της σχολικής, όσο και της εξωσχολικής τους δραστηριότητας.

Οφείλουν να είναι ανοικτά για τα παιδιά της γειτονιάς για άθληση και παιχνίδι, μιας και η δημιουργία τέτοιων χώρων χρόνια τώρα, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική αρχή.

Η Δημοτική αρχή απορρίπτει μέχρι σήμερα όλα τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων για:

  • την ουσιαστική συντήρηση των σχολικών κτιρίων,
  • τον δευτεροβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο,
  • την επαρκή χρηματοδότηση για την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας.
  • την πρόσληψη φυλάκων,
  • τον επαρκή φωτισμό όπου είναι απαραίτητο.

Οι κάμερες δεν μπαίνουν στα σχολεία για να λειτουργούν μόνο τις ώρες που δεν θα γίνονται μαθήματα. Θα καταγράφουν τα πάντα όλες τις ώρες.

Θα είναι εκεί και θα διαπαιδαγωγούν τους μαθητές.

Θα είναι εκεί για να φτιάξουν ανθρώπους, αυριανούς πολίτες που θα αποδέχονται σαν φυσιολογικό την παρακολούθηση της ζωής τους…

Καλούμαστε όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι φορείς όλου του Περιστερίου, να σηκώσουμε τείχος προστασίας, τόσο στους μαθητές μας όσο και στους εκπαιδευτικούς.

  • ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΤΟ Δ.Σ.

Μοιραστείτε το:
Tagged