ΚΚΕ – Tομεακή Περιστερίου: Πάρτε τώρα μέτρα για την υγεία του λαού

Π-Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Την στιγμή που τα κρούσματα σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ, η κυβέρνηση προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και της «εύρυθμης» λειτουργίας της και επιμένει στη λογική της ατομικής ευθύνης.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δε λαμβάνεται για την πρόληψη της διασποράς του ιού σε μια περίοδο που έχει επικρατήσει η υπερ-μεταδοτική μετάλλαξη ΄΄Ο΄΄.

Η κατάσταση στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παραμένει τραγική με ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και μηχανήματα, εργαστηριακό εξοπλισμό και θα χειροτερέψει καθώς καθημερινά νοσούν δεκάδες υγειονομικοί.

Τα σχολεία ανοίγουν με τα ίδια πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού, χωρίς να συζητιέται κανένα μέτρο για αραίωση τμημάτων, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για καθαριότητα και απολύμανση.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επικρατεί το αδιαχώρητο. Αρκεί κάποιος να δει τις εκατοντάδες των εργαζομένων που βρίσκονται στις στάσεις των σταθμών του Μετρό τις ώρες αιχμής.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί, στους 4 δήμους (Περιστέρι – Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Αγ. Βαρβάρα) με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, υπάρχουν μόλις 2 μονάδες του ΕΟΔΥ που διενεργούν rapid test με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές αναμονής ταυτόχρονα με τις προϋποθέσεις μετάδοσης τους ιού, αφού πολλοί νοσούν. Ο κόσμος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί βρίσκεται στις ουρές των φαρμακείων, των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων χρυσοπληρώνοντας κάθε εβδομάδα τα test.

Αλήθεια σε ποια δημόσια δομή θα κάνουν τα rapid test οι μαθητές που θα έχουν κρούσματα στη τάξη τους; Οι γονείς θα πρέπει ή να χάνουν ένα μεροκάματο για να στήνονται στις ουρές των συνεργείων του ΕΟΔΥ ή να πληρώνουν από την τσέπη τους, τα κατ’ άλλα δωρεάν test.

Απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη φάση, ώστε να μην επιβαρύνονται τα νοσοκομεία με ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία.
  • Να στελεχωθούν όλα τα Κέντρα Υγείας ώστε να μπορούν να διενεργούν rapid test και μοριακά τεστ.
  • Να υπάρξει επιπλέον σε κάθε δήμο μονάδα του ΕΟΔΥ που θα διενεργεί τεστ.
  • Να διευρυνθεί το ωράριο που διενεργούνται τα τεστ ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται και οι εργαζόμενοι.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια στα Μ.Μ.Μ. για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για απολύμανση και καθαριότητα.
  • Να υπάρξει αραίωση στα τμήματα των σχολείων. Να προσληφθούν δάσκαλοι, καθηγητές, καθαρίστριες καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό για τις ανάγκες των σχολείων.

Για όλα αυτά χρειάζεται να αναπτυχθεί περισσότερο η πάλη του λαού για να επιβάλλει μέτρα για τη ζωή και την υγεία του. Να βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο: το σύστημα που θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Tομεακή Οργάνωση Περιστερίου – Νοτιοδυτικών Συνοικιών

Μοιραστείτε το:
Tagged