Dr Kontos, όπως Dr Thanatos: Ένοχος ο ψευτογιατρός για 7 ανθρωποκτονίες ασθενών και για έξι απόπειρες

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Ποινή «μαμούθ», από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα

8 φορές ισόβια στον ψευτογιατρό, από τις μεγαλύτερες ποινές στην Ελλάδα. Επτά (7) φορές ισόβια και περισσότερα από 100 χρόνια φυλάκιση είχε ζητήσει  ο Εισαγγελέας

Σε κλάματα ξέσπασε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας την ώρα που κήρυξε τη λήξη της δίκης του «ψευτογιατρού». «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες της δίκης. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δική που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς», είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των θυμάτων εμφανώς συγκινημένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν «ευχαριστούμε» προς την έδρα.

Οπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο επέβαλε στον ψευτογιατρό ποινή οκτώ φορές ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 50 ετών (εκτιτέα τα 20) και συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί ποτέ σε κατηγορούμενο στην Ελλάδα.

Μόνο σε καταδικασθέντες για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν έχουν επιβληθεί περισσότερες ισόβιες καθείρξεις, ενώ οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη έχει επιβληθεί και στην υπόθεση της «εταιρείας δολοφόνων».

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε ζητήσει την ενοχή του «ψευτογιατρού» Νικόλαου Κοντοστάθη γνωστού και ως «Dr Kontos», για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανιζόταν ως dr Kontos σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, με τα βότανα και άλλα σκευάσματα άγνωστης προέλευσης που τους χορηγούσε οδήγησε στον θάνατο επτά ασθενείς και αποπειράθηκε να θανατώσει άλλους έξι.

—————————–

Tελείωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται εδώ και έναν χρόνο ο Νικόλαος Κονοστάθης, αποκαλούμενος και ως «ψευτογιατρός».

Ο Dr Kontos όπως συστηνόταν, με μαντζούνια και διάφορα άλλα κομπογιαννίτικα κόλπα έπειθε ασθενείς, κυρίως με καρκίνο, να διακόψουν τις θεραπείες που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους και να ακολουθήσουν τις …δικές του.

Πριν από λίγο το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του επί της ενοχής. Σύμφωνα με αυτή ο Κοντοστάθης, κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών ανάμεσά τους δυο ανήλικα παιδιά που είχαν νοσήσει με καρκίνο. Ακόμη, ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Όφελος πάνω από 687.000 ευρώ

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε 21 περιπτώσεις απάτης από τις οποίες ο ψευτογιατρός απεκόμισε 687.104 ευρώ. «…συστήνεται σχεδόν σε όλους ως γιατρός. Οι ειδικότητες δεν είναι όλες ίδιες αλλά σχετίζονται σχεδόν όλες με τον καρκίνο. Ο ισχυρισμός του ότι δεν συστηνόταν ως γιατρός δεν ισχύει. Χρησιμοποιούσε ηλεκτρονική διεύθυνση με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητας. Έφερε μαζί του ελβετική ιατρική ταυτότητα και ταυτότητα διεθνούς ερυθρού σταυρού. Φρόντιζε να δείχνει ότι διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φορώντας ακριβό κουστούμι και έχοντας ακριβό αυτοκίνητο.  Άφηνε να εννοηθεί ότι έχει γνωριμίες και στενές επαφές με έτερους γιατρούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έδειχνε να επέχει επαφές με εξέχοντα άτομα του τόπου όπως Μαριάννα Βαρδινογιάννη» είπε ο εισαγγελέας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Τα αδικήματα αυτά για τα οποία ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Σε ό,τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενους του Κοντοστάθη, το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται γιατρός, πρώην υπουργός.

Επί των ποινών ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο Κοντοστάθης και των 12 ετών για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο εισαγγελέας επίσης πρότεινε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

Πηγή: hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged