Κέρκυρα: Δίωξη 2 κακουργήματα σε εισαγγελέα που «εξαφάνιζε» επί σειρά ετών εκατοντάδες δικογραφίες

Παράδοξα
Μοιραστείτε το:

Κλήση σε απολογία για 2 κακουργήματα σε εισαγγελέα που «εξαφάνισε» εκατοντάδες δικογραφίες

Ίχνη παραδικαστικού αναζητά η έρευνα που έχει ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή- Η πρώτη δίκη για την υπόθεση γίνεται στις 14 Μαρτίου με κατηγορούμενους την εισαγγελέα, δικαστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς.

Για δυο, -ατιμωτικά για δικαστικό λειτουργό- βαριά κακουργήματα καλείται σε απολογία από τον εφέτη ανακριτή της Κέρκυρας, η εισαγγελέας Πρωτοδικών που φέρεται να  εξαφάνισε εκατοντάδες δικογραφίες στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές – κατά λογική εκτίμηση- να έχουν παραγραφεί. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί εδώ και αρκετό χρόνο και η οποία περνάει στο επόμενο στάδιο, με την εισαγγελική λειτουργό (που βρίσκεται σε προσωρινή αργία) να αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησης. Ήδη μάλιστα έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής παύσης από τα καθήκοντά της στα αρμόδια όργανα.

Η κλήση

Προ ημερών ο εφέτης ανακριτής που ορίστηκε από την Ολομέλεια του Εφετείου Κέρκυρας μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, κάλεσε σε απολογία την εισαγγελέα που διατέλεσε και  επικεφαλής της τοπικής Εισαγγελίας για τα κακουργήματα της «υπεξαγωγής εγγράφων» και «κατάχρησης εξουσίας». Σύμφωνα με πληροφορίες το διακύβευμα εν προκειμένω αφορά σε περίπου 150 δικογραφίες(!!!) που  οριστικά εξαφανίστηκαν.

«Χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες»

Όπως είχε αναφέρει η ιστοσελίδα dikastiko.gr οι καταγγελίες αφορούσαν την αρχικά 1.100 «εξαφανισμένες»  δικογραφίες. Ένα μεγάλο μέρος όμως από αυτές βρέθηκε στο σπίτι μιας φίλης της εισαγγελέα, η οποία είχε και εκείνη καταστεί κατηγορούμενη.

Όμως σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Γιώργος Καλούδης 13.500 δικογραφίες επιστράφηκαν σταδιακά στην Εισαγγελία από την ίδια εισαγγελέα

ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Γιώργος Καλούδης

από τον Σεπτέμβρη 2019 μέχρι τον  Μάρτη 2020, πιθανότατα παραγεγραμμένες. Αυτές βρίσκονταν εκτός εισαγγελίας.

Εισαγγελέας στην Κέρκυρα: Πρώτη δίκη

Ήδη, ανεξάρτητα από την κλήση της σε απολογία,  στις 14 Μαρτίου η εισαγγελέας μαζί με αστυνομικούς και δικαστικούς υπαλλήλους δικάζεται για  πλαστογραφία βιβλίων της Εισαγγελίας και του αστυνομικού τμήματος ώστε να μην  φανεί πως έλειπαν οι δικογραφίες. Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας Εφετών Κων/νος Κουκούτσης συνέταξε κατηγορητήριο και προσδιόρισε για τις 14 Μαρτίου 2022 στο Εφετείο κακουργημάτων Κέρκυρας, τη πρώτη δίκη της εισαγγελέα , αστυνομικών και δικαστικών υπαλλήλων,  για πλαστογραφία βιβλίων της Εισαγγελίας και του αστυνομικού τμήματος Κέρκυρας και του σκληρού δίσκου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με το πρωτόκολλο εισερχομένων και εξερχομένων.

Εγκληματική οργάνωση;

Το ερώτημα προφανώς είναι αν θα τεθεί υπό έρευνα το ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης, δεδομένου ότι υπάρχει ενδεχόμενο (σφόδρα πιθανό) οι παραγραφές να ευνοήσουν οικονομικά και όχι μόνο ένα μεγάλο κύκλο προσώπων, που λειτουργούσαν με αυτό τον επί σειρά ετών εντός της Δικαιοσύνης.

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged