ΣΕΕ Δήμου Περιστερίου: Συμπαράσταση στους οικείους των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών – Η ευθύνη ανήκει στις Κυβερνήσεις

Π-Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας.

Και για αυτό το έγκλημα δεν φταίει «ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή». Η ευθύνη βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις που φρόντισαν και απαξίωσαν τον ΟΣΕ προκειμένου να τον κόψουν κομμάτια και να τον ιδιωτικοποιήσουν.

Αυτά τα αποτελέσματα έχουν οι ιδιωτικοποιήσεις, γιατί όταν οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, η ασφάλεια του λαού και στα ΜΜΜ, που θεωρείται γι’ αυτούς κόστος, αποτελεί άγνωστη λέξη.

Την ίδια πολιτική ακολούθησαν και στον ΟΣΕ. Ας σταματήσουν την υποκρισία και τα ψέματα προκειμένου να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους και τις πραγματικές αιτίες της τραγωδίας.

Τα συνδικάτα του ΟΣΕ εδώ και χρόνια είχαν προειδοποιήσει ότι η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχουν τραγικές συνέπειες.

Η επίδειξη αλληλεγγύης από χιλιάδες κόσμου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις πρωτοβουλίες φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και ταξικών φορέων για αιμοδοσία, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν μπορεί να αφήσουμε άλλο τις κυβερνήσεις να παίζουν με τις ζωές μας προκειμένου να ικανοποιήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορούμε να έχουμε δημόσιες σύγχρονές και ασφαλείς συγκοινωνίες με μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.

Την ίδια πολιτική βιώνουμε και οι εργαζόμενοι στους δήμους. Όταν οι δήμαρχοι επιδιώκουν να προχωρήσουν στην εκποίηση μιας υπηρεσίας, πρώτα την απαξιώνουν από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή και μετά τη χαρίζουν στους ιδιώτες.

Για άλλη μία φορά η διοίκηση του δήμου μας, έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να αποσιώπηση, ακόμα ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στο δήμου Περιστερίου.

 Απανωτά εργατικά ατυχήματα έχουν συμβεί στο δήμο Περιστερίου, τους τελευταίους μήνες, συνάδελφος στην αυτεπιστασία πριν ένα χρόνο έπεσε από τη σκάλα και ακόμα υγεία του δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, συνάδελφος οικοδόμος τον χτύπησε η μπετονιέρα μήνες τώρα και δεν έχει ανάρρωση για να επιστρέψει στην εργασία του μέχρι σήμερα, έχουν γίνει ακόμα πολλά εργατικά ατυχήματα που δεν χωράνε σε μία ανακοίνωση.

 Το τελευταίο ατύχημα έγινε στις 22 Φεβρουαρίου που είχε ως αποτέλεσμα εργαζόμενος συμβασιούχος στη νυχτερινή βάρδια να τραυματιστεί βαριά και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ με ατελή ακρωτηριασμό του αντίχειρα.

Ότι προσπάθεια και να κάνει η διοίκηση Παχατουρίδη μαζί με τα τσιράκια της, της πλειοψηφίας του συλλόγου εργαζομένων του δήμου μας για να αποκρύψουν τέτοια περιστατικά που για όλα τα παραπάνω δεν έχουν βγάλει άχνα μέχρι σήμερα, εμείς τους λέμε θα αποκαλύπτουμε θα τους καταγγείλουμε και θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για την προστασία και την υγεία των εργαζομένων.

Μοιραστείτε το:
Tagged