Ξυλοδαρμός μαθήτριας και απόλυση του δράστη εκπαιδευτικού – Είναι έτσι όπως φαίνεται ή όχι…;

Επαγγελματική
Μοιραστείτε το:

Η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί κάτω από το χαλί του Υπουργείου…

Το επεισόδιο αναστάτωσε την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά δεν είναι πρωτόγνωρο, σύμφωνα με όσους διαβιούν το επικίνδυνο πλέον  άθλημα του εκπαιδευτικού ΕΠΑΛ. Και μπορεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αν αντέδρασε άμεσα  ζητώντας μάλιστα από το αρμόδιο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΌ Όργανο (ΠΥΣΔΕ) να  αποφασίσει υπέρ της απόλυσης του εκπαιδευτικού δράστη του ξυλοδαρμού της μαθήτριας, δεν δίνει όμως λύση  στο πολύ άσχημο εργασιακό περιβάλλον που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ και ενίοτε και ορισμένοι εκπαιδευτικοί  των ΓΕΛ και του Γυμνασίου…

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η συμπεριφορά του δράστη εκπαιδευτικού δεν ήταν η πρέπουσα, αλλά  ίσως θα έπρεπε να αναζητηθούν και τα αίτια, αφού κανείς  δεν ξυπνά ξαφνικά και αρχίζει να δέρνει μαθητές…

Από την άλλη, ήταν η συμπεριφορά της μαθήτριας η πρέπουσα…  Και ωραία, η εικόνα δείχνει την επιθετική και πολύ σκληρή συμπεριφορά του δράστη εκπαιδευτικού. Το τι προηγήθηκε, όμως, και  κυρίως γιατί απουσιάζει ο ήχος από το βίντεο αναρωτήθηκε κάποιος και  βασικά οι κ.κ. του           ΠΥΣΔΕ και η κα Υπουργός που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα…;

Σε κάθε περίπτωση, ότι  και να πράττουν εν βρασμώ οι ίδιοι, αναγγέλλοντας την απόλυση του εκπαιδευτικού, θα ήταν ποιο δίκαιο   για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του δράστη να του δώσουν την ευκαιρία να πει και την δική του εκδοχή, όπως επιτάσσει και το Σύνταγμα…

Και παρεμπιπτόντως,  οι καταστροφές των μαθητών είναι αυτοδικία και τιμωρείται ή όχι…;

Νίκος Παρίκος

Δείτε στην συνέχεια όλο το ιστορικό της υπόθεσης, καθώς και το «λειψό» σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του βίντεο με το επεισόδιο… που οδήγησε στην «απόλυση» (προς το παρόν) του δράστη εκπαιδευτικού…

————————-

Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια σε ΕΠΑΛ

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας και της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε, κατά το οποίο καθηγητής άσκησε σωματική βία σε βάρος μαθήτριας.

Συγκεκριμένα, η κα. Κεραμέως ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Έτσι, συνήλθε άμεσα, την αμέσως επόμενη ημέρα, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από το Υπουργείο και υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.

Οι αδιανόητες σκηνές σε ΕΠΑΛ, με καθηγητή να χτυπά μαθήτρια

Όπως φαίνεται στο βίντεο που προέβαλε η εκπομπή «Tlive» στον Alpha, η έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ της μαθήτριας και του καθηγητή της κατέληξε σε ξυλοδαρμό, με τους συμμαθητές της νεαρής να επεμβαίνουν και να φωνάζουν κατά του εκπαιδευτικού.

Ο καθηγητής χτύπησε τη μαθήτριά του, της τράβηξε τα μαλλιά και την έριξε κάτω, ενώ στο βίντεο φαίνεται και να την κλωτσά.

Την απόλυση του καθηγητή, που χτύπησε μαθήτρια μέσα στην τάξη, εισηγήθηκε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) και την οποία έκανε δεκτή το υπουργείο Παιδείας.

Για την υπόθεση, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Έτσι, συνήλθε άμεσα το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η εισήγηση έγινε δεκτή από το υπουργείο, υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής, που δίδασκε σε ΕΠΑΛ της Αττικής, μετά από λεκτική αντιπαράθεση που είχε με μια 16χρονη μαθήτρια, την χτύπησε 2 φορές.  Την πρώτη με ένα χαστούκι και κατόπιν την τράβηξε από τα μαλλιά. Όταν η μαθήτρια ήταν στο πάτωμα, της έδωσε ένα χτύπημα ακόμα.

Συμμαθητές της 16χρονης έσπευσαν για να σταματήσουν τον καθηγητή.

Μετά το περιστατικό ακολούθησε αναστάτωση στο σχολείο και οι καθηγητές προσπάθησαν να βάλουν τον εκπαιδευτικό σε αίθουσα για να τον γλιτώσουν από την οργή των μαθητών. Έπειτα τα παιδιά βγήκαν έξω και του έσπασαν το αυτοκίνητο αναποδογυρίζοντάς το.

Ο καθηγητής φυγαδεύτηκε από άλλη πόρτα, ενώ, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη μαθήτρια, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με τον καθηγητή, επειδή δεν της έσβηνε την απουσία.

Όπως καταγγέλλει η 16χρονη, ο καθηγητής συνέχεια της έβαζε απουσίες για αναίτιες, όπως λέει, αφορμές

Πηγή: liberal.gr, iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged